Dodaj do ulubionych

Opony motocyklowe firmy AVON

15.04.06, 10:24
Co sadzicie o tych angielskich oponach motocyklowych firmy Avon - czy sa
klasy typu Dunlop , itp czy sa o wiele gorsze . prosze o jakies opinie...
Obserwuj wątek
    • raxx66 Re: Opony motocyklowe firmy AVON 15.04.06, 18:45
      www.conti-bike.pl/t7.php
      www.conti-bike.pl/t6.php
      www.conti-bike.pl/t4.php
      www.conti-bike.pl/t3.php
    • Gość: Dariusz Re: Opony motocyklowe firmy AVON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 19:14
      Miałem takowe , z przodu sportową , z tyłu sport. turystyczną na gsx-f.Na
      suchej nawierzchni nie miałem powodu do narzekania .Bez problemu można
      poprzycierać podnóżki na zakręcie . Tył wystarczył na 20 a przód na 12 tys. km
    • ko1w Re: Opony motocyklowe firmy AVON 17.04.06, 10:29
      A czy ktos osobiscie jezdzil na oponach avon azaro??
      • Gość: Dariusz Re: Opony motocyklowe firmy AVON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 23:12
        Tak
        • ko1w Re: Opony motocyklowe firmy AVON 18.04.06, 17:26
          dzieki za wyczrpujaca odpowiedz - a jakie byly wrazenia z jazdy - czy to sa
          dobre opony. Moglbys wyrazic swoja opinie...
          • Gość: Dariusz Re: Opony motocyklowe firmy AVON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:16
            Jak widać Avony w testach są na szarym końcu .Ale biorąc pod uwagę czasy
            okrążen to tracą bardzo niewiele np do Dunlopów. I chyba tu jest pies
            pogrzebany-lubimy jeździć i czujemy się pewniej na oponach które przewodzą w
            tabeli.
            Tylnia ST 150/70 ZR-17 miałem do niej pełne zaufanie co do przyczepności w
            przechyle .Pozwalała na kontrolowane uślizgi w czasie jazdy w zakręcie na
            niskich biegach .
            Na mokrym zaczęła się ślizgać na minimalnym łuku , w wyniku czego
            jechałem sobie bokiem jak na żużlu przy 100 km/h .Niewiem czy to może być
            argumentem ponieważ było to zaraz na początku deszczu - czyli ślisko.

Przednia AV 49 120/70 ZR 17 .Również nie bałem się na niej pochylać. O ile
            pamiętam nie było problemów z kick back-iem i shimy . Po przesiadce ze ME Z-3
            zupełnie inne prowadzenie .Do wprowadzenia motocykla w zakręt prawie nie trzeba
            używać siły . Ostatnio na temat Michelin Pilot Power piszą że wymaga
            przyzwyczajenia, bo wręcz wali się w zakręt - to samo uczucie miałem na
            Avonie .Ale już jadąc w głebokim pochleniu i w czasie wyciągania motocykla z
            zakrętu trzeba użyć siły
            To tyle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka