Gość: gosc IP: *.waw.cdp.pl / 213.134.142.* 28.12.04, 14:01 jestesmy w Uni a ceny na te motocykle sa chyba z kosmosu!!! Dlaczego tyle drozej niz w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Franek Re: BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:05 Ile drożej? Kolega niech się najpierw zaznajomi z cennikiem niemieckim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: BMW IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.03.05, 20:13 Mieszkam w Poznaniu (250 km od Berlina-fabryki BMW) i dlaczego muszę płacić 1150 zł za sprowadzenie motocykla do Polski????Czy np.Niemcy też płacą kupując np.włoskie Ducatii???Na te pytania odpowiedz sobie sam...... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.bonczak Re: BMW 05.03.05, 10:49 Witam Przestudiuj dokładnie cennik motocykli w Niemczech i weź pod uwagę , to że u naszych sąsiadów Vat ma 16% a u nas w kraju ma ich 22%. Czyli na samym starcie masz już 6% na podatek, bo dopłacić musisz i tak różnicę w Vacie dodatkowo... Potem weź pod uwagę koszty przygotowania , które i tak zapłacisz a w Niemczech roboczogodzina jest troszkę droższa niż tu. A w Niemczech jest to cena golasa, bez ABS. A poza tym zapoznaj się z aktualnym cennikiem motocykli BMW. Pozdrawiam Łukasz Bończak Doradca ds. Sprzedaży Motocykli Dealer BMW Auto Fus ul. Ostrobramska 73, 04-175 Warszawa Tel.: +48 (22) 613 90 03 w. 125 Fax.: +48 (22) 613 81 55 e-mail: bonczak@autofusbmw.pl www.autofusbmw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN BMW Re: BMW IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.03.05, 11:26 Weż tylko pod uwagę poziom polskich i niemieckich zarobków .....Jeżeli BMW będzie chcialo znacząco zwiększyć sprzedaż nowych motocykli to ceny brutto dla klienta nie mogą być wyższe od cen dla klienta w Niemczech ( idealem by bylo gdyby byly chociaż odrobinę niższe).Pozdrawiam -fan BMW, który wplacil zaliczkę na nową Yamahę( rocznik 2004) ( ze względów jak powyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptakbr Re: BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:29 Witaj doradco BMW z Ostrobramskiej w warszawie, wiesz tyle o motocyklach ile cie nauczą na szkolenisch nic wiecej. Patrzysz na klienta oczami sępa.Tak w ogóle o jakim VAT mówisz, bo nie kumam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: BMW IP: 195.128.228.* 27.10.05, 15:09 VAT kolego to taki podatek - jedno jest netto, drugie brutto. A ty kpujesz w sklepie brutto. W polskim sklepie z VAT 22%, a niemieckim 16% - pojmujesz? Jakbyś nie wiedział, to w Polsce wszystko (oczywiście oficjalnie w sklepie) kupujeswz z podatkiem VAT. A jak chcesz sobie kupiś moto w niemczech, to kupuj, tylko jak będziesz chciał go w polsce zarejestrować, to i tak zapłacisz 22% VAT. A Kolesia z Ostrobramskiej nie obrazj, bo pewnie wcale go nie znasz, więc nie wiesz czy nawet z twarzy podobny jest do Sępa. A ciebie o motocyklach to pewnie nawet na szkoleniach nie uczą, więc nie wypominaj komuś wiedzy, bo to chyba głupie co robisz. Przecież nikt nie każe ci kupowac motocykla BMW, nie podoba ci się, nie stać - twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzik, luzik Re: BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 18:39 spokojnie, spokojnie: 1. ceny bmw w polsce są duzo wyzsze niz 6% roznica w vacie -koledze z fusa polecam wlasnie niemieckie czy brytyjskie (sic! tam to diler ma koszty) cenniki, nie mowiac o mozliwosci uzyskania upustu u dilera (nie wykluczam tez upustu w polsce - nie wiem - nie kupowalem); 2. w polsce funkcjonuja importerzy "złodziejscy" i normalni - do tych pierwszych zalicza sie yamaha i honda, które ceny maja po kilka tysiecy wyzsze (na modelu) niz w europie zachodniej; do drugich (normalnych) - suzuki i kawasaki , ktore mimo roznicy w vacie maja ceny takie same lub nawet nizsze niz np. w niemczech; www.yamaha-motor.pl/?d=cenniki i dla porownania: www.yamaha-motor.de/products/motorcycles/index.jsp (wejsc w dowolony model i na dole cena sugerowana ) konkluzja jest taka ze yamaha polska sprzedaje modele sprzed dwoch lat w cenie tegorocznych w niemczech - załosne... tak samo honda: moto.honda.pl/ i www.honda.de/content/mc/index.html (wybór modeli po lewej stronie) z okazji swiat zycze wszystkim zmiany polityki cenowej przez takich "przedsiebiorców" jak yamaha i honda - brawa dla suzuki i kawasaki! Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Honda 20.04.06, 23:15 Ja właśnie kupiłem nowiutką Hondę CBF250 model 2006 za 14700 PLN czyli taniej niz np. w Austrii gdzie ceny sa porównywalne do niemieckich ( w Niemczech CBF250 w ogóle nie ma w ofercie). Trzeba umieć negocjować:) www.honda.at/content/mc/15095_21384_data.php A np. w Anglii ten motorek kosztuje jeszcze drożej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: Honda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 07:19 w austrii motocykle są duzo drozsze niz w niemczech honda i yamaha polska sprzedaja motocykle o 2-7 tys. drozej na sztuce niz dilerzy zachodnioeuropejscy - oczywiscie mniej jest to widoczne przy modelach najtanszych - nie da sie tego uzasadnic inaczej niz pazernosocia importera/dilerów; kawaski i suzuki mimo 6% roznicy w vacie sprzedaja w takich samych cenach jak w europie zachodniej Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Honda 21.04.06, 23:11 Może pewnym wyjaśnieniem jest fakt, ze Honda sprzedaje w Niemczech rocznie kilka tysięcy motocykli a w Polsce tylko kilkadziesiąt? Duży obrót, nizsze ceny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qet Re: Honda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 08:13 na pewno - ale z drugiej stronuyt jakie wysokokie są koszty działania dilera w niemczech czy wlk. brytanii - lokal, pracownicy - dobre klikadziesiat razy wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptakbr Re: BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:32 Cena golasa bez ABS He he kto takich głupot ci naopowiadał, te same durnie co wam robią sieczke na szkoleniach.Sprawdz prywatnie jak się odbywa sprzedaż w salonach BMW w niemczech a potem dyskutój na forum. Pozdrawiam i podciągnij krawat bo kiepsko wyglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: BMW IP: 195.128.228.* 27.10.05, 15:34 Zdawało mi się, że to forum motocyklowe, a nie słup ogłoszeniowy, ale może się mylę.Z kosztami przygotowania nie ściemniaj, bo kiedy dla BMW pracował Piotrek Rydzik, ja, czy Robert Zarkowski, koszty PDI ponosił zawsze diler, a nie spusczał ich na klienta. To wymymysł dopiero ostatnich czasów.A w czasach gdy Smorawińscy byli przedstawicielem BMW na Polskę, za samo wejście do salonu dostawłeś 8% upustu. Z tym, ze ceny na moto BMW w polsce i Niemczach sa takie same zgodzę się ale nie do końca. Zapomniałeś kolego bowiem napisac, po jakim to przeliczniku EUR/PLN BMW Polska sobie winszuje motocykle (i samochody). To jest własnie najistotniesza kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: BMW IP: 195.128.228.* 27.10.05, 15:43 sorry, to było do kolesia z Fusiarni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: BMW IP: 81.15.254.* 06.03.05, 22:16 wpisz w googlach BMW POLSKa zobaczysz link z używanymi.Jest tam między innymi R1200C Mountak z 2004 z przebiegiem 950km za 62.000 a tu za ile ?oni mają nas za idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptakbr Re: BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:25 W polsce nie tylko jest drogo ale bardzo drogo. Kazdy złodziej po drodze musi zarobić. Wiemy o kogo chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duk Re: BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:44 ceny w polsce sa naprawdę wysokie - wystarczy zajrzeć na mobile.de lub inne stronki z używanymi w niemczech. A na pewno skandal, że bmw polska podaje cenę bez np kosztów przekazania i abs - czyli w rzeczywistości motorek jest droższy o parę koła niż wszystkie porównania w prasie pokazują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:41 kolega z BMW to kito wciskacz. jak chcialem kupic gs1200 to: nie zostalem poinformowany ze cena jest bez abs, ktory jest obowiązkowy wiez musze dopłacić za ABS. ze cena jest bez podstawienia motocykl. do tego walił mi głodne kawałki jako to super motocykl jest! ze to super nowoczescna konstrukcja, super najnowsze zastosowania, jak np "dwie świece na cylinder jak w sportowych najnowszych alfa romeo" a ja do niego mówie ta: -widzisz za oknem mojego transalpa..? -widze. - ma 15 lat i też ma dwie świece zapłonowe na cylinder. :) potem w poszlismy do serwisu, gdzie sie dowiedzialem ze za zdjecie alu kół i założenie szprychowych kolejne 4000zł. czyli 6000zł to ceny w salonie, + robienie ze mnie debila. moje subietkywne zdanie o bwm polska:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rockster Re: BMW IP: *.u.mcnet.pl 11.04.06, 10:52 ceny na motocykle ustalane sa raz do roku i w nich zawarte sa m.in. ryzyka kursowe Euro=PLN. jaka masz pewnosc ze euro za pare miesiecy nie wywinduje na 4,5 czyli ponad 10 procent od obecnej. z decyzja kupna bmw czy tu czy tam wozilem sie dlugo. postawilem na dilera i mam pewnosc ze moto nie bite i z historia ASO Odpowiedz Link Zgłoś