IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 18:20
niedawno odebrałam prawko byłam szczesliwa bo bardzo lubie jezdzic i szło mi
niezle na kursach.Otóz po odebraniu tego dokumentu jechałam autem i w ogóle
czułam ze nad nim nie panuje!robiłam błedy których nie robiłam na kursie
nigdy.nie mam własnego auta i boje sie ze do obcego juz nie wsiade tylko do
własnego-tylko nie wiem kiedy ono bedzie!!czy ktos jeszcze miał podobny
problem?? coraz wiecej o tym mysle i zaczynam sie załamywac bo przeciez jadac
odpowiadam za zycie swoje i innych uczestników ruchu!!zdałam za pierwszym
razem i naprawde umie jezdzic-przynajmniej tak było do ostatniego razu a
nawet sie nie stresuje!!wiec nie wiem o co chodzi
Obserwuj wątek
    • Gość: niki Re: dziwne IP: 212.160.108.* 15.08.05, 10:12
      Poczekaj ,aż będziesz miała własne autko.Musisz udoskonalić swoją jazdę.A
      cudze uszodzisz i co dalej.Prócz prawka musisz jeszcze umieć jeździć.Wielu ma
      prawko, albo miało prawko,bo już spoczywają.
    • Gość: fifi Re: dziwne IP: *.server.ntli.net 15.08.05, 12:47
      To rzeczywiscie dziwne. Teoretycznie, na wszelkie bledy jest czas podczas
      kursu. Chyba jestes po prostu bardzo zdolna...
    • Gość: karol Re: dziwne IP: *.aster.pl 15.08.05, 13:51
      tak to jest z ludzmi, ktorym sie pofarci zdac za 1 razem, a pozniej brak
      umiejetnosci i pewnosci za kierownica.
      • Gość: kmicic Re: dziwne IP: *.autocom.pl 15.08.05, 15:52
        Tiaaaa...lepiej zdawać 5, a najlepiej z 9 razy! Wtedy ma się umiejętności i
        pewność za kierownicą. buhahaha
        • Gość: ?? Re: dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:57
          chyba mnie wszyscy zle zrozumieliscie!!to nie jest tak ze miałam farta i zdałam
          bo naprawde jezdziłam idealnie bo juz od młodosci tego próbowałam chodziło mi
          tylko o to czy to normalne ze jak sie jedzie samemu to z poczatku ropbi sie
          głupie błedy-widze ze zajebisci jestescie pozdro narka
          • Gość: fifi Re: dziwne IP: *.server.ntli.net 16.08.05, 13:02
            Wszyscy jestesmy tylko ludzmi, za kierownica tez. Wazne by sie uczyc i zeby byl
            postep (pozytywny) w tej naszej nauce zycia.
        • Gość: karol Re: dziwne IP: *.aster.pl 15.08.05, 22:32
          ktos kto musi zdawac pare razy i chce zdac dokupuje dodatkowe godziny i nauczy
          sie na pewno wiecej niz ktos komu sie pofarci za 1 razem.
          • Gość: fifi Re: dziwne IP: *.server.ntli.net 16.08.05, 01:29
            Mi sie pofarcilo, to fakt, bo na egzaminie nie musialam wykonywac manewru
            hamowania awaryjnego, o ktorym uslyszalam ... tuz przed samym praktycznym.
            Egzaminator mial cos do zalatwienia wiec spieszylo mu sie :-))... Drugi fakt:
            podczas egzaminu (jazdy na miescie) popelnilam kilka bledow (zmiana pasa na
            ciaglej, niezatrzymanie sie tuz przed przejsciem dla pieszych, przy ktorym stal
            juz gosciu) ale ich nie powtorzylam o czym informuje w podreczniku kierowcy
            pozytywny wynik egzaminu praktycznego. Ogolnie staralam sie zachowac zimna krew
            i poczucie humoru.
            Nie liczac paru wyskokow na "polne drozyny", od czasu zdania egzaminu nie
            jezdzilam samodzielnie, choc bardzo sie garnelam do jazdy (przezorny tatus
            stwierdzal wtedy, ze chyba "oszalalam"). Dorosle ptaki, a tak skrzydla mlodym
            podcinaja...
    • Gość: niki Re: dziwne IP: 212.160.108.* 15.08.05, 16:39
      Czego się Jaś nauczy to Jan potrafi.Widocznie Ci się wydawało że dobrze
      jeździsz a gdy usiadłaś faktycznie sama to nie potrafisz.
    • instruktorka1 Re: dziwne 15.08.05, 18:51
      witam!!mysle ze to normalne.poczatkujacy kierowcy czesto miewaja takie odczucia
      dlatego trzeba cwiczyc jazde-pamietaj ze kierowca uczy sie całe zycie!!
    • Gość: niki Re: dziwne IP: 212.160.108.* 15.08.05, 20:15
      Tak jest.Popieram.Człowiek uczy się całe życie.
      • Gość: Kicia Re: dziwne IP: 212.244.62.* 16.08.05, 08:47
        hej:)Ja niedawno odebrałam prawo jazdy i juz jezdze ale nie sama-z męzem.Mam
        troche mieszane uczucia.BO ok niech pojezdzi ze mna troche ,razem jest razniej
        ale co chwila te rozpraszajace uwagi(wiem ze chce mojego dobra i nie mówi tego
        złosliwie) ale ja sie czuje przy nim jakbym była na 2 lekcji na kursie.Nie ma
        za grosz zaufania.On sie stresuje ja zaczynam tez.Na razie nie ma mowy o
        samodzielnej jezdzie( nie pozwoli mi wziac samochodu). a przepraszam kiedy mamy
        sie nauczyc i nabrac pewności siebie?czemu nie moge pojezdzic sama przez
        godzinke np.wieczorem kiedy jest mniejszy ruch?
        • Gość: Bacha1979 Re: dziwne IP: 193.25.222.* 16.08.05, 09:11
          Witaj. :)
          No cóz ja tez niedawno odebrałam prawko, anwet bardzo niedawno. Niestety, jest
          tak jak piszesz- jedze jak po 5 godzinach kursu. Dzis jechałam do pracy z tatą
          i tylu komentarzy nie słyszałam jak sie uczyłam jezdzic od instruktora. Kupie
          chocby maucha i bede sama jedzić. W weeekend jedziłam ze swoim chłopakiem i
          musze powiedzieć, ze chociaż on mnie nie kytykowła. Kochany, chociaz on wierzy
          we mnie. :)
          • Gość: Kicia Re: dziwne IP: 212.244.62.* 16.08.05, 09:40
            moze faceci mysla ze nie damy rady???
            Dla mnie najbardziej denerwujace jest to ze on chce zebym sie dobrze nauczyła
            jezdzic ale juz,teraz.Nie popelniac zadnych błedow...
            a jak my mozemy sie rownac z kims kto ma prawo jazdy 5,7,10 lat??
            Nam trzeba spokoju i wsparcia .Fajowo ze ze mna jezdzi i doceniam to ale wiesz
            to ich zrzedzenie hihihihi...
            Pozdrawiam:)))
            • Gość: niuniab Re: dziwne IP: *.interecho.com / *.interecho.com 16.08.05, 10:00
              Ja prawko odebrałam dwa tygodnie temu i boję się jeździć. Mój mąż zamiast mnie
              wspierać psychicznie, jak nie jestem czegoś pewna, dogaduje "czego cię na tym
              kursie nauczyli?" itp. Na kursie jeździłam Puntem i my też mamy Punto, ale L na
              kursie miała wspomaganie, a nasz nie ma i przy skręcaniu mam problem. Chciałabym
              dobrze nauczyć się jeździć, ale siedzenie w domu i dołowanie się nic nie da, ale
              z drugiej strony mam strasznego stresa
              • Gość: ?? Re: dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 12:43
                no własnie ja tez mam chłopaka z którym własnie jezdze i tez strasznie mi
                zgrzedzi-,oze dlatego postanowiłam napisac o tym ze mi nie idzie bo caly czas
                słysze od niego jakies dogadywania!!i widze ze on tez by chciał zebym w
                momentsie wszystkiego nauczyła-pozdrawiam i dzieki za odp
              • Gość: Kicia Re: dziwne IP: 212.244.62.* 16.08.05, 13:05
                My mamy opla astre i tez bez wspomagania i tez mi sie dosc ciezko skręca
                kierownica.Ale to kwestia wprawy-wiem ze wspomaganiem jest o wiele łatwiej a my
                sie przyzwyczaiłysmy do tego:)))
                Najwazniejsze jest abysmy dostały od swoich facetów mezów,chłopakow,ojców
                troche wsparcia i cierpliowsci.a to jest chyba najwazniejsze aby nam sie dobrze
                prowadziło auto.i tez nie słyszałam przez te wszystkie godziny wyjezdzone z
                instruktorem tyle zrzedzenia co teraz.\
                tak wiec dziewczeta nie dajmy sie:))powodzenia
    • Gość: fifi Re: dziwne IP: *.server.ntli.net 16.08.05, 12:57
      Juz wiem, gdzie tkwi problem "dziwnosci" w Twoim przypadku:"Nie mam wlasnego
      auta i boje sie, ze do obcego juz nie wsiade tylko do wlasnego" - Ty po prostu
      jestes mila i bardziej skupiasz sie na tym, by nie uszkodzic cudzego samochodu
      niz na samej jezdzie i przestrzeganiu wszelkich przepisow. Skoro piszesz, ze
      nie wiesz kiedy bedziesz miala swoje auto, nie spiesz sie do wsiadania za
      kierownice cudzego, bo i siebie zniechecisz do jazdy, i stworzysz zagrozenie
      bezpieczenstwa ruchu drogowego. A jak juz bardzo chcesz sobie pojezdzic to moze
      jakis pojazd "gasienicowy"...:-))
      pozdrowka!
      • Gość: ?? Re: dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 16:37
        hehe no dobre to było z tym pojazdem gasienicowym-ale moze masz racje wiesz jak
        sie jedzie kogos autem to tez sie ma na mysli ze jak cos sie stanie to wielki
        przypał jest-a swoije to zawsze inaczej prawda!!!i moze mam to w
        podswiadomosci!!!i jak narazie to nie pcham sie do cudzych bo swoje bede miała
        gdzies za miesiac ale jak czytam na tym forum zeby na poczatku jak najwiecej
        jezdzic to sobie mysle spoko bo ja nie jezdze.ale oki pozdrówki
        • Gość: fifi Re: dziwne IP: *.server.ntli.net 16.08.05, 21:48
          eeeeeeeno, zazdroszcze Ci i nie, tak, bo ja tez bym sobie pojezdzila, nie, bo
          jezdzic swoim autkiem po polskich drogach (jak ser szwajcarski) to katastrofa,
          mimo wszystko powodzenia i szerokiej drogi:-)
          • Gość: ?? Re: dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 18:13
            dzieki fifi a z tymi polskimi drogami to juz tak jest i nic na to nie poradzimy-
            a fajnie jest miec auto co nie??pozdrawiam pa
            • Gość: fifi Re: dziwne IP: *.server.ntli.net 18.08.05, 01:26
              to napisz jak Ci bedzie szlo w Twojej karecie:-))
              fajnie fajnie jest miec, tylko ta benzyna taka droga, buuuu
              pa
              • Gość: aNa Re: dziwne IP: *.toya.net.pl 18.08.05, 13:52
                Boisz się bo teraz wiesz, że nie ma przy tobie kogoś kto zareaguje na kazdy
                twój zły ruch. Teraz musisz liczyć tylko na siebie i swoje doświadczenie i stad
                ten strach. Moze na poczatek pojezdzij z kims kto ma prawko i mało zatloczonymi
                bocznymi uliczkami a nie odrazu na najgorsze ulice. Mam nadzieje ze wszystko
                bedzie ok.
                • Gość: ?? Re: dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 17:15
                  dzieki no tez tak własnie teraz mysle!!pozdrówki
                  • Gość: Agnieszka Re: dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 17:57
                    i ja tak miałam i już mi przeszło, kwestia nastawienia, wprawy i chęci.
                    Powodzenia. A faceci zrzędzą i tyle - sami robą podobne 'numery'.
                    • Gość: ?? Re: dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 09:41
                      dokładnie oni juz tacy sa-zawsze mysla ze w autach sa najlepsi-ale coz ja
                      narazie nie moge powiedziec ze jestem lepsza od mojego heh papa pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka