e_m_b_e 07.10.02, 23:22 Wybaczcie, że w ten sposób, ale miło byłoby ożywić forum...choć na chwilkę. Może ktoś ma ochotę opowiedzieć o jakiejś ciekawej przygodzie która spotkała go na moto. Jeśli nie, to po prostu mnie wyśmiejcie. Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j_bravo Re: Przygody. 08.10.02, 08:40 A może do przygód jeszcze byście dorzucili jakieś wrażenia z dalszych podróży motocyklowych. Jestem ciekawy czy motorkiem o poj. 600 ccm można wybrać się spokojnie w dalszą podróż czy jest to raczej męczarnia. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re.: długie trasy na 600 ccm 08.10.02, 12:23 hmmm ciekaw jestem dlaczego obawiasz sie jazdy moto o silniku 600 ccm w dalszą trasę? zapewnia on już osiągi wystarczajace do dynamicznej jazdy ( napewno nie będziesz zawalidrogą) a co do wygody to wg mnie zależy ona jedynie od typu bike'a (chopper, enduro - cross czy plastik). Mam SV650S i wg mnie jest to fajny sprzęt nawet jak na dalsze wyprawy (i tak co 250-300 km trzeba robić przerwe na tankowanie) przeszkadza mi w nim jedynie brak miejsca na bagaże przy jeździe z kobietą, ale taki już urok jazdy moto z kobitami i tylko "goldi" mógłby dać wystarczająco dużo przestrzeni... PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
j_bravo Re: Re.: długie trasy na 600 ccm 08.10.02, 13:41 Nie to żebym się obawiał. To była tylko ciekawość bo nie mam doświadczenia czego się spodziewać po takiej pojemności na dłuższych trasach. Najczęściej to takie nieduże maszyny traktowane są jako ścigacze na miasto ewentualnie krókie dystanse a do turystyki to wypadałoby już mieć coś około 1000 ccm. Co prawda motoru nie mam, ale jest to moje marzenie (do realizacji w przyszłości). Na razie, ze względu na cenę, wybierałbym między Suzuki Bandit 600 a Yam Fazer 600. Stąd było moje pytanie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Re.: długie trasy na 600 ccm 11.10.02, 21:09 Czesc To widze ze Ty tak jak ja, tez kocham, marze a jeszcze nie mam. ALe moze kiedys......... na razie trzeba skonczyc szkolke i wtedy zaczniemy pracowac na motorek. Wlasnie tez ostatnio zainteresowal mnie Fazer. Wydaje sie byc fajnym motorkiem do miasta i od czasu do czasu za miasto. A silnik 600cm powinien juz mi styknac na poczatek. Zalezy mi bardziej na przyjemnosci z jazdy niz na osiagach. Choc ostatnio Yamaha wypuscila jakis turystyczny zbudowany na ramie od R1, fajnie wygladal, bo mial takie jakby skrzela. Zrobil na mnie wrazenie. Jak bylem w tym roku we wloszech to widzialem kilka ER5 w trasie, obladowanych bagazami i radzily sobie calkiem zwinnie. Czyli 500cm tez moze :) Ja wlasnie gustuje raczej w niked bike albo wlasnie w turystyczno/sportowych z akcentem raczej na niked Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maryn Re: Przygody. 09.10.02, 09:05 Można i to bez problemu. Mój motorek Suzuki DR 650 RS rocznik '90 był z poprzednim właścicielem w Chorwacji i Austrii. Oczywiście na autostradach lepiej mieć coś w okolicy 750- 900, ale bez przesady. Jak ktoś nie będzie wymiatać 160-180 km/h, to 600 na trasę Kraków-Gdańsk jest idealny. Pozdrawiam wszystkich na motorkach Odpowiedz Link Zgłoś