Dodaj do ulubionych

Motocyklowy moduł bezpieczeństwa

IP: *.ip.jarsat.pl 06.08.13, 22:44
Stworzyłem bardzo przydatny motocyklowy moduł bezpieczeństwa, zasada działania wyjaśniona jest w filmiku. www.youtube.com/watch?v=kTppncVCZ-8&feature=share

Zapraszam do oglądania i opinii.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pablo-se Re: Motocyklowy moduł bezpieczeństwa 06.08.13, 23:32
      Co się dzieje gdy mamy zamiar wyprzedzić kogoś lub ominąć i wrzucamy kierunkowskaz a sytuacja będzie wymagała nagłego hamowania bo coś pojawi się z naprzeciwka i uniemożliwi manewr lub będzie wymagało zwolnienia? Jak zadziałają światła? Przerwie działanie zwykłego kierunkowskazu i załączy "awaryjne" a później po zaprzestaniu hamowania powróci do poprzedniej funkcji sygnalizującej manewr?
      Druga rzecz czy podczas silnego hamowania również zapalają się przednie kierunkowskazy i poco? W przypadku ostrego hamowania trzeba jedynie obawiać się najechania z tyłu czyż nie?
      • Gość: mirs Re: Motocyklowy moduł bezpieczeństwa IP: 193.200.51.* 02.09.13, 14:56
        kupiłem ten moduł i jest rewelacyjny . Przy sytuacji jak piszesz tj wyprzedzasz kogos i podczas wyprzedzania gwałtownie zahamujesz i bedzie ona silne to sie zalacza awaryjne z automatu jak hamowanie zmniejszysz to zostaje tylko kierunkowskaz lewy ktory zalaczyles do wyprzedzania. No wlasnie o to w nim chodzi aby nikt Ci w tylek nie wjechal :) ja wlasnie kupiłem go dlatego bo mialem kilka sytuacji w ktorych prawie najechalo na mnie auto a to chodz poinformuje tych za mna ze cos sie dzieje nie takiego co sie powinno dziac ::D
      • Gość: PP Moto Re: Motocyklowy moduł bezpieczeństwa IP: *.ip.jarsat.pl 02.09.13, 16:22
        Witam. Przepraszam że tak długo nie odpisywałem ale sprawy codzienne mnie zatrzymały. Jak już napisał szczęśliwy kupiec, jeżeli przy wyprzedzaniu zahamujesz bardzo gwałtownie to załączą się światła awaryjne, bo wiadomo że nie będzie mocy by wyprzedzić. Po zwolnieniu moduł przełączy się na kierunkowskaz i możesz wyprzedzić. Światła jako że są zintegrowanie a moduł nie jest tylko dodatkiem który podłączony jest do świateł, więc zapalają się światła te i te. W razie pytań zapraszam do kontaktu mailowego : ppmoto@wp.pl

Pozdrawiam
        Ekipa PP Moto
        • Gość: motodebil Re: Motocyklowy moduł bezpieczeństwa IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.13, 22:57
          wsadź se ten moduł w wydech.
          jak nie masz modułu bezpieczeństwa
          pod kaskiem,
          to ci taki moduł na damskie szpilkowe.
          • pablo-se Re: Motocyklowy moduł bezpieczeństwa 04.09.13, 12:01
            I tu muszę się zgodzić z motodebilem, że żadne moduły, systemy ABS, duale i co tam jeszcze nawsadzają w motocykle nie zwalnia nas od myślenia. Wielokrotnie się spotkałem z przypadkami ludzi którzy zawierzyli technice a mimo to nie uchroniło ich od przykrych konsekwencji.
            • Gość: motodebil Re: Motocyklowy moduł bezpieczeństwa IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 02:26
              dzienkuje. ;-)
              • pogromca_kretynow Re: jak nie potrafisz pisac z sensem 10.09.13, 20:52
                to pisz chociaz bez bledow.
                Dziekuje :-)
                • Gość: motodebil a kogo to interesi? IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.13, 03:19
                  pogromca_swoich_starych napisała:
                  > to pisz chociaz bez bledow.
                  > Dziekuje :-)

ciąg smuge i bujaj wory
                  do remizy
                  czyli spyerdalaj stont, 3,14zdo spalinowa.
                  • pogromca_kretynow Re: mnie to interesuje 11.09.13, 17:11

