Dodaj do ulubionych

Jaki olej ???

01.04.06, 11:24
Obserwuj wątek
    • africa21 Re: Jaki olej ??? 01.04.06, 11:27
      oj niechcacy poszedl enter. Jakiej benzyny i oleju uzywacie do mieszanki 2T.
      Nie mialem do czynienia z 2suwami i nie wiem co mam lac do KX125 a bym polatal
      tym rzeznikiem. Czy do komara i KX125 mozna lac ten sam olej ? np: mixol czy
      lepiej zakupic jakis inny ?
      • matej23 Re: Jaki olej ??? 01.04.06, 15:31
        Moim zdaniem lepiej kupić jakiś markowy syntetyk do mieszania z benzyną
        (Motul/Castrol/Shell). Przypadkiem nie lej mixolu, bo zatrzesz KTMa!
        • Gość: znawca tematu Re: Jaki olej ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:38
          castrol act evo(polsyntetyk) albo castrol r2 racingbike(syntetyk) ja do swojej
          50 leje act evo
          • bartekexc Re: Jaki olej ??? 01.04.06, 15:47
            kx to kawasaki a nie ktm, a z oleji polecam midlanda 2T, sam jeżdże na nim i nic
            się nie dzieje(exc250), lej w stosunku 1:35 jeśli setka, jak większa pojemność
            to 1:45/50
            • matej23 Re: Jaki olej ??? 01.04.06, 16:12
              bartekexc napisał:

> kx to kawasaki a nie ktm,

Fakt, coś mi się uroiło...
            • Gość: zopa Re: Jaki olej ??? IP: *.cs.bialystok.pl / *.085.pl 02.04.06, 21:25
              a do 125 jaki stosunek olejuz do beznzyny
          • wojtekk1000 Re: Jaki olej ??? 01.04.06, 15:49
            Do RM125 leje BP Racing 2T (pełen syntetyk) - niestety nie do kupinia w
            sklepie. Alternatywą może być motul, mobil, ewentualnie castrol (najlepiej
            syntetyk, z dopiskiem Racing). Co do paliwa: V-Power oczywiście.
            • bartekexc Re: Jaki olej ??? 01.04.06, 20:59
              co do tego paliwa vpower, jest ono przereklamowane, ja nie odczułem różnicy w
              oddawaniu mocy(na tym i na tym chce ręce wyrwać) ani w spalaniu(i tu i tu 1
              l/10km) tak samo z olejem, kolega jeździ na takim samym motocyklu i dolewa
              motula 800 do paliwa. Po sezonie musiał wymienić tłok a przejechał 3x mniej niż
              ja, u mnie jeszcze cały sezon tłok wytrzyma(nawet nagaru nie ma, napisy na tłoku
              są czytelne). Więc po co przepłacać skoro jest różnica (z plusem na midlanda) ?
              nie wszystko co drogie i jakieś super firmy z doświadczeniem jest najlepsze,
              często pradukt najtańszy ma dużo lepszą jakość
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka