Gość: lukasz983 Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 20:45 bylo tego troche na forum poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
mrmisquamacus Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 20:54 to by bylo na tyle a'propos tuningu emzetki hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
tycza Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 20:55 etke chce sprzedać w sezonie i kupić chyba gs 500:) Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 21:10 i dzięki Bogu Kuba! Jesteś Gość! a swoją drogą jak zaczniesz szukac GS 500 to rozglądaj się za jakąś 600 ccm (min) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bremboł Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.aster.pl 29.12.05, 21:14 no i najlepiej w V. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bremboł Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.aster.pl 29.12.05, 21:12 niewygodny, twardy, malo miejsca na cokolwiek, suzuki, pospolitość. za: cena. ps:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.dyn.optonline.net 29.12.05, 21:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=21322034&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mrmisquamacus Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 21:31 a tak na powaznie to okrutny ma racje :) nie ma co kupowac padaki 500cc, jechalismy ostatnio kumpla ER-5 - razem wazymy ok 180kg + 2 torby po ok 20 kg (z lotniska mnie odebral ale ja prowadzilem) i rozpedzalo sie to doslownie za kare (czyt. cinquecento 700cc by nas objechalo). Moto musi miec troche wiecej mocy niz 50KM/500cc. Zastanow sie raczej nad banditem, SV-ka w wersji n. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas750 Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 22:02 Proponuje na pierwszy konkretny motocykl ZX10R. Póki co mocy Ci nie braknie a i zbierał sie będzie spod świateł lepiej od cinkusa... Generalnie japończycy sa mocno nie zorientowani w potrzebach rynku... poi chu.j komuś 500 ccm jak może kupić 1000 i wykorzystywać 10 procent jego potencjału... Co do GS-a to było tego wiele na tym forum, poszukaj (np. zestawienie GS vs ER5) Wiele razy zabierałem głos w tym temacie z racji tego iż byłem użytkownikiem. Generalnie sprzęt nie do zaje.bania. Zero fajerwerków ale za to sprawdzona konstrukcja. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
tycza Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 22:01 Wiecie teks sprawa chce kupić coś do 5 tyś i wymyślilem ze kupie gs-a podoba mi sie ten motocykl niepotrebuje sportowego motocykla ktory rozwija zawrotne prędkości chce ten motocykl do ponywania 600km dziennie(z krakowa do bieszczad) i myśle ze on bedzie ok chce wsiąsć na niego i poprostu pojeżdzić nadaje sie gs do tego?? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas750 Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 22:04 .. nadaje sie, jak każdy inny motocykl. Tyle że zależy w jakim stylu i warunkach chcesz pokonywać kaemy. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bremboł Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.aster.pl 29.12.05, 22:07 o bosze! 600km na gs to musi byc przezycie! Odpowiedz Link Zgłoś
tycza Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 22:09 wieci myśle ze te 175k/h(bo to chyba jego maxymalna prędkość)to nawet jest spoko tylko tak naprawde to gdzie w polsce mozna legalnie rozwinąc taką prędkosć a jeśli nawet nielegalnie przekroczy sie ograniczenie to ile razy dziennie?? komu jest potrzebna taka prędkość nie gadam ze to nie jest frajda tak zapie..ć ale chyba jedynie na a4 chociaz ona tez zostawia wiele do zyczenia wiec gs mi wystarczy na nasze drogi tak myśle takie jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
mrmisquamacus Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 22:06 faktem jest, ze sprawy materialne zawsze decyduja. po prostu poszukaj ktoregos z 3 wymienianych najczesciej (GS CB ER)na tym forum motorkow i kup egzemplarz, bez przywiazywania specjalnej wagi do marki. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas750 Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 22:15 Jeżeli chcesz jeździć przepisowo nie kupuj motocykla. Te 175 km/h rozwiniesz na każdej dłuższej prostej, to nie maluch. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
tycza Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 22:17 nie nie napisałem ze chce jeżdzić przepisowo:) tylko miałem na myśli ile razy dziennie rozwine taką prędkość i dlatego mam zamiar kupić gs-a:) Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 22:33 ale rozejrzyj się też za czymś z większą pojemnością łatwiej jest zmienić większą pojemnośc na mniejszą niż odwrotnie (tylko po co?) Odpowiedz Link Zgłoś
tycza Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 29.12.05, 22:35 narazie jestem nastawiony na gs-a ale pomyśle o tej pojemności:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ec Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 00:12 ja jak jezdziłem GS-em to prawie zawsze osągnąłem te 170km/h :) . No ale wracając do tematu - dobry GS nie jest zły. Musisz poszukac dobrego egzeplarza, bo czasem mozna sie natknąc na tzw. mine. Ogólnie motorek fajny, wiadomo jak na te 50KM, cena jest moim zdaniem adekwatna do tego motocykla. Tylko jedna rzecz bym chciał zaznaczyć. Jeśli kupujesz GS z myślą jego trzymania na dłużej to bym sie nie zastanowił czy nie dozbierac troszke więcej i kupić CB. GS jest moim zdaniem motorkiem dla początkujących - na 1 góra dwa sezony i dla poprostu jak większośc z nas kochających motocykle, ale niestety nie mających funduszy na to, żeby kupic odrazu jakąs suuper sztuke. Takze zastanawiał bym sie nad CB lub GS, do ER nie jestem przekonany, a GPZ nigdy nie miałem do czynienia i nikogo nie znam co by miał go w posiadaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.chello.pl 30.12.05, 02:06 jeżeli masz powyżej 165cm wzrostu to zapomnij- 600km na gs-ie /nogi bardzo podkurczone/ prędkość 170km to raczej przez chwilę, przelotowa ok 130km, ale potrzebna chociaż mała szybka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 03:03 moja padaka też rozwija tylko 175kmh, ale powyzej 130 sie nie wybijam bo nic przyjemnego. nawet dla silnika. inna rzecz ze pomimo 50 koni dojechalem z warszawy na chorwacjew jeden dzień. i nie bylo ze cos boli. gs za zadne pieniadze bym tego nie zrobił !!!!! gs to moto do 100km w jedna strone. na miasto. po pracy podjechać. turystyka tym motocyklem jest mocno męcząca. Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 30.12.05, 08:34 Niestety gs-ek do wygodnych motocykli nie należy. Osiągów też nie ma rewelacyjnych. Jeśli chcesz robić dłuższe trasy, to na pewno uwzglednij czas na częste postoje. Jakbym była facetem, na początek kupiłabym xj600 diversion (na razie dla mnie troszkę za ciężki). Nie sądzę, żeby był dużo droższy od gs-a, a o wiele lepiej się prowadzi, nie trzeba tyle wachlować biegami, no i wygodniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
yamasz Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 30.12.05, 08:42 diversion, a nie lepiej TDM? Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 30.12.05, 09:51 600 km na GSie? Nie wiem czy to jest najlepszy pomysl :) Sama ostatnio dumalam nad tym ile km bylabym maksymalnie w stanie zrobic na tym motocyklu, czy nadaje sie na jakies dluzsze trasy, ale doszlam do wniosku, ze raczej nie - moim maksimum bylo 450 i nie jestem pewna, czy udaloby sie wiecej bez marudzenia, ze to i tamto boli :))) ale na takich krotkich traskach gs na pewno sie sprawdza :) A kiedy chcesz kupic taki motorek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzawy Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:44 Tycza pozwole sobie specjalnie dla ciebie na zmodyfikowanie przysłowia -zamienił Tycza siekierkę na siekierkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 18:01 ja dożuce: kwiecień plecień co przeplata troche zimy trochę zimy. i. w marcu jak w marcu. tycza ma ograniczone do minnimum fundusze. dlatego wybór ma nie wielki, a kaftycznie xj600 to inna juz historia. Odpowiedz Link Zgłoś
tycza Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 30.12.05, 19:02 no yamaha tez mogła by być ale czy ja wiem gs bardziej mi sie podoba kwestja gustu Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 30.12.05, 19:13 Jesli interesowalaby Cie XJ-ta to znam kogos, kto koniecznie chcial ja sprzedac. Motocykl za naprawde niewielkie pieniadze, a do sprzedania z powodu tego, iz wlasciciel wyjechal na dluzszy okres do Anglii. Spuszczal i spuszczal z ceny, ale chetnych wciaz nie bylo - jakis martwy okres chyba :( wiec motocykl stoi w garazu za nieduze kwote i czeka ... Kolega potrzebowal pieniadzy na wyjazd, no ale coz, nie udalo sie. A ogloszenie wciaz aktualne, bo narobil sobie w Anglii smaka na bandita, wiec mysle, ze do XJ-ty juz nie wroci. Gdyby Cie interesowalo - daj znac. Gdyby natomiast aktualne byly jednak poszukiwania GSa - rowniez daj znac. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 19:20 gosciu. xj jest o niebo lepsza. wygodna, zawiecha fajnie chodzi. mozna tym juz pośmigać całkiem fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.cisna.sdi.tpnet.pl 08.01.06, 15:35 no coz nic my niezmnienimy ale gs odpadl on nawet nie wyglada thesame sheet what cb 500 two pistons in row only for ladies Odpowiedz Link Zgłoś
ekstremalny Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 08.01.06, 16:33 Jeśli chcesz kupić GS-a to daj znać. Mam do sprzedania rok 91 po naprawde niskiej cenie. Więcej na meila stefan114@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker nie na temat IP: 70.19.14.* 12.01.06, 23:10 to ktoren tutaj chcial sie podciagnac z logiki? --------------------------------------------------------------------------- wielki_motocyklista ex. okrutny_mariuszek: "Na kursie kolizyjnym byl wiec pasek, i bylem ja. Na szczescie manetka mial jeszcze troche ruchu. Odruchowo podnioslem prawa noge :)" "latwiej jest zmienic wieksza pojemnosc na mniejsza niz odwrotnie" img150.imageshack.us/my.php?image=moto2ap.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 10.01.06, 13:06 po 600 kilometrach na GS'ie dostaniesz garba i paraliżu nóg obu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:43 ty wygodnicki sie odezwał:))) na gs 600km to ja dziękuje! ile zes tym trampkiem dmuchnał nawiecej w ciagu jednego dnia..? Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 09.01.06, 17:28 Jest tak niewygodny ja to tylko możliwe... ale napisano już o nim tony, ze to najlepszy sprzęt na pierwsze moto. Ja cieszę się, że nie dałem się do tego przekonać.. pewnie dlatego że ujeżdżałem GS'e na kursie. Odpowiedz Link Zgłoś
blankap1 Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 11.01.06, 10:06 GS był moim pierwszym motocyklem, jeździło się świetnie, żadnych problemów z mechaniką, nie dołożyłam grosza. Jako pierwszy motocykl godny polecenia, ale dość szybko się nudzi, zmieniłam po pierwszym sezonie na Drag Stara-wolę cruisery. Ale gdybym miała ponownie wybierać pierwsze moto-tylko GS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.korner.waw.pl / *.crowley.pl 11.01.06, 19:38 to chyba nie jezdziles kawasaki zx12r.rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja666 Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.06, 20:48 Ja jeździłem kawą 12-ką, oczywiste, że nie ma co porównywać gs-a do 12-ki. Ale i nie ma co porównywać ceny obu motocykli. Dlatego ja również polesam Gs-a, bo za małe pieniądze można mieć naprawdę solidny i jak na pierwszy raz fajny sprzęt. Wiem bo sam jeździłem nim dwa sezony i dobrze wspominam moje początki motocyklowej kariery na tym modelu. POLECAM:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnq Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:27 Polecam kazdemu poczatkujacemu i nie tylko, swietnie sie prowadzi i wybacza duzo bledow, przy tym jest to lekki motorek, bardzo dobry do jazdy po miescie Odpowiedz Link Zgłoś
tycza Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE 12.01.06, 22:50 no dzięki a juz myślałem ze gs to naprawde kupa złomu jeszcze raz dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojoj Re: SUZUKI GS 500 PROSZE O OPINIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.06, 18:46 to naprawde fajne moto i wcale nie jest takie nie wygodne. mieszkam w wawie i spokojnie jadę na mazurki i spowrotem jednego dnia. ( ok. 500 km.) polecam to moto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo do ojojoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 19:49 a jeżdzileś tą trase kiedyś innym motocyklem?? wolałbym to przejechać MZ 250/251 niż GS:) serio mówie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja666 Re: do ojojoj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.06, 23:19 Ojojoj Ty się lecz na głowe. Motorynką się przejedź zamiast mz-ta. Nic nie mam do mz-ty, bo sam jeździłem ale jeździłem też Gs-em i mam nieco inne zdanie od Twojego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: do ojojoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 00:34 ja nigdy mniej niewygodnym motocyklem od GS i CB nie jeżdzilem. waliłem trasy MZ po 400km. transalpem po 1400km, a GS to po 70km chcialem do rowu wrzucić. najgorsze w nim są kąty trójkąta: podnóżki kierowcy VS siedzenie VS kiera. istna samakra :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: do ojojoj IP: *.server.ntli.net 14.01.06, 00:45 brembo, to chyba 1y raz jak powiedziales cos zlego o cebece, pewnie cos piles i jutro bedziesz odwolywac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo eee... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 00:54 no dobra, złapałeś mnie!!:)) moge też napisać że tramp ma dynamike emeryta :)) cebeka i tak bardziej komfortowa niz GS. ale moze ja mięka dupa jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: eee... IP: *.server.ntli.net 14.01.06, 01:01 dla mnie najgorszym dramatem byla CG 125cc, jezu, po 40 min, myslalem ze mi dupa odpadnie, to bylo najbardziej niekomfortowe moto ever. co do Trampka, podoba mi sie pomysl tego mota ale gdyby mialo chociaz 90KM, byloby super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: eee... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 01:13 no nawet 80km:)) Odpowiedz Link Zgłoś