Dodaj do ulubionych

czujnik temperatury oleju?

01.12.04, 00:03
cześć!może ktoś wie kto sprzedaje(najlepiej w W-wie)takie dodatki do cruiser-
ów np:yamahy drag star 1100???interesuje mnie firma MOTO DETAIL!?ile to
kosztuje?czy jest przydatne oprócz tego że ladnie wygląda?pomóżcie!!!dzięki!
pozdrawiam!
konradek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Galas1 Re: czujnik temperatury oleju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 08:23
      Cześć.
      W październiku kupiłem dokładnie taki termometr do mojego Dragstara na
      motobazarze we Wrocławiu za chyba 60-70zł. Niestety nie miałem jeszcze okazji
      wypróbować go w najcięższych warunkach czyli upał i korki. Ale przy normalnej
      jeździe pokazywał temp. oleju ok. 70 stopni a po wyłączeniu silnika temperatura
      po chwili podskakiwała o 10 stopni. Nawet przy ostrym kręceniu silnika
      (oczywiście jak na chopka) temperatura nie przekraczała 75 stopni(przy temp.
      powietrza do 20'). Taki gadżet przydałby mi się podczas wakacji w Chorwacji:
      Upał ponad 30 stopni, moto obładowane na 110% normy, autostrada i prędkość 140-
      160km/h non stop. Wszystko działało wporządku jedynie ponowne odpalenie sprzęta
      po zatankowaniu wymagało lekkiego dodania gazu czego normalnie nie stosuje ani
      na zimno ani na gorąco. Ciekawe jaką temperature miał w tedy olej???...

Pozdro. Gałas&Drag.
      • citydevil Re: czujnik temperatury oleju? 01.12.04, 17:12
        witam ponownie!czy ten czujnik który nabyłeś na giełdzie był tej firmy o którą
        pytałem wcześniej tj:moto detail-a?może wiesz gdzie oprócz bazaru motocyklowego
        można to jeszcze kupić i czy jest to dobrze wykonane?
        pozdrawiam!
        • Gość: Galas1 Re: czujnik temperatury oleju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 08:17
          Witam
          Tak to jest czujnik MOTO-DETAIL. Do wykonania nie mam zastrzeżeń a co do kupna
          to można takie coś zamówić z katalogów LOUISA i POLO. Z tego co się orientuje
          to pare firm w polsce realizuje zamówienia z tych katalogów.
          Jedyny problem to to że ze względu na umiejscowienie wlewu oleju w Dragu
          temperature da się odczytać raczej tylko na postoju lub w czasie wolnej jazdy,
          w innym wypadku trzeba troche gimnastyki.
          Widziałem też modele w których czujnik wkręcało się w tradycyjne miejsce ale
          sam wskaźnik był na elastycznym przewodzie i można go było umieścić w dobrze
          widocznym miejscu. Niestety widziałem je tylko zamontowane na moto i niemam
          pojęcia gdzie można takie coś kupić.
          Pozdro.
          Gałas&Drag.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka