Dodaj do ulubionych

Drag Star Classic

IP: *.ny325.east.verizon.net 13.10.04, 16:06
w szkolach architektury uczy sie o jednosci formy, funkcji i konstrukcji. dla
mnie czyni to tak oczywisty sens, iz z przekonaniem wyobrazam sobie podobna
regule w stylistyce przemyslowej, czyli w designie. pewnym jest, ze linia
tylnego blotnika zostala przesadzona swiadomie, ale w glowe zachodze, jakie
uzasadnienie ma taki wlasnie ksztalt tylnej blachy? dla mnie wyglada rosyjsko
(radziecko). kazdy robi to, co lubi, stad wlasnej definicji rosyjskosci nie
przytocze. koniec koncow dobrze, ze komus chce sie cos robic i to chwalebne.
pozdrawiam,
kamil f650gs dakar
Obserwuj wątek
    • Gość: mati Re: Drag Star Classic IP: *.mcpc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 10:44
      to jest zajemadafakabisty motocykl . A najlepszym bajerem jest tablica ,,DO
      BARU" Zpewne kazdy chciałby być właścicielem takiego motocykla jak ja.
      SUUUUUUUUUPER
    • Gość: Fogg Drag Star Classic IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 28.10.04, 20:02
      Maszyna mogłaby być pięknym customem gdyby nie ten kolorek no i tylny błotnik
      mógłby być wyprofilowany deczko inaczej.
      • Gość: cień1100 Re: Drag Star Classic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:53
        Widziałem go kiedyś na żywo,jeszcze we wcześniejszym kolorze,wyglądał dużo
        lepiej.No ale o gustach się nie dyskutuje.Ale motorek ciekawy.
    • Gość: Gargamel Re: Drag Star Classic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:45
      Ładny motorek, ale brzydki kolor
    • jutan Re: Drag Star Classic 09.12.04, 19:00
      Witam
      No nieeeee. Pierwsze spojrzenie jest najważniejsze i od niego wszystko zależy.
      W tym przypadku pomyślałem, że konstruktor tej maszyny z braku odpowiednich
      części zamontował zupełnie przypadkowy tylny błotnik. Maszyna wygląda jak
      dowcip złośliwego mechanika i ten kolor. Chociaż do ogólnej dysharmonii w
      wyglądzie tej maszyny on jakoś pasuje. Dużo roboty, a efekt mizerny, szkoda
      maszyny.
      Pzdr
    • Gość: D.J Re: Drag Star Classic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:25
      Super motocykl zajebiście wykonany tuning całego motoru jednym
      słowem "ZAJEBISTY" motor
    • Gość: Żbiku Re: Drag Star Classic IP: *.lilanet.pl / 83.16.38.* 13.06.05, 19:27
      Motorek nawet fajny, ale ten błotnik i kolor...nie pasują!! Mój tato też ma
      Drag Star'a i wygląda lepiej, mimo że nie ma takich przeróbek!! Drag Star is
      COOL!!
      • kelpi80 Re: Drag Star Classic 13.06.05, 22:56
        co tam nie pasuje, taki byl zamysl i wyszlo. wyglada jakby plynal po szosie, a
        blotnik jak welon lagodnie falowal za maszyna. kolor, pastelowa zielen, biale
        kola i kanapa podkreslaja jeszcze te bajkowa konwencje. dodatkowo rury
        wydechow, proste, dlugie, podkreslaja poziomy, wydluzaja optycznie motocykl.
        moze jakby zobaczyc go na drodze, to wydawalby sie wlasnie lagodnie plynac,
        sunac po powierzchi szosy? nie standardowo zrobiony drag star, odbiegajacy od
        przyjetych, ze tak powiem, o ile mozna je ustalac, szablonow.

ps. nie jestem autorem ani autor nie jest moim znajomym (: tak aby nie bylo. i
        najbardziej lubie enduro ((:
        • Gość: Big Tom Re: Drag Star Classic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 12:34
          ...no to zapraszam do warsztatu
          www.bigtom.pl
          • miitch Re: Drag Star Classic 09.08.05, 15:11
            ten kolor byl zle dobrany wedlug mnie , tylni blotnik ciekawy przez to ze
            wydechy przez niego przechodza ale to juz bylo chyba z rok temu
    • Gość: Muminek Re: Drag Star Classic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:41
      Wypasiony motor ... jak balmnie extra ...
      powiem szczeze ja naprawde nielubie dragsterow scigow itp
      o tej pory tylko cross i enduro ... bo taka jazda mnie kreci ...
      ale jak zobaczylem to cacko to naprawde jestem pelen podziwu bo motor to
      prawdziwy majstersztyk wykonania... i rzeczywiscie zaczynam rozumiec ludzi
      jezdzacych na drgag sterach ... Pozdrawiam Muminek
    • Gość: Profesor Miodek Re: Drag Star Classic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:55
      Gdyby ktokolwiek z was bywał na imprezach motocyklowych wiedziałby jakie jest
      przeznaczenie tego motocykla. Ja i Władzio Kopaliński bywamy, więc wiemy. Wy tą
      wiedzę możecie posiąść kupując naszą najnowszą, wspólną książkę, pt. <zabawy z
      językiem>.
    • Gość: kondzik86 Re: Drag Star Classic IP: *.devs.futuro.pl 19.10.05, 23:24
      Znam ten motocykl.Kilka razy go spotkałem nawet z właścicielem raz :P,jeszcze w
      poprzedniej kolorystyce i wierz mi-blacha mówi sama za siebie hehe.Jeśli nie
      brudzisz za często błotnika nie musisz także często go czyscić...A jeśli chodzi
      o design "no comment".
    • ireo Re: Drag Star Classic 19.10.05, 23:55
      uzasadnienia:

1. żeby ładnie iskrzyło podczas wheelie
      (w wyk. drag stara wheelie polega na uniesieniu prz. koła o ok.10 cm ponad
      asfalt, więc jedyna metoda na iskrzenie to przedłużenie tln. błotnika tak, żeby
      do asfaltu brakowało < 10 cm. można też w tym celu uwiązać kowadło do tłumika,
      ale to rozwiązanie jest mniej stylowe, a poza tym pogarsza osiągi)

2. żeby można było zgrabnie połączyć wydechy z tylnym błotnikiem za pomocą
      wypolerowanych kolanek kanalizacyjnych (inaczej by się kolanka zmarnowały, a na
      złom oddać szkoda)

3. żeby uzmysłowić oglądającym, że gdyby taki sam kształt nadać również
      błotnikowi przedniemu, to motocykl nie mógłby skręcać (co być może w przypadku
      drag stara nie byłoby wielkim problemem, a więc warto. zachęcamy Autora do
      dalszych przeróbek)
    • okrutny_mariuszek Re: Drag Star Classic 20.10.05, 02:05
      Widziałem ten motocykl na kilku bajzlach - firma, która go zrobiła wozi go
      chyba na każdy
      motocykl prezentuje się nieźle i jestem pewien, ze osoba która sie zdecydowałą
      na to by zbudować go tak a nie inaczej wiedziała do czego jej będzie służył - a
      więc nie do zamykania opon w zakrętach
    • Gość: Chmielu Re: Drag Star Classic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 13:07
      tylny błotnik mi sie nie podoba
      • Gość: matt Re: Drag Star Classic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 16:00
        popieram!
    • Gość: waps Re: Drag Star Classic IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 09.12.05, 21:31
      Czy ten blotnik nie jest czasem zywczem zerzniety z Ursusa c330?
    • Gość: wojtas Re: Drag Star Classic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 19:03
      Gdy zobaczyłem ten motocykl byłem zszokowany , ten motcykl jest ok.!!!!
    • harlista Re: Drag Star Classic 17.02.06, 16:30
      "Kiedy patrzy się na motocykl wykonany przez Big Toma, na usta samo ciśnie się
      stwierdzenie: " O QUUUUUR.."

Styl: Robinson Crusoe i to jeszcze w wielkim pospiechu

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka