Dodaj do ulubionych

BMT 2005 - wrażeni

13.02.05, 08:57
Yo,

Wczoraj byłem na BMT w Berlinie. Ogólnie fajnie ale dwa lata temu bardziej mi
się podobało, może dlatego że planowałem kupić skórę i nie kupiłem. :)
Zdziwiło mnie, że Louis i Hein G. się nie wystawiali tylko Polo coś tam miało.
Dlatego też wybór kombiaków skórzanych był ograniczony. Owszem były
AlpineStars, ale ja nie mam 800 EUR na to :). Było fajne kobmi za 200 EUR
przecenione z 400 EUR ale rozmiaru nie znalazłem.
Ostatecznie kupiłem torbę na bak, apteczkę kołnierz i pas nerkowy.
Poprzymierzałem się oczywiście do fajnych sprzętów... Czy któś z Was miał
oazję usiaść na ZX10R? Ta pozycja to jest po prostu leżenie głową do przodu!!
Szok!
Obserwuj wątek
    • patmate Re: BMT 2005 - wrażeni 13.02.05, 14:25
      Byliśmy w piątek, znowu Honda lekko olała targi, brakło rodziny CBR 600, tylko
      jedna CBR1000 Repsol. Tradycyjnie nowe kultowe sprzęty można było tylko
      pooglądać- MT-01, Triumph Rocket, Ducati 999R (dwa lata temu tak było z
      Warriorem). Irytujące, że na stoisku Yamahy motocykle były exponowane z tylnym
      kołem uniesionym na podpórce 10 cm w powietrzu, nie możnabyło się przymierzyć.
      Cool był Buell eksponowany w złożeniu tak na oko 45 stopni; możnabyło fotkę
      sobi pstryknąć. Na scenie działo się niewiele, raz tylko trafiłem, jak gostek
      malował obraz silnika H-D aerografem na niezłej, półnagiej modelce. Popisy
      stuntersów-widziałem tylko jednego który świrował na quadzie, ponadto jakieś
      wyścigi skuterków.
      Z dużych firm "odzieżowych" zaistniał tylko Polo, nie liczę Heinza-Gericke,
      który za wypełnienie kuponu zgłoszeniowego dawał zniżkę w swoich sklepach ;
      Louisa nie było wogóle (szkoda bo zawsze zaopatrywałem się w katalogi w/w
      firm).
      Niemniej przymierzyłem się do sprzętów których planowałem (no może poza
      wymienionymi na wstępie), wiec plan przygód wykonany. Za rok znowu pojadę.
      Pzdr
      • patmate Re: BMT 2005 - wrażeni 13.02.05, 14:31
        aha, z litrówek sportowych to najlepiej pasuje R-1, następnie CBR 1000 i
        GSXR1000, potem ZX-10. W gixerze ta puszka o przekroju trójkątnym wygląda
        nieźle, przymnajmiej tyłka nie podgrzewa co jest ostatnio bardzo modne.
        pzdr
        pzdr
        • patmate Re: BMT 2005 - wrażenia 13.02.05, 14:36
          Fajny był zaprzęg na bazie Buella, gondola przystosowana do przewozu psa.
          Pzdr
          • Gość: MAXX Re: BMT 2005 - wrażenia IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.02.05, 10:05
            Bylem i stwierdzam,że te targi na psy zeszly( widać ,że u niemiaszków recesja) -
            jeżdze tam od 3 lat i z roku na rok jest gorzej.Nie widzialem żadnych okazji
            cenowych w zakresie odzieży i akcesoriów - okazje znalazem w sklepie POLO w
            mieście.Reasumując - za rok nie jade zrobie sobie przerwe....
            • ario1980 Re: BMT 2005 - wrażenia 14.02.05, 10:59
              ja byłem dwa lata temu i teraz i też odniosłem wrażenie, że było gorzej. porażką
              jest już sam fakt, że louis i HG nic nie pokazały tylko polo coś tam, ale i tak
              mało. kupiłem u nich apteczkę tankbaga, pas nerkowy i kołnierz (same
              sonderpreisy :) ). przykładowo polo miało tylko dwa skórzane kombiaki, tzn. dwie
              wersje kolorystyczne tego samego modelu. ja chyba za rok też odpuszczę i po
              prostu pojadę na zakupy do berlina do sklepów polo i louisa.
              jeszcze taki drobiazg... dwa lata temu przywiozłem sobie garsć fajnych broszurek
              i plakatów a w tym roku nic :/ liczyłem, że Yamaha będzie coś miała i zonk
              • patmate Re: BMT 2005 - wrażenia 14.02.05, 13:15
                Do targów w każdym roku można się przyczepić. W 1998 np wogóle nie możnabyło
                się przymierzyć do H-D ani Ducatiego.
                Co do obnizek cenowych to też lipa, sam widziałem mój kask w tej samej cenie
                co kupiłem poł roku temu, a chwalono się sonderprejsem.
                Fakt, w Berlinie jest dużo sklepów motocyklowych i oferujących pełen
                asortyment, więc z zakupami nie trzeba czekać na targi, tylko jechać kiedy
                zbierze się ochota i kasa.
                Pzdr
              • patmate Re: recesja 14.02.05, 13:16
                Z tą recesją to może być. Polo ograniczyło rozmiarówkę :(
                pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka