Dodaj do ulubionych

Honda CBX '79

21.05.05, 01:57
Witam
Dzisiaj w pracy dowiedzialem sie ze kolega sprzedaje calkowicie
odrestaurowana CBX z 1979 roku na ebay-u. Cena wywolawcza to 10 tysiecy USD.
Patrzac na ilosci wyprodukowane w latach 79-82 oraz calkiem monstrualny
silnik 6 cylindrow w rzedzie poprzecznie jestem ciekawy czy ktokolwiek na tym
forum jest w stanie mi skrobnac ile takie cos jest warte w Polsce?
Motocykl jest juz raczej kolekcjonerskim gadgetem i stad moje zainteresowanie
ile taka zabawka kosztuje w Polsce.

Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • Gość: mmarcinn Re: Honda CBX '79 IP: 213.199.201.* 21.05.05, 09:48
      chyba nie ma takich w Polsce do kupienia wiec nie wiem ile warta. pewnie mnie
      niz 10 tyz złotych :) a jak tam Twoja R1???
      • xing Re: Honda CBX '79 22.05.05, 04:27
        Dzieki za te krotka wzmianke odnosnie CBX.
        Co do R1 to smiga i czasami lubi zaskoczyc. Na te chwile mam juz 7300 mil i
        zadnej gleby. W sierpniu wracam i bede albo i nie bede smigal po naszych
        krajowych ale ostatnio jak widzialem jeden filmik to az mnie scisnelo. Koles
        byl ubrany tak samo jak ja (te same kolory butow, kurtki, rekawiczek oraz
        kasku) i dokladnie identyczna R1 skosil audi. Moze byc tak ze wroce wstawie do
        garazu odczekam rok (mienie przesiedlenia) i sprzedam. Pozyjemy zobaczymy.

Dzieki za pamiec

Marcin
    • okrutny_mariuszek Re: Honda CBX '79 21.05.05, 09:55
      wybierzcie sie na jakiś dowolny większy motobajzel -
      gościu chce shandlować Goldasa w świetnym stanie z 1978 roku
      cena zachęcająca
    • Gość: szynszyll Re: Honda CBX '79 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:15
      yo!

popros kolege zeby sie obudzil albo przynajmniej mocno walna w łeb. Honda CBX
      1000 w kolekcjonerskim stanie to rzadka maszyna ale nie na tyle by wystawiac ja
      za 10 tys USD. Ceny tego modelu w europie zachodniej oscyluja w granicach 3500 -
      5500 euro.

szynszyll
      xlv750r
      • Gość: electro Re: Honda CBX '79 IP: *.ncl.ac.uk / *.ncl.ac.uk 21.05.05, 11:50
        Ten motocykl jest sliczny. Dla mnie to wlasnie kwintesencja motocykla.
      • xing Re: Honda CBX '79 22.05.05, 04:32
        Jak patrzylem na e-bay-u to raczej 10 tys USD nie bylo najwyzsza cena ale tez
        nie najnizsza. Jednak tamte ceny byly na rynek amerykanski (gdzie ludzie kupuja
        i zapominaja za kilka tygodni) a ciekawy bylem ile taka zabawka jest warta w
        Polsce.

Dzieki Pozdrowionka
        Marcin
        • Gość: eee tam... Re: Honda CBX '79 IP: .1p* / *.ms.com 25.05.05, 23:39
          Mieszkam w Ameryce i powiem wam ze tylko ktos prosto z domu wariatow by zaplacil
          ponad $5k za CBX'a, i to w nadzwyczajnym stanie, chyba ze byl on zaparkowany od
          '79 roku w garazu. Nikt ich sobie tu nie ceni, dla kolektora motocykl ktory byl
          ujezdzany nic nie jest warty, a osiagi CBX'a nie sa szczegolnie fascynujace do
          tego stopnia zeby ktos go ujezdzal dla przyjemnosci. (Wlasnie dlatego ze poza
          estetycznymi wlasciwosciami tych szesciu rur CBX nie mial nic do pokazania
          KZ1000 nikomu nie chcialo sie go kupowac. A po za tym trzeba ustawiac zawory na
          szesciu cylindrach, nie mowiac juz nawet o gaznikach!!)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka