Dodaj do ulubionych

Do praktyków-crash pady

21.10.05, 10:58
Chcę założyć do mojego moto crash pady. Większość oferowanych montuje się w
miejscu, gdzie głowica/silnik jest przykręcona do ramy. Mam pytanie, ale
tylko do praktyków: czy wywrotka przy prędkości np: 50-70 km/h nie spowoduje,
że te cholerstwa rozwalą mi głowicę?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Lysout Re: Do praktyków-crash pady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 15:46
      Problem jest taki - nie ma 2 takich samych wypadków - nie ma więc gwarancji czy
      nic sie nie stanie przy takiej prędkości - na polskich drogach obfitujących w
      wystające studzienki itp. przeszkody. Napewno pady uchronią Twój motocykl przy
      glebach przy małych prędkościach, ale przy większych to nawet firma LSL nie da
      ci gwarancji, ze nic sie nie stanie.
      • deviant.rr Re: Do praktyków-crash pady 21.10.05, 17:12
        Hej - ja mam w swoim moto założone protektory LSL i mogę napisać o nich same
        dobre rzeczy. Bardzo dobrze wyglądają - nie psują ogólnego wygląd maszyny i co
        najważniejsze spełniają swoją rolę znakomicie!
        Miałem ostatnio szlifa po którym poprostu podniosłem moto i pojechałem dalej z
        kilkoma rysami na owiewce - to wszystko a szlif był przy 60-70km/h

Tak czy inaczej kiedyś miałem szlifa na Suzuki także z protektorami jednak moto
        zachaczyło ślizgaczem o szpare w jedni i skończyło się to wygięciem całego
        ślizgacza i zerwaniem gwintu wramie/silniku suzy.
        Generalnie jedank zawsze będę zdania, że lepiej mieć ślizgi!

--------------------------------
        www.bikepics.com/members/deviant
        • fzr600 Re: Do praktyków-crash pady 21.10.05, 20:16
          "Tak czy inaczej kiedyś miałem szlifa na Suzuki także z protektorami jednak moto
          zachaczyło ślizgaczem o szpare w jedni i skończyło się to wygięciem całego
          ślizgacza i zerwaniem gwintu wramie/silniku suzy."
          I tego właśnie boję się najbardziej. W każdym razie dzięki za informacje;o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka