Dodaj do ulubionych

Honda Shadow 600

16.07.05, 17:20
co myslicie o tej maszynie, chcialbym kupic za jakis czas, jesli macie jakies
doswiadczenia, bede wdzięczny za info
Obserwuj wątek
    • szynszyll Re: Honda Shadow 600 16.07.05, 18:08
      yo!

zalety:

- niesmiertelny silnik
      - nie traci na wartosci, latwo sprzedawalny

wady:

- brak kardana - jak mozna bylo zrobic to na lancuch to ja nie wiem

co do wlasciwosci jezdnych to sie nie wypowiadam bo dla mnie jazda na czoperze
      jest nieustajaca walka a nie przyjemnoscia - co kto lubi. w zaleznosci od tego
      jaka kase chcesz na moto przeznaczyc radzilbym jednak:

kasa do 10 tys PLN = kup Virago 535
      kasa okolo 15 tys PLN = kup Drag Stara 650

pozdrawiam!

szynszyll
      xlv750r

p.s. a wogole to kup Trans Alpa ;)
      • Gość: deer Re: Honda Shadow 600 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 22:59
        Jeżdżę taką (94 r prod) już 3 sezon. Podstawowa wada - jest słaba - 39 KM to
        niedużo , Intruder 800 jest duuużo sprawniejszy. Zgadzam się z szynszyllem ,
        gdyby miała kardan byłoby za...biście ale z drugiej strony nie weszłaby opona
        170 - szeroka guma dodaje jej uroku. Poza tym wg. mnie jest motocyklem
        dopracowanym - nie ma co porównywać jazdy Hondą do 535 - kto jeżdził jednym i
        drugim wie o czym piszę , jeśli już to do Drag Stara 650. Awaryjność ,
        przynajmniej w moim przypadku zerowa , oleju nie bierze - zmieniam co 9 tys km ,
        w książce pisze że trzeba co 12 tys km - zawory reguluje się co 12 tys km , pali
        mniej od Intruza i 535 , chromy i powierzchnie aluminiowe są bardziej trwałe niż
        u konkurencji , na pierwszy motocykl jest doskonała. Po pewnym czasie na pewno
        zapragniesz czegoś większego ( u mnie to jeszcze nie nastąpiło ) ale wtedy nie
        sądzę żebyś miał problem ze sprzedażą. Całkiem dobry wybór. PS moim następnym
        motocyklem ( kiedyś tam ) na pewno będzie Honda. Dawniej myślałem , że japończyk
        to japończyk - Kawasaki , Suzuki , Honda , Yamaha - jeden ..j - doświadczenia
        moje i znajomych przekonały mnie do Hondy na ZAWSZE.
        • kokkonen2 Re: Honda Shadow 600 17.07.05, 14:38
          dzieki za info chłopaki

pare lat temu jezdzilem i przydzwoniłem, teraz wracam po dłuższej przewie,
          kłopot w tym że nie jestem siłaczem, z drugiej strony też niski nie jestem,
          więc szukam czegoś w granicach 200 kg, technika też po przerwie pozostawia
          wiele do życzenia
          • Gość: szynszyll Re: Honda Shadow 600 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 15:18
            yo!

to moze jakis naked lub jeszcze lepiej soft - endurak? co ludzie widza w tych
            czopkach? ja nie kumam...

szynszyll
            xlv750r
            • kokkonen2 Re: Honda Shadow 600 17.07.05, 15:27
              widzisz, mam skręcony gust :), podobaja mi się tego typu sprzęty, choć daleki
              jestem od szpanerki

z drugiej strony podoba mi się triumph Bonneville jak równiez Yamaha Radian,
              choc to stary sprzęt, .. ech
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka