Dodaj do ulubionych

Yamaha XJR 1300. Blisko ideału

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:27
ZRX rządzi.Jest najzajefajniejszym nakedem jaki kiedykolwiek został zrobiony.
Obserwuj wątek
    • Gość: n Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 15:39
      co mnie to
    • szymon.dziawer Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału 28.03.06, 14:21
      Gość portalu: ZRX napisał(a):
      > ZRX rządzi.Jest najzajefajniejszym nakedem jaki kiedykolwiek został zrobiony.

Tylko dlaczego ta trzecia panewka tak często lubi się zatrzeć???
      ZZR 1100 też tak miał, i jak widać Kawasaki do dziś nie wyciagnęła z tego
      wniosków.
      ;]
      Szymon
    • Gość: luidzi Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 09:12
      nie kupujcie tego gówna. wygląda to jak toczka!!!!!!!
      • Gość: Pawel Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.nowystyl.com.pl 25.04.06, 12:30
        Aleś ty głupi. Szkoda słow
    • Gość: rewkhbf Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 08:43
      gdzie im tam do GSX 1400 który i zawieszenie i hamulce ma lepsze , nie mowiac o
      silniku potworze - dla milosnikow pomiary z dyno porownujace suzi z yamahą -
      naprawde daja do myslenia....wykresy momentu jak porownanie trucka ze skuterem:

www.mcnews.com.au/Testing/Suzuki/GSX1400/Dyno.htm
      • Gość: ehgwrhwrj Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 08:44
        [kliknąć ostatni wykres]
        • Gość: trtrt Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 15:12
          GSX to juz inna epoka i generacja. Tylko styl ten sam. Dla mnie to juz nieco
          przekombinowane, acz z krzywymi momentu nie da sie dyskutowac ;)
          • Gość: Ramzes Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 17:41
            Co tu porownywac silnik XJR wywodzi sie z FJ konstrukcyjnie podobne, czyli
            silnik z rocznika okolo 83. A GSX 1400 to inna bajka. To nie jest motocykl dla
            lysych pal i dresów musicie sie z tym pogodzic :) To jest typowy motocykl
            klasyczny z dusza i historia.
    • Gość: red38 Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 23:40
      No zrx byl fajny:) Mam okazje byc urzytkownikiem zrx 1100 i mi pekl korbowod nie
      wiedziec czemu i dlaczego. Kawy juz nigdy nie kupie jak robia takie badziewie..
    • Gość: x Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.aster.pl 02.07.06, 10:13
      Niestety zrx ma bardzo powazne dwie wady jest chlodzony ciecza i posiada w
      standardzie tylko jeden tlumik dla mnie Yamaha wygrala w klasyfikacji naked.
      • Gość: red38 Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 12:25
        Fakt jeden tlumik ale za to jaki duuuuuzy:)XJR jest brzydszy moim zdaniem Kawam
        ma o wiele ladniejsza linie ,taki prawdziwy DUZY hamski:) naked, moja klasyfikacja
        duzych nakedow: NIE BIORE POD UWAGE YAMAHAY FZ1 BO TO JEST CUDO:)
        1 KAWA ZRX
        2 YAMAHA XJR
        3 SUSZUKI BANDIT 1200
      • ireo ciecz 02.07.06, 21:28
        chłodzenie cieczą to niby wada?
        no proszę, całe życie się człowiek uczy
        • Gość: x Re: ciecz IP: *.aster.pl 22.07.06, 14:51
          prawdziwemu moto robionemu na wzor klasyka lat 80tych nie przystoi posiadac
          silnik chlodzony ciecza ale kazdy ma swoj gust zrx to juz komercja, a szkoda...
          • Gość: kubaszyn Re: ciecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 20:28
            ja kupiłem XJR i jestem zachwycony. Żebrowana głowica była głównym powodem, dla
            którego ją wybrałem. Oglądałem też CB i GSX - więc jak się jednak okazuje
            chłodzenie cieczą czasem jest wadą.. :)
      • Gość: spectre Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.104.udn.pl 10.03.07, 16:58
        > Niestety zrx ma bardzo powazne dwie wady jest chlodzony ciecza i posiada w
        > standardzie tylko jeden tlumik dla mnie Yamaha wygrala w klasyfikacji naked.

zupełnie sie nie zgadzam. Jakie wady moze mieć chłodenie cieczą ? drosza
        eksploatacja powiekszona o wymiane płynów, wiekszy cięzar ? a chłodzenie w
        upalene dni to pikuś? Sprobuj w upalny dzień (np w paradzie motocylowej) postać
        w korku ?? Marka Moto to już raczej inna kwestja kazdy ma swoje preferencje :)

0
        • edwin.sk Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału 10.03.07, 18:25
          > zupełnie sie nie zgadzam. Jakie wady moze mieć chłodenie cieczą ?

tu nie chodzi o to czy chłodzenie cieczą ma jakieś wady czy nie....tylko czy pasuje do motocykla klasycznego...tzn stylizowanego na maszynę sprzed lat...
    • Gość: Głaz Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.sdl.vectranet.pl 16.10.06, 22:59
      kupiłem obiekt tego artykułu i niemogę się nacieszyć sprzęt rewelacja ma pare
      rysek ale silnik chodzi jak marzenie a najlepsze jest to że zpłaciłem za nią
      zbychowi 12800zł znajdzcie w tej cenie zrx albo gsx w takim stanie! :)
      • Gość: hun996 Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: 80.51.237.* 18.10.06, 08:25
        Kupiłeś sprzęt do Zbycha? No to udany zakup.
        • Gość: Głaz Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.sdl.vectranet.pl 18.10.06, 23:01
          pewnie że udany jeszcze kufry musze odebrac i ognia na hiszpanię a tak pozatym
          to aerografem maluje motorki w okolicy siedlec zamieszkuje
    • Gość: macior Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 16:25
      jeżdżę xjr'ką od roku i jestem zachwycony. za każdym razem jak podchodzę do
      motóra to przechodzą mnie dreszcze i słyszę jak cichutko burczy "wsiadaj i jedź,
      jedź..."
      • Gość: dziuniek Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.chello.pl 20.07.08, 11:19
        xjr-montuje ekipe na tych motorkach do budapesztu! kto sie pisze?
        n.d.lubin@wp.pl
    • Gość: Michał P Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.wctt.pl 01.06.07, 11:08
      Obecnie jeżdżę XJ600N z 1997 roku (już po liftingu, to znaczy z dwoma tarczami,
      szerszymi lagami itd...)
      W następnym roku planuję zakup nowego sprzętu, bo ten w sumie traktowałem jako
      preludium do jeżdżenia motocyklami)

Mój wybór padł na XJR i jestem pewien, że nie będę żałował, bo kocham tego typu
      motocykle...A spalanie, cóż - moją XJ też potrafię tyle spalić po mieście,
      chociaż na trasie przy spokojnej jeździe bywa 4,5

Pozdrawiam
    • Gość: Kajtek Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.156.221.33.bredband.3.dk 10.01.08, 21:07
      Moją uwagę przykuł art. dot XJR 1300.Nie ukrywam , że motocykl ten
      powala mnie na kolana-zarówno sylwetka jak i sposób w jaki prowadzi
      się ten motocykl faktycznie bliski jest ideału.W ubiegłym roku
      miałem okazję przetestowac ale model xjr 1200- sam ujezdzając starą
      dobrą xj 900 f w wersji naked.Masa motocykla nie zrobiła więc na
      mnie żadnego wrażenia.Silnik tego motocykla można nazwac małym
      reaktorem jądrowym.Nie ma dla niego obrotów w których nie zasadziłby
      motocyklowi kopa po szarpnięciu manetką gazu.Prowadzi się jak
      prawdziwa dama-subtelnie i z klasą ale i z charakterem.W tym roku
      planuję zakup któregokolwiek z egzemplarzy w nienegannym stanie
      technicznym. Naprawdę warto. A- i jeszcze jedno- ścigacze mają
      ogromny probem w konfrontacji z tą Yamahą podczas startu z pod
      świateł.
      • Gość: Dziuniek Re: Yamaha XJR 1300. Blisko ideału IP: *.chello.pl 20.07.08, 11:13
        Co wy ku..sc wiecie o xjr motłochy-szacuneczek posiadaczą.
    • Gość: Cebe czy do xjr1300 pasuje bak,boki i kanapa od 1200?? IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.08, 16:31
      bo mnie się podoba bardziej 1200.i jeśli bym kupił 1300 (bo jest poprawiony),
      to chciałbym zamienić te komponenty na starsze, w miarę możliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka