Dodaj do ulubionych

Brak mocy w kawaski kmx 125

IP: *.traco.pl / *.traco.pl 12.10.05, 23:25
Czesc ,mam male pytanie: a mianowicie ,kupilem kawasaki kmx125 prawdopodbnie
wersje zdlawiona do 7km ,twierdze tak gdyz przy ruszaniu wymaga wrecz
odpychania sie nogami i nie wyciaga wiecej niz 80km/h przy czym nie jest s
stwnie jej utzrymac ptzy pokonywaniu namniejszym nawet wzniesienia na drodze
asfaltowej!!! Chcialem jeszzce dodac ze ma super sprzezanie i jest w stanie
tech. i wizualnym idealnym!! Moje pytabie brzmi ,co moze byc przyczyna takiej
haniebnie malej sprawnosci silnika ,ktora nie pzowala nawet na uzycie
wszytkich biegow,prosze o pomoc!
Obserwuj wątek
    • maras-wrocek Re: Brak mocy w kawaski kmx 125 12.10.05, 23:33
      najprawdopodobniej wlasnie zdlawienie. kumpel mial varadero 125 - tez szlo
      rowno 80 i ani 1km/h wiecej. chyba blokada ta jest na module zaplonowym -
      trzeba wymienic te czesc (kupic nowa na motobazarze) albo dac ją do fachowca
      ktory ją odkoduje.
    • Gość: Biker Re: Brak mocy w kawaski kmx 125 IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 13.10.05, 06:35
      wyglada na to ze masz przytkany tlumik. Sprawdz to w pierwszej kolejnosci
    • Gość: kawasakizx12ninja Re: Brak mocy w kawaski kmx 125 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 13.10.05, 09:04
      chciałem jeszcze dodać że wyjąłem już z niego blokadę otwarcia przepustnicy ale
      nie dało to zbyt wiele ponieważ powyżej połowy gazu motocykl dusi się i gaśnie
      chyba że ma w tym momencie powyżej 9000 obr. ale wtedy również nie rozwija zbyt
      wielkiej mocy ponoeważ pozwala mu ona jedynie na jazde z wykorzystaniem
      pierwszych 3 biegow,pozostale zas biegi to zdecydowany nadbieg!!!!
      • oz_ktm Re: Brak mocy w kawaski kmx 125 13.10.05, 15:52
        przyzwyczajłes sie do mocy zx12 a to tylko 125 ccm ;)
        pozdr. oz
        • Gość: kawasakizx12ninja Re: Brak mocy w kawaski kmx 125 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 13.10.05, 17:09
          acha to przeciez tylko 125 hihihih
          • bartekexc Re: Brak mocy w kawaski kmx 125 13.10.05, 18:53
            blokady w kmx : gaźnik, moduł, kryza za cylindrem i dyfuzorze, zaślepka w tłumiku
            • juchas115 Re: Brak mocy w kawaski kmx 125 13.10.05, 23:21
              Jak pisałeś, że dasz gaza to gaśnie, może to być wina równierz
              niewyregulowanego gaźnika i jeżeli masz dozownik to zprawdź czy dobrze dozuje
              (czy coś oleju ubywa).
              pozdro.
            • Gość: kawasakizx12ninja Re: Brak mocy w kawaski kmx 125 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 14.10.05, 10:16
              Czy moglbys sprecyzowac w ktorym miejscu znajduja sie poszczegolne blokady i
              czy da sie wlasnorecznie usunac ,w szczegolnosci chodzi mi o przestrojeneie
              modulu. Blokada otwarcia przepustnicy zostala przez mnie usunieta , czy rownie
              latwo da sie usunac pozostale blokady ,czy wymaga to moze wymiany czesci
              blokujacych na inne!????? Z gory dzieki za odpowiedz,pozdrawiam
              • Gość: Gienio Oto jak odblokowac to moto: IP: *.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 14.10.05, 17:51
                To jest dwusów, więc sprawa wygląda tak:
                - nie ma zadnej blokady modułu /byłoby to zbyt drogie rozwiązanie
                - wątpię by było jakies zdławienie gazów spalinowych w wydechu - na pewno nie
                ma, prędzej jest jakaz blokada zaworu wydechowego /typu ze sie nie otwiera
                wogóle, albo "tyci, tyci" - ale na pewno nie ma. Zresztą gdyby była to zawór
                wydechowy możesz zdemontować - i bez niego moto będzie super chodziło
                /ucierpiec moze co najwyzej stabilizacja obrotów na puszczonym gazie. Ale
                zapomnij, z wydechem na 99 % nic nie trzeba kombinowac
                - trzeba i to nawet na pewno wyfrezować króciec ssący -/kolektor ssący - miedzy
                gaźnikiem a cylindrem/ jest tam "przegródka" lub kryza i to rdzeba powiększyć
                /zrobione jest z gumy więc wystarczy ostry nóż, pilnik, mozna spróbowac to
                usunąć lutownicą, lub - kamieniem szlifierskim na wiertarce. Najlepiej wygładzić
                powierzchnie lub wyrównać siklikonem to poprawi efekt. I masz Full Power. inne
                rozwiązanie to kupić nowy króciec bez blokady / ale do japonii to moze słono
                kosztowac.- i jeszcze jedno - może być ograniczony wlot powietrza do airboxu
                /oprócz zablokowanego króćca ssącego/. - jak to stwierdzić? Ano jak jusz zrobisz
                króciec otworzyć wieko airboksu i przejechać sie /jak bedzie widoczny przyrost
                mocy to trzeba nawiercić w Airboxie dodatkowe dziury- to wszystko. Później mozna
                jeszcze ew. doregulować gaźnik, żeby na wolnych obrotach nie przygasał.
              • Gość: Gienio kmx 125 IP: *.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 14.10.05, 17:53
                P.S. Który rocznik?, zarejestrowany? ile dałeś?
                • Gość: kawasakizx12ninja Re: kmx 125 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 15.10.05, 01:21
                  rok 99 stan idealny ,6000 zl. nie zarejestrowany,pozdrawiam
                  • Gość: rudy Re: kmx 125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:31
                    STAN IDEALNY !!!!!!!!!!!
                    Człowieku Ty chyba bez kasku jeździłeś i w coś mocno głową uderzyłeś.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
                    • Gość: kawasakizx12ninja Re: kmx 125 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 15.10.05, 12:46
                      odpie..sie patologiczny tworze!!
    • Gość: Dzakas To zrób tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:23
      Albo załorz podlenek albo wloz silnik od mz
      • harpagan1 Re: To zrób tak 14.10.05, 12:15
        ale tylko od 251, bo 150 sie na psi brandzel nadają:)
        • bartekexc Re: To zrób tak 14.10.05, 18:31
          tłumik odetkasz sam, kryze za cylindrem kombinerkami da się wyciągnąc, zaworu
          wydechowego NIE DOTYKAJ, na moduł da się odblokowac( elektryk mi ściągał), jak
          będzież nie zadowolony z osiągów można wypatroszyc dyfyzor(bez wypatroszenia
          robisz mz 251, zębatki 14/48, przy pustym dufuzorze brakuje licznika) ale wtedy
          trzeba dac mocniejsze sprężyny na sprzęgło bo będzie się ślizgac
          • Gość: kawasakizx12ninja Re: To zrób tak IP: *.traco.pl / *.traco.pl 15.10.05, 01:18
            Po przeprowadzeniu operacji usuniecia blokady otwarcia przepusynicy oraz kryzy
            w ukladzie dolotowym osiagi moto ulegly radykalnej poprawie aczkolwiek w
            dalszym ciagu osiagi trudno nazwac satysfakcjonujacymi!! Nurtuje mnie jeszzce
            mysl czy blokade modulu mozna usunac w warunkach domowych a jak tak to na czym
            ona polega!? Z gory dzieki za wszelkie informacje ktore pomogly mi ustalic
            przyczyny skromnych parametrow jazdy. P.S. Mam nadzieje ze "wypatroszenie"
            dyfuzatora nie wplynie na pogorszenie charakterystyki pracy moto!?
            • bartekexc Re: To zrób tak 15.10.05, 11:23
              najpierw moduł odblokuj, gdy wypatroszysz dyfuzor będzież musiał dac twardsze
              sprężyny na sprzęgło bo będzie się ślizgac
              • Gość: kawasakizx12ninja Re: To zrób tak IP: *.traco.pl / *.traco.pl 15.10.05, 11:58
                dzisiaj sprawdzilem czy nie ma ograniczenia w kolanku wydechu,nic nie bylo!
                jak odblokowac modul, prosze o wskazowki? W jakim miejscu rozciac rure dyfuzora
                aby go rozbebeszyc i czy wyjac z niego dokladnie wszystko i co w nim znajde???
              • Gość: kawasakizx12ninja Re: To zrób tak IP: *.traco.pl / *.traco.pl 15.10.05, 11:59
                Po tych poczatkowych zabiegach lata 120km/h czyli ma chyba jedynie 15 km?
    • Gość: kmx125,2001 brak mocy na gorącym IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.14, 21:23
      Witam, też mam kmx 125, kiedy się zagrzeje traci moc. Co robić? jakie są tego przyczyny? Może za słabe chłodzenie?
      Moja kawa rozwija prędkość 120 km/g bez jakiegokolwiek problemu. Przy 8 000 obr/min ma takiego kopa że więcej nie potrzeba ale poniżej 6 000 jest taka mułowata, że jadąc pod górę nawet na drugim biegu zwalnia.
      Problem jest taki, że jadąc na drugim biegu z prędkością obrotową 10 000 i wrzucając trzeci bieg mam właśnie około 6000, i tutaj jest problem bo na trójce jest za słaby a na dwójce za wysokie obroty na dłuższy podjazd.
      Kiedy jest normalna temperatura problem jest mniejszy ale kiedy kiedy temperatura podskoczy to nawet jedynki brakuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka