africa21 Re: Jaki olej ??? 01.04.06, 11:27 oj niechcacy poszedl enter. Jakiej benzyny i oleju uzywacie do mieszanki 2T. Nie mialem do czynienia z 2suwami i nie wiem co mam lac do KX125 a bym polatal tym rzeznikiem. Czy do komara i KX125 mozna lac ten sam olej ? np: mixol czy lepiej zakupic jakis inny ? Odpowiedz Link Zgłoś
matej23 Re: Jaki olej ??? 01.04.06, 15:31 Moim zdaniem lepiej kupić jakiś markowy syntetyk do mieszania z benzyną (Motul/Castrol/Shell). Przypadkiem nie lej mixolu, bo zatrzesz KTMa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca tematu Re: Jaki olej ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:38 castrol act evo(polsyntetyk) albo castrol r2 racingbike(syntetyk) ja do swojej 50 leje act evo Odpowiedz Link Zgłoś
bartekexc Re: Jaki olej ??? 01.04.06, 15:47 kx to kawasaki a nie ktm, a z oleji polecam midlanda 2T, sam jeżdże na nim i nic się nie dzieje(exc250), lej w stosunku 1:35 jeśli setka, jak większa pojemność to 1:45/50 Odpowiedz Link Zgłoś
matej23 Re: Jaki olej ??? 01.04.06, 16:12 bartekexc napisał: > kx to kawasaki a nie ktm, Fakt, coś mi się uroiło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zopa Re: Jaki olej ??? IP: *.cs.bialystok.pl / *.085.pl 02.04.06, 21:25 a do 125 jaki stosunek olejuz do beznzyny Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekk1000 Re: Jaki olej ??? 01.04.06, 15:49 Do RM125 leje BP Racing 2T (pełen syntetyk) - niestety nie do kupinia w sklepie. Alternatywą może być motul, mobil, ewentualnie castrol (najlepiej syntetyk, z dopiskiem Racing). Co do paliwa: V-Power oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekexc Re: Jaki olej ??? 01.04.06, 20:59 co do tego paliwa vpower, jest ono przereklamowane, ja nie odczułem różnicy w oddawaniu mocy(na tym i na tym chce ręce wyrwać) ani w spalaniu(i tu i tu 1 l/10km) tak samo z olejem, kolega jeździ na takim samym motocyklu i dolewa motula 800 do paliwa. Po sezonie musiał wymienić tłok a przejechał 3x mniej niż ja, u mnie jeszcze cały sezon tłok wytrzyma(nawet nagaru nie ma, napisy na tłoku są czytelne). Więc po co przepłacać skoro jest różnica (z plusem na midlanda) ? nie wszystko co drogie i jakieś super firmy z doświadczeniem jest najlepsze, często pradukt najtańszy ma dużo lepszą jakość Odpowiedz Link Zgłoś