Gość: volusia IP: *.chello.pl 10.05.06, 22:17 Witam!!! Czy ktoś z Was orientuje się czy zabarwione kolanka tłumików przy wyjściu z cylindrów np. na fioletowo, oznacza jakies kłopoty z silnikiem, np. złym spalaniem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlody1285 Re: przepalone kolanka 10.05.06, 23:19 zalezy jakie moto ale najczesciej jednak znaczy to ze ktos niezle doginal Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: przepalone kolanka 10.05.06, 23:56 mlody1285 napisał: > zalezy jakie moto ale najczesciej jednak znaczy to ze ktos niezle doginal wcale nie. niektóre tak mają (np. mój) Odpowiedz Link Zgłoś
deviant.rr Re: przepalone kolanka 11.05.06, 09:56 U mnie też sie tak ładnie przebarwił uklad na fioletowo. Nie masz się czym martwić tak mi się wydaje. W większości motocykli kolegów tak kolanka wyglądają. Chyba że zrobi się takie jakby rdzawo-brązowe, to już ładnie nie wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt_iii W Volusii? IP: *.stacje.agora.pl 11.05.06, 10:18 Jeżeli w Volusii, to nie powinno to mieć miejsca. Nie jestem pewien na 100%, ale jej rury wydechowe mają podwójne ścianki, właśnie po to, żeby nie przebarwiać chromu na zewnątrz. Nie wiem , z którego roku jest to Suzuki, ale najnowsze mają sondę lambda i jej uszkodzenie może spowodować takie efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volusia Re: W Volusii? IP: *.vaupe.pl 11.05.06, 15:25 tak w Volusi rok prod. 2002 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt_iii Re: W Volusii? IP: *.stacje.agora.pl 11.05.06, 16:25 W 2002 r. Volusia była na gaźniku. W pierwszej kolejności podejrzewałbym rozregulowany gaźnik. Chyba, że chrom jakiś do kitu był... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: przepalone kolanka IP: *.popl.cable.ntl.com 11.05.06, 19:06 kuchnia Deviant, to jak mam przepalac aby sie nie robilo zloto-brazowe? moze, jest jakis zakres obrotow, ktory za to odpowiada :) Odpowiedz Link Zgłoś