Nie zglosilem twoich wpisow do skasowania. Niech tkwia :-)
                    • Gość: motodebil Re: mnie to wisi IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.13, 18:22
                      paszła won!!!
                      :-D
        • Gość: pszem Re: Motocyklowy moduł bezpieczeństwa IP: *.pruszcz.mm.pl 05.01.14, 15:14
          Dobrze że kierunki z przodu tez się zapalają. Bo ten przed tobą jeśli zobaczy cię w lusterku to wie że ma uciekać ;)
    • pogromca_kretynow najdoskonalszy motocyklowy moduł bezpieczeństwa 09.09.13, 08:34
      Gość portalu: pp moto device napisał(a):

> Stworzyłem bardzo przydatny motocyklowy moduł bezpieczeństwa, zasada działania wyjaśniona jest w filmiku. www.youtube.com/watch?v=kTppncVCZ-8&feature=share
      >
      > Zapraszam do oglądania i opinii.
      >
      > Pozdrawiam
      To mozg. Niestety wiekszosc motocyklistow nie posiadla sztuki poslugiwania sie nim. Zreszta innym narzadem znajdujacym sie ponizej pasa rowniez nie. Wyjasnia to ich agresje.
      • Gość: motodebil Re: najdoskonalszy motocyklowy moduł bezpieczeńst IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.13, 13:42
        pogromco_swoich_starych,
        łazisz za motocyklistami
        po tym forum
        w nadziei, że któryś zrobi ci
        z dupy jesień średniowiecza?
        nie ten adres.
        trzymaj się ciepłych. ;-)
        • pogromca_kretynow Re: Twoj wpis potwierdza slusznosc moich tez 10.09.13, 20:51
          Gość portalu: motodebil napisał(a):

> pogromco_swoich_starych,
          > łazisz za motocyklistami
          > po tym forum
          > w nadziei, że któryś zrobi ci
          > z dupy jesień średniowiecza?
          > nie ten adres.
          > trzymaj się ciepłych. ;-)

Odnosnie braku umiejetnosci poslugiwania sie mozgiem i drugim organem. W Twoim przypadku z naciskiem na ten drugi organ.
          PS. Zacznij myslec, to nie boli.
          • Gość: motodebil Re: Twoj wpis potwierdza slusznosc moich tez IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.13, 03:12
            pogromca_kretynow napisała:
            W Twoim
            > przypadku z naciskiem na ten drugi organ.

pogromco_swoich_starych
            naciskać, to ty se możesz, cioto,
            na swój organ.
            jak go wogle znajdziesz. :-D)))

trzymaj się ciepłych!
    • Gość: RS Re: Motocyklowy moduł bezpieczeństwa IP: *.tktelekom.pl 02.01.14, 23:20
      Jeżeli podepnę moduł pod oryginalny włącznik kierunkowskazów, to czy przy wyłączeniu zwykłego kierunkowskazu nie załączą się "podziękowania" awaryjnymi?
      • Gość: pszem Re: Motocyklowy moduł bezpieczeństwa IP: *.pruszcz.mm.pl 05.01.14, 15:28
        > Jeżeli podepnę moduł pod oryginalny włącznik kierunkowskazów, to czy przy wyłąc
        > zeniu zwykłego kierunkowskazu nie załączą się "podziękowania" awaryjnymi?

Witam. kupiłem ten moduł i powiem że czas jest tak dobrany że przy wyłączaniu kierunku nie załączy się podziękowanie. Mam to podpięte pod włącznik kierunków. O ile pamiętam czas wciśnięcia przycisku to: wyłączanie kierunku - 0,5s. podziękowanie ok. 1s.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka