Dodaj do ulubionych

chyba kupię R1 na pierwsze moto....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:22
...w sumie bardziej się opłaca, bo R1-ki chodzą po tych samych cenach, co R6,
nawet taniej O_o ...
co myślicie?
Obserwuj wątek
    • grissley Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 04.05.05, 16:24
      Świetny wybór.
      Proponuje poszukać jakiejś promocji - może akurat trafi się model z bonusową
      działką na cmentarzu.
    • okrutny_mariuszek Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 04.05.05, 16:29
      nie słuchaj pierdół, nie pojemnosci zabijają
      możesz kupić motocykl to kupuj, nie pchaj sie w pierdziawy
      • Gość: slawek Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.05.05, 16:33
        hehehehhe
        na pewno R1 sa tansze niz R6 :)
        • Gość: reggie Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 16:38
          Mariusz ma racje,ze lirt nie znaczy,że cie zabije od razu,on sie prawie na 600
          zabił:P:P:P
          • Gość: kondzik86 Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 17:04
            Hehe trzeba zaznaczyć że te 600 ma ledwo 80 czy 90KM...hehe więc śmiało teraz
            jest faktycznie niezła fucha kupywać R1 tańsze od R6...ponieważ mają wzmacniane
            ramy podspawywane ręcznie oraz są sporo odchudzane...przy każdym złozeniu
            zostaje 2kg śrub...więc myśle ,że to dobra idea...i pamiętaj...im krótszy
            rozstaw osi tym moto się lepiej prowadzi...więc jak znajdziesz wersje gdzie
            przednie koło jest jakieś 2-3cm bliżej chłodnicy to sie nawet nie zastanawiaj
            bo sprzętną sprzed nosa nawet nie zauważysz ;)
            • Gość: MJ Re: W życiu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 09:20
              Kondzik, kurde! Jeszcze przeczyta, uwierzy i kupi taką! Ale tekst dobry.
          • Gość: lopez Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:39
            rozdaj te pieniądze biednym-przynajmniej będą cię milewspominać a nie
            produkować kolejne historie że se MOTÓR KUPIŁ I SIĘ ZABIŁ
      • grissley Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 04.05.05, 16:44
        Pewnie, ze nie pojemnosci.
        Ale jak sie nie ma pod d* czegos, czym mozna by szalec, to sie po prostu nie
        zaszaleje. A jak sie ma, to jezdzi sie uwaznie przez pierwszy miesiac (o ile).
        Zreszta, zaczynales od MZ (z tego, co pamietam), wiec nie wiesz, jak to jest
        miec R1 na pierwsze moto. Ja tez nie, zaczynalem tez od MZ - i to malej.
        A kiedy niechcacy postawilem Jawe na gumie, nauczylem sie szacunku dla manetki
        gazu (gdyby to byla R1 to wyladowalbym pewnie na peugeocie, ktory jechal za
        mna. A moto na chodniku). A tak w ogole to wcale nie napisalem, zeby nie
        kupowac ;p
        Anyway, dzis planuje stac sie posiadaczem 750ccm :>
    • Gość: mmarcinn Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: 213.199.201.* 05.05.05, 07:07
      Popieram jak masz kase to kupuj. Zabic to Cie może litr vódki a nie moto. Co
      tam troszke ponad 140 koni. oblicz stosunek masy do wagi. jak wyzej Jawa ma
      ponad 20 koni a na kolo idzie. Wiec R1 od razu poszalejesz. Na pewno masz
      plytke z S-M wiec od razu po kupnie zabieraj sie do trenowania. a na razie na
      sucho poskacz po krzakach.
    • Gość: umca Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 07:44
      dzięki za normalne odpowiedzi.
      • speedone a kupuj se R1 (*)(*)(*) 05.05.05, 08:20
        Gość portalu: umca napisał(a):

> dzięki za normalne odpowiedzi

Tytaj masz odpowiedz na swoje pytanie

media2.big-boys.com/files/fastbikecrash.wmv
        pozdro
        • Gość: MJ Kapitalne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 09:27
          Film jak ulał do tematu (co prawda nie z R1 w roli głównej). Koleś, zwłaszcza
          bez kasku, też się nadaje. Jeszcze lepsza przestroga niż to "dla osób powyżej
          21 roku życia Mariuszka".
      • ko1w Kup Hayabuse!!! 05.05.05, 14:09
        Po co masz sie wlatywac w jakies 1000 lub 600 i tak po tygodniu bedzie ci malo
        mocy!!! Kup sobie hayabuse z Nitro!!! [`] [`] [`]!!!
        • Gość: motorider Re: Kup Hayabuse!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 13:11
          Ta i skontaktuj się z Ghost Riderem może Ci sprzeda tą hayę z 2 turbinami.
    • Gość: okrutny qtas Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 08:46
      zalecam r 1 na pierfsze młoto. nie pchaj sie w pierdziawy -kolega ma racje,
      kupłuj ji śmigej . a tak powaznie to kup se geju szlugi r 1 ,zapal i przemyśl
      sprawe .
      • Gość: umca Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 09:55
        ale jesteś ch.. i do tego zazdrosny...
        pytam się poważnie i oczekuję poważnych odpowiedzi.
        • Gość: speedone Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 10:33
          Gość portalu: umca napisał(a):

> ale jesteś ch.. i do tego zazdrosny...
          > pytam się poważnie i oczekuję poważnych odpowiedzi.

wiec Ci mowimy ze to za dyzi na pierwsze moto moim zdaniem oczywiscie

pozdro
          • gixera Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 05.05.05, 11:59
            Powiem ci tak, moj kolega kupil sobie na pierwsze moto kawasaki zx6r i
            pojezdzil 2 miesiace, w lipcu minie rok od pogrzebu.
        • Gość: tom Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 01:59
          ja sie zastanawiam czy na pierwszy motor brac suzuki sv650s ktore ma 72KM a tu
          koles wyjezdza z R1
    • aylen Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 05.05.05, 10:44
      Stary, albo robisz sobie jaja albo czytac nie umiesz.
      Napisze wiec jasno i klarownie. Jesli Ci zycie nie mile to kupuj R1.
      Jesli natopmiast przypakujesz we mnie, lub w moj katamaran jak bede jechal z
      rodzina to obiecuje ze wyjde i Cie dobije.

Czy teraz jest to wystarczajaco jasna odpowiedz?
      • Gość: maniack87 Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.05, 11:39
        www.riders.pl/wacko/r1napierwszymotocykl?

• Gość: maniack87 Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.05, 11:40
          Przeczytaj sobie.
          • Gość: Deviant !!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.05.05, 13:17
            To wcale nie jest powiedziane, że się od razu zabijesz, ale... Brak wyczucia
            jakiegokolwiek motocykla - problemy z prowadzeniem, z hamowaniem to wszystko
            będzie Ciebie dotyczyło tak samo jak byś kupił np. 600tkę z tą różnicą, że w
            1000cu wszytsko dzieje się nacznie szybciej i gwałtowniej. Mój kumpel na
            pierwsze moto kupił SP-1, ale zanim zaczął nią jeździć po ulicach wykupił sobie
            tysiące godzin jazdy po torze w Brnie wraz z instruktorem.
            Znam też 2 historje jak chłopcy na 18stke dostali 600tki i jeden z nich żył
            jeszcze 3godziny a drugi zginął drugiego dnia...
            Tak czy inaczej osobiście nie polecam R1 na pierwszą maszynę.
    • ramzes2se Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 05.05.05, 13:44
      Pomysl moze lepiej nad nowym gs500 albo er bo to w sumie chyba bedzie dobre jak
      dla poczatkojucego... Gdy juz walniesz z 3 szlify bedziesz mog sie przesiasc na
      wiekszy...
      • andreas750 Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 05.05.05, 14:10
        Nie łam się, trzeba być twardym a nie mientkim!
        Ja mam pod dupą 750ccm i wierz mi że po nocach przez to szlocham... qrwa jak
        mogłem kupić taka pierdziawe??!!
        Bierz R1 szczególnie kiedy jest tańsza od 600-tki.
        Na pierwsze moto do lansowania po miescie pasuje idealnie.
        Pozdro
      • Gość: zur Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:56
        Jeżeli nie jeżdziłeś niczym to masz poważny problem,Twoje zmysły i mózg nie
        doświadczyły w tym temacie NIC i nie są przygotowane do takiej mocy.Po to
        ludzie zaczynają od mniejszych motocykli żeby odpowiednio oswoić się,nabrać
        doświadczenia i przygotować do większej mocy.Tobie się wydaje,że to nic takiego
        i sobie poradzisz,prowadzić pewnie dałbyś radę,ale jak widzę jaki jesteś
        narwany to szybko się rozwalisz i nie daj boże zebyś jescze krzywdę komuś
        zrobił.Kup sobie GS500,z czasem załapiesz o co chodzi.
    • rudolph77 Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 05.05.05, 22:12
      Powiem tak niedawno przesiadlem sięz Gpz 500 na R6 i różnica była za......ta,
      wiec jeżeli R1 to ma być Twoje pierwsze moto to [*]
      Pozdrawiam
    • sabestian Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 06.05.05, 10:43
      Człowieku, mam nadzieję że żartujesz. To nie jest samochód, gdzie możesz mieć 600KM pod maską i po prostu muskać pedał gazu. Zobacz ile dziur na drogach. Przejedziesz po studzience, nawiniesz 0,5 cm na manetke gazu i będą Cię do słoika zbierać. R1 tańsze od R6? Dolicz koszty hospitalizacji :) R6 to dużo za dużo, ale wiem jak to jest się naczytać. PS pamiętaj, że jeśli będziesz starał się jeździć dynamicznie, to parę szlifów MUSISZ zaliczyć. Pomyśl o kosztach naprawy sprzętu (np. R1 kontra GS500). Ja osobiście Ci doradzam pierwszy sezon "wyjeździć" jakiegoś słabszego sprzęta (i tak w jeden sezon nie nauczysz się go wykorzystywać w pełni) i kupić sobie jakiś dobry ubiór z protektorami. Pozdrav i nie daj się zabić przez lans.
      • karol128 Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 07.05.05, 20:28
        Kupowac taki moto do lansu to bardzo głupie. r1 w twoich rekach bedzie sie
        tylko lansowal stojac na parkingu. Nie rozumiem czym bedziesz chcial
        zaszpanowac jak nawet nie bedziesz umial dynamicznie ruszyc z obawy przed
        wyje..iem sie na plecy.
        • Gość: TUV Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: 81.219.113.* 07.05.05, 20:45
          chlopie, chlopie... za szybko chcesz ten swiat opuscic ??? r6... odpada...
          wyglad prawie identico, moc tez mnostwo - dla poczatkujego i tak za duzo. kup
          se spokojnie jakas cb500, pojezdzij rok i dopiero sie lansuj...
          • Gość: kawasakizx12ninja Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.traco.pl / 195.225.95.* 07.05.05, 22:22
            A ja sobie tak czytam i czytam Wasze posty i dochodze do wniosku ze prawie
            wszyscy sie mylicie (z nielicznymi wyjatkami) pamietajcie ze strach ma wielkie
            oczy i nie taki diabel straszny jak go maluja . Ja swoja ewolucje motocyklowa
            zaczalem od zakupu zx-9(99')i powiem szczerze ze po kilku dniach przestala mi
            imponowac swoimi osiagami ,dlugo zalowalem swego zakupu poniewaz zasugerowalem
            sie opiniami wielu ludzi z branzy ktorzy stanowczo odradzali mi zakupu takiej
            super maszyny ze wzgledu na jej niebywaly wigor. Nastepnym motocyklem byla
            hayabusa a po niej zx12 i wciaz odczuwam niedosyt a wynika on z tego ze
            wszystkie wspolczesne motocykle duzej mocy kierownae sa rowniez dla malo
            wprawnych jezdzcow a wrecz mlodych adeptow a warunek jest tylko jeden
            posiadanie odpowiednio zasobnego konta . Producent musi brac odpowiedzialnosc
            za to co wyprodukuje i nie moze sobie pozwolic aby jego sprzet przyzczynial sie
            do zmniejszenia populacji motocyklistow ktorzy zdecydowali sie na zakup jego
            prodkuktu,przyklad dobrowolne porozumienie producentow w kwestii ograniczenia
            szybkosci max. hayabus zx12 itp o cywilizowanym oddawaniu mocy juz nie
            wspominajac od ktorego juz mnie mdli. Konkludujac ,motocykl nie zabija
            najslabszym ogniwem w tym wypadku jest czlowiek ,dodam na marginesie ze gdybym
            mial 17 lat to taki sprezt w moich rekach moglby stanowic dla mnie smiertelne
            zagrozenie ale ze licze sobie troszke wiecej wiosen wiec oleju mam w glowie
            troszke wiecej i oto w tym wszystkim chodzi,pozdrawiam P.S. Nurtuje mnie
            tylko jeszcze jedna mysl a mianowicie po co budowac motocykle ktore dysponuja
            (na papierze)oszalamiajaca moca skoro nie wyraza sie ona ani szybkoscia
            (ograniczenie na liczniku) ani super dynamika z fajerwerkiem ,osobiscie
            rozczarowal mnie nowy test gsx-r1000 o ktorym napisano ze moze nim jezdzic
            nawet malo wprawny jezdziec to kolejny dowod na potwierdzenie mojej skadinad
            slusznej teorii
            • Gość: Deviant hmm IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.05.05, 22:42
              Z jednej strony masz rację, ale z drugiej się mylisz.
              Racje masz w twierdzeniu, że współczesne sporty gładko oddają moc i są tak
              bardzo cywilizowane, że moze na nich śmigać początkujący (ale wg. mnie taki
              który już na czymś wcześniej śmigał) I tu pojawia się to co chciałem napisać już
              kiedyś, ale jakoś nie było ku temu okazji. Nie chodzi o to żeby kupić takie moto
              jak np. R1 i śmigać po prostych, ale zacząć wykorzystywać cały zakres obrotów
              (mocy) motocykla - podczas jazdy w winkielkach. Ja z 600tki przeszedłem na 900
              po tym jak wchodziłem w winkle przy 8000obr. a wychodziłem przy 12000obr. wtedy
              bylem z siebie zadowolony.
              Dobrze jeździ ten, kto wykorzystuje to co maszyna oferuje a zapieprzanie tylko
              po prostych w wypadku maszyn typu R1 czy Gixxer 1000 to dla mnie profanacja...
              • Gość: kawasakizx12ninja Re: hmm IP: *.traco.pl / 195.225.95.* 07.05.05, 22:50
                Ja tylko staralem sie dac odpowiedz na konkretne pytanie i to mi sie chyba
                uczynic udalo zas odrebna kwestie stanowi aspekt jazdy po zakretach i tu sie z
                Toba zgodze,Pozdrawiam
                • gacek7 Re: hmm 08.05.05, 09:47
                  A kup sobie coś takiego : www.w2knews.com/rd/rd.cfm?id=041101FA-SkyCutter :P
                  • Gość: BOB Re: hmm IP: 195.205.97.* 08.05.05, 11:49
                    gacek ale dojebałes he hehe ale jaja pozdrawiam
                  • Gość: zur szkiełkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 19:39
                    Witam,szukam namiarów na szkiełkowanie,najlepiej na dolnosląskim.Dzięki
                  • gixera Re: hmm 16.05.05, 22:55
                    gacek ok!!!!!
                    :))))))))))))))))
            • Gość: motorider Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 13:31
              Człowieku nie opowiadaj tutaj niestworzonych rzeczy "r1 wyprodukowana jest dla
              początkujących" chyba tak samo jak kolega nie dosiadałeś nigdy r1. Mimo, że ten
              motocykl pięknie się prowadzi (piszę tutaj o r1 2004)nie jest to zdecydowanie
              motocykl dla początkujących.
              Nie lepiej mig 29 albo jakieś f 16 ??

Umca jak kupisz to r1 to od razu zamontuj sobie w potylicy blachę 3mm grubości
              bo jak Cię jebnie na koło to cieńsza blacha może się wytrzeć.
              A o gumkę w r1 nie trzeba się wcale prosić. Ona jest chyba tylko do tego
              stworzona. I nie odbieraj tego co napisałem, że żal mi dupę ściska bo na kilku
              sprzęcikach latałem i latam teraz niemałą mocą ale też zaczynałem od 600 i nie
              uważam, że "600 jest dla mokrych cipek".
              Pozdro!!!
              • okrutny_mariuszek Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 14.05.05, 19:49
                zapomniałeś dodać "wilgotnych"
            • Gość: Baastard Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 16:55
              Jeżdze od 16 lat(od 1989r).Róznymi sprzętami(plastika miałem ostatno dwa lata
              temu).Obecnie Suzuki DR400 supermoto.Czy jestem początkującym motocyklistą?Czy
              pojemność świadczy o doświadczeniu?Czy dla początkującego motonity odpowiednia
              jest 900-tka?Śmieszni jesteście poniektórzy....Zapraszam na przejażdzke po
              mieście-szczególnie tych początkująch na "bolidach"600-1200.Doświadczenia nie
              nadrobisz kasą ani pojemnością.Pozdroofki.
        • Gość: lopez Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:35
          takich powinno się leczyć-nie z urazów po wyj..aniu się na plecy, tylko na
          głowę zanim sobie krzywdę zrobią.
          kup sobie gs 500 i pojeżdzij na maksa -najpierw 50 a potem 150 koni
    • Gość: zur Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 19:54
      ilu ludzi musi Ci napisać żebyś zrozumiał,mało Ci jeszcze?Jesteś baranem,który
      leci z motyką na słońce.Kup sobie R1 i przestań męczyć bułe.
      • okrutny_mariuszek Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 15.05.05, 20:43
        dobrze buło
    • hansf Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... 16.05.05, 22:18
      od tego motoru nie nauczysz sie dobrze jeździć bo wcześniej si zabijesz!
      uwarzaj żebyś nie czuł takiego uczucia po miesiącu że świetnie jeździsz bo to
      dopiero 14% wprawy po takim czasie masz! motory zajebista sprawa ale R1 to może
      byc na początek i koniec nic nie wróże...
    • Gość: NYorker chyba nie bedziesz dlugo zyl... IP: 70.19.13.* 17.05.05, 22:24
      • andreas750 Re: chyba nie bedziesz dlugo zyl... 17.05.05, 22:27
        Nie ważne jak długo, ważne w jakim stylu ;)
        Pozdro
        • cien1100 Re: chyba nie bedziesz dlugo zyl... 17.05.05, 22:30
          Żyj szybko,kochaj mocno,umieraj młodo,zostaw atrakcyjne zwłoki :)
          • Gość: NYorker Re: chyba nie bedziesz dlugo zyl... IP: 70.19.13.* 18.05.05, 23:26
            nie lepiej zyc i szybko, i dlugo? ten chlopak nigdy nie wycisnie z erki
            wszystkiego, bo nie zdazy.
            200km/h to za wolno?
            • gixera Re: chyba nie bedziesz dlugo zyl... 19.05.05, 08:48
              Alez z Rki zdazy, jak bedzie nia mknal na sygnale do szpitala:-P
              • Gość: NYorker Re: chyba nie bedziesz dlugo zyl... IP: *.ny325.east.verizon.net 19.05.05, 14:24
                no tak: to erka i to erka. kul.
    • Gość: komix Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 14:31
      Stary zacznij od czegos slabszego - powaznie
    • Gość: robin Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 03:17
      Po co zadajesz takie glupie pytanie.Jak chcesz R1 to kupuj i juz twoja
      sprawa.Prawdopodobnie dlugo nie pojezdzisz bo na pierwszym zakrecie sie
      wylozysz, ale chyba lepiej wylozyc sie na R1 niz na R6, pozniej bedziesz
      opowiadal kumplom ze rozpierdzieliles sie na R1, zawsze to lepiej brzmi niz R6.
      Wedlug mnie to ty koles nic nie kupisz moze hulajnoge bo gdybys powaznie
      planowal kupno motocykla to nie robil by tu z siebie debila wypisujac takie
      bzdury.
    • Gość: wojtek Re: chyba kupię R1 na pierwsze moto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:14
      Ty wariacie, nie jeżdzij na R1 bo sie zabijesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka