Gość: Cichy IP: 195.116.45.* 27.12.04, 22:44 Co sądzicie o tym modelu?Jest wart zainteresowania?Jakie są jego wady i zalety? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzidek Re: Kawasaki EN500 IP: *.msz.gov.pl 28.12.04, 08:43 Cześć. Czy masz na myśli tzw. Vulcan 500 LTD? Mam takowy, jeśli mówimy o tym samym to służę większą informacją. Zdzisiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: Kawasaki EN500 IP: 195.116.45.* 28.12.04, 11:05 Chodzi mi o EN500 z 1996 roku.Jest to następca LTD.Posiada taki sam silnik jak GPZ500S tylko ma zmniejszoną mocChciałbym uzyskać jak najwięcej informacji na jego temat,gdyż mam zamiar taki kupić.Tylko nie wiem czy warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: Kawasaki EN500 IP: *.msz.gov.pl 28.12.04, 11:39 Cześć. Ja kupiłem w USA rocznik 2002 i jest to LTD. Z tego co wiem to jest produkcja tylko na tamten rynek. Silnik jest sprawdzony. Rzędówka. Mam 175 cm i czyje się na nim b. dobrze. Silnik dobrze zachowuje sie na niskich obrotach, ale równie dobrze wkreca sie wyżej. Biegi wchodza pięknie. Zawieszenie elastyczne. Skrzyżowania nauczyłem sie pokonywać przy krawężnikach. Po założeniu szyby i oparcia z tyłu oraz przymocowaniu toreb - wyszedł z niego ładny choper. Posiada siedzenie kanapowe z dośc wąska tylna częścią :-( jest to minus w przypadku plecaczka. Żona musiała nauczyć się zmieniać półd... w czasie jazdy. Po tym doswiadczeniu wykonałem niewielka modyfikacje tylnej częsci siedzenia (poszerzyłem), dołożyłem bagaznik z tyłu i ruszyliśmy we dwoje na wycieczkę ok 5000 mil. 80 kg + 78 kg + 35 kg - i nie było problemów aby na autostradzie ciągnąc 80 mil na godzinę. W górach nie miałem żadnych uwag. W Stanach model ten jest uważany za "damski" lub dla początkującego. Ja jestem nim zachwycony. Z tego co wiem w Polsce nie jest sprzedawany. Jesli cos jeszcze to pisz. Zdzisiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: Kawasaki EN500 IP: 195.116.45.* 28.12.04, 13:32 Właśnie mam zamiar kupić EN500.Więc chciałem się czegoś dowiedzieć o nim.A jaki masz napęd w swoim LTD paskiem?Mój numer gg 2057202.może pogadamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: Kawasaki EN500 IP: *.msz.gov.pl 28.12.04, 14:12 www.kawasaki.com/index2.asp wybierz właściwy model i masz wszystkie dane. gg nie używam. napęd łańcuchem Zdzisiek Odpowiedz Link Zgłoś
mg.tenis Re: Kawasaki EN500 09.01.05, 08:06 Cześc . Mam taką enke na sprzedaz , jest w super stanie , gmole , torby , piórnik,szyba , skórzane siedzenia , sisy bar ,nowe chromy ,nowa tylna opona . Zrobiłem na niej w lecie mały rajdzik do okoła Polski ,około 3000 km , Nie ma z nią żadnych problemów , ma dużo nowych częći , po przeglądach , świeże płyny . . Rocznik 92 . Dla zainteresowanych tel. 601 7376 49 jest bardzo poręczna , nie za ciężka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznańskiepazury Re: Kawasaki EN500 IP: *.icpnet.pl 09.01.05, 19:11 no ale to stary model,kolega pytał o nastepcę z napędem łańcuchowym z tego co zrozumiałem. Jakby co to moja koleżanka sprzedaje takiego, chyba 97 czy coś w tym stylu.Moto od dealera w ładnym stanie,sakwy,szyba, ekonomiczny,niezawodny,spore przyspieszenie, vmax ok 170. W razie czego mogę was skontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś