fibin 07.02.06, 19:23 Czy wiecie, ze w British English slang chopper oznacz również penisa?:) en.wikipedia.org/wiki/Chopper Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yamasz Re: chopper=penis? 07.02.06, 21:22 jeżeli to prawda... to można dojść do wniosku ze facieci z OCC to Cariny w przebraniu!! Odpowiedz Link Zgłoś
clivis Re: chopper=penis? 09.02.06, 08:53 No i świetnie! Generalnie przecież i jedno i drugie (penis i chopper) sznujący się facet ma między nogami. Każdy dobiera motorek do własnych możliwości i wymagań. Goście na czoperach górą! Ale ci na cruiserach to są dopiero wyczesani goście! Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: chopper=penis? 09.02.06, 10:51 Nie mam nic przeciwko chopperom, rozważałem nawet kupno takiego, bardzo podoba mi się Honda Shadow 750, ale cena jest zaporowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
mietek002 Re: chopper=penis? 09.02.06, 14:25 fibin napisał: > Nie mam nic przeciwko chopperom, rozważałem nawet kupno takiego, bardzo podoba > mi się Honda Shadow 750, ale cena jest zaporowa:) ====================================================== Jesli sie nie myle to Honda Shadow jest "cruiserem" a nie "chopperem". Czyzby w Polsce istniala inna terminologia okreslania motocykli? Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: chopper=penis? 09.02.06, 14:37 Wydaje mi się, że nazwy te często używane są zamiennie i to nie tylko w Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: chopper=penis? 09.02.06, 15:08 A równie często zastępuje wspólnym pojęciem Custom;) Na przykład: www.motoguzzi.it/home.asp?lin=undefined Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: chopper=penis? 09.02.06, 21:23 Yamaha w ogóle nie używa terminu cruiser, nawet XV1700 Warrior i XV1900A Midnight Star to choppery, o Drag Starach nie wspominając:) www.yamaha-motor.pl/motors/motors.php Odpowiedz Link Zgłoś
cien1100 Re: chopper=penis? 09.02.06, 21:27 Drag Star Clasic jest typowym cruiserem. Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: chopper=penis? 09.02.06, 21:37 OK, ja się zgadzam, ale powiedz to tym z Yamahy:) www.yamaha-motor.pl/motors/motors.php Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: chopper=penis? 10.02.06, 11:20 Honda też ma w ofercie tylko choppery:) moto.honda.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ghost Re: chopper=penis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:14 Hehehh, jak widzę figury co poniektórych czoperowców to mam wrażenie ze to oni sie nie szanuja. Jak można tak sie zapuszczać! Tłuste grubasy! :) Jak facet nie jest kaleką i nie zrobi 30 pompek to powinien się nad soba poważnie zastanowić... :)) P.S Ja tam wole streety Czopery górą, ale górą tłuszczu ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: chopper=penis? 09.02.06, 11:37 No cóż, jedni piją, inni palą, jeszcze inni ćpają, a niektórzy lubią dobrze zjeść:) Ja należę do tych ostatnich. Aha, gotować też lubię;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ghost Re: chopper=penis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:53 Dobrze nie musi znacyc dużo. Ja niestety nie gotuje. Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: chopper=penis? 09.02.06, 12:23 A ja lubię i dobrze i dużo! Jedzenie moze być jak narkotyk. Wiem coś o tym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ghost Re: chopper=penis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:37 ...i dlatego kupisz choppera :) P.S Chyba ze zrobisz 30 pompek. Pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: chopper=penis? 09.02.06, 14:35 Kupię Hondę CBF250! A ćwiczę codziennie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ghost Re: chopper=penis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:31 I tak 3maj! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
motograss Re: chopper=penis? 09.02.06, 11:25 tak a propos i ogólnie,bo nie dotyczy do końca tematu. jeżeli (co niektórzy, nie generalizuję)motocykliści nie mają szacunku do siebie nawzajem, to po jaką cholerę wymagają tego od "puszkarzy", hę? pytanie podstawowe zawsze nasuwające się (aż do usranej śmierci) przy tego typu dyskusjach. no nie powiem chłopaki - no wqrwia takie podejście zawsze i wszędzie, niezależnie od strony i rodzaju moto:/ pozdrawiam i spadam na babskie forum, bo mnie żywcem zeżrecie pewnie. -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: chopper=penis? IP: *.dyn.optonline.net 09.02.06, 14:17 ludzie dziela sie na takich, ktorzy szanuja innych i na takich, co nie szanuja. i jedni i drudzy dziela sie na takich, ktorzy chodza piechota, jezdza autem, motocyklem, jezdza czym innym albo lataja, czy plywaja. sam motocykl nie czyni nikogo lepszym, ani gorszym. Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: chopper=penis? 09.02.06, 14:41 Ja się zahartowałem na forum Skoda:) A na prymitywne i wulgarne zaczepki po prostu zazwyczaj nie odpowiadam. Jest takie fajne powiedzenie: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i tam pokona doświadczeniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: chopper=penis? 10.02.06, 02:05 Panowie ! To co wy w Polsce nazywacie "chopper" tak naprawde z prawdziwym chopperem nie ma nic wspolnego. Wasze Choppery to sa motocykle klasy "Cruiser". Ciezkie, nisko zawieszone, wygodne z bajerami dostosowane do dlugich tras. Nie sa zrywne, nie sa bardzo szybkie, najgorszy wybor na krete trasy. Perfekt do brania udzialu w Iron Butt Rally - 11,000 mil w 11 dni Choppery sa to z kolei motocykle bardziej na pokaz, od knajpy do niezbyt odleglej nastepnej knajpy. Najczesciej jednoosobowe, z poteznym silnikiem, superglosnym wydechem, specjalnym lakierem, najczesciej z wyciagnietym przednim widelcem - SUPERNIEWYGODNE. Nazywane czasami "Big Dick Bike"-jak nie masz "duzego", to moze bike pomoze ci rwac dziewczyny. A Custom Bike to raczej definicja odnosnie przerobek . Przeciwienstwo do "Factory" tzn fabryczny Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker dziekuje IP: *.dyn.optonline.net 10.02.06, 02:36 zaluje, ze nie wpisales tych slow w watku o 'chopperach' albo w watku o 'co sie dzieje na tym udreczonym forum'. miedzy 9 a 11 maja (w srodku tygodnia niestety, bo 12 musze byc w harrisburgu, pa) bede zaliczal pewna dobrze ci znana jazde na granicy nc i tennesee. wysle wczesniej maila i moze uda nam sie wypic jakiegos pitchera. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: dziekuje 10.02.06, 19:06 Kiedys wszedlem w temat chopperow. Poczulem sie jak za starych czasow: wchodze na impreze a tu zadyma. Trudno sie zorientowac o co komu chodzi ale wszyscy napierd....a sie na slepo. Niewazne kto, komu, ale wazne zeby dolozyc. Nie chcialem brac udzialu, a poza tym bylem pewien ze w ferworze walki nikt nie zwroci uwagi na moj wpis Wycofalem sie wiec na "z gory upatrzone pozycje" Srodek tygodnia jest najlepszyn czasem na "ta trase". W sumie zaliczylem ja juz 4 razy: - 1X NC-TN - 1X NC-TN-NC - 1X TN-NC jak chcesz to moge ci podac ciekawa trase gdzie np. jest zakret ponad 360* :)) A jak bedziesz gdzies w okolicy to jestem do dyspozycji Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: chopper=penis? 10.02.06, 11:45 Dzięki za wyjaśnienia:) Ciekawe definicje moąna znależć tutaj: en.wikipedia.org/wiki/Chopper_%28motorcycle%29 en.wikipedia.org/wiki/Custom_motorcycle en.wikipedia.org/wiki/Category:Motorcycles Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: chopper=penis? 10.02.06, 19:17 fibin, nie tylko ciekawe, ale definicja Choppera jest najbardziej zblizona do rzeczywistosci. Kiedys ogladalem film "historia motocykli" Wg autorow sa dwie szkoly motocyklowe: Europejska i Amerykanska. Japonskiej nigdy nie bylo - produkuja to co sie lepiej sprzedaje. Szkola Europejska to kon wyscigowy -jezdziec pochylony do przodu, nogi podkurczone. Przystosowany do szybkiej ale krotkiej szarzy. Szkola Amerykanska to Cowboy - wyprostowany, nogi w miare proste. Przystosowany do dlugiej wielogodzinnej jazdy, niekoniecznie szybkiej. I jak porownasz typowe motocykle Brytyjskie czy Wloskie z Amerykanskimi to tak wlasnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borntobewild Re: chopper=penis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 19:35 a te motorki z filmu 'easy rider' to sa choppery czy cruisery? bohaterzy jezdzili na nich na dlugich dystansach. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: chopper=penis? 11.02.06, 03:43 A "Gwiezdne Wojny" widziales ? Bajka ! Ten motocykl "Captain America" zbudowany specjalnie dla tego filmu to jest dopiero fikcja. Fonda potrzebowalby na przejechanie Ameryki co najmniej roku. "Ape Hangers" kierownica, "hard tail" zawieszenie a dokladniej to calkowity jego brak, to dobre na 30 min. jazdy. Ale jest to klasyczny chopper Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: chopper=penis? 10.02.06, 20:36 W takim razie klasa street alias naked alias standard to chyba cos pośredniego:) Odpowiedz Link Zgłoś