ko1w 15.04.06, 10:24 Co sadzicie o tych angielskich oponach motocyklowych firmy Avon - czy sa klasy typu Dunlop , itp czy sa o wiele gorsze . prosze o jakies opinie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raxx66 Re: Opony motocyklowe firmy AVON 15.04.06, 18:45 www.conti-bike.pl/t7.php www.conti-bike.pl/t6.php www.conti-bike.pl/t4.php www.conti-bike.pl/t3.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Re: Opony motocyklowe firmy AVON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 19:14 Miałem takowe , z przodu sportową , z tyłu sport. turystyczną na gsx-f.Na suchej nawierzchni nie miałem powodu do narzekania .Bez problemu można poprzycierać podnóżki na zakręcie . Tył wystarczył na 20 a przód na 12 tys. km Odpowiedz Link Zgłoś
ko1w Re: Opony motocyklowe firmy AVON 17.04.06, 10:29 A czy ktos osobiscie jezdzil na oponach avon azaro?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Re: Opony motocyklowe firmy AVON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 23:12 Tak Odpowiedz Link Zgłoś
ko1w Re: Opony motocyklowe firmy AVON 18.04.06, 17:26 dzieki za wyczrpujaca odpowiedz - a jakie byly wrazenia z jazdy - czy to sa dobre opony. Moglbys wyrazic swoja opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Re: Opony motocyklowe firmy AVON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:16 Jak widać Avony w testach są na szarym końcu .Ale biorąc pod uwagę czasy okrążen to tracą bardzo niewiele np do Dunlopów. I chyba tu jest pies pogrzebany-lubimy jeździć i czujemy się pewniej na oponach które przewodzą w tabeli. Tylnia ST 150/70 ZR-17 miałem do niej pełne zaufanie co do przyczepności w przechyle .Pozwalała na kontrolowane uślizgi w czasie jazdy w zakręcie na niskich biegach . Na mokrym zaczęła się ślizgać na minimalnym łuku , w wyniku czego jechałem sobie bokiem jak na żużlu przy 100 km/h .Niewiem czy to może być argumentem ponieważ było to zaraz na początku deszczu - czyli ślisko. Przednia AV 49 120/70 ZR 17 .Również nie bałem się na niej pochylać. O ile pamiętam nie było problemów z kick back-iem i shimy . Po przesiadce ze ME Z-3 zupełnie inne prowadzenie .Do wprowadzenia motocykla w zakręt prawie nie trzeba używać siły . Ostatnio na temat Michelin Pilot Power piszą że wymaga przyzwyczajenia, bo wręcz wali się w zakręt - to samo uczucie miałem na Avonie .Ale już jadąc w głebokim pochleniu i w czasie wyciągania motocykla z zakrętu trzeba użyć siły To tyle Odpowiedz Link Zgłoś