Gość: mateusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 00:17 Witam! Proszę o pomoc, nie wiem gdzie jest spust oleju w dt 80 lc. Czy opłaca się rozcinać oryginalny wydech i wywalać puchy czy kupic tuningowy wydech. Proszę o szybką pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yamasz Re: yamaha dt 80 lc 16.06.06, 08:12 Kup sobie tuningowy, jak rozwiercisz wydech to sprzęt straci na mocy (uroki dwusówu). Jedyne co możesz zdobić to uciąć tego malutkiego hujka na końcu tłumika tylko w tedy spaliny będą Ci zadymiać kierunkowskaz, ale w żadnym wypadku nie rozwiercaj. PZDR Yamasz :::Puści kalmę, ruszy i na horyzoncie zniknie::: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: yamaha dt 80 lc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 10:27 Dzieki za rade. w dyfuzorze mam taką puche moze jak by sie rozcielo i zespoawalo od nowa to by dalo rade ? wiem ze 2t reaguja ta takie rzeczy roznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yamasz Re: yamaha dt 80 lc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 10:51 eee, jak rozwiercisz i pospawasz puchę, to spowodujesz tylko to że przepływające spaliny w tłumiku będą zawirowywane, i wyjdzie hujnia. Tak samo jakbyś przelotówke założył, w dwusówie to Ci nic nie da, zmniejszysz tylko osiągi, no, może troche głośniejszy będzie. PZDR Y. :::Puści klame, ruszy i na horyzoncie zniknie::: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: yamaha dt 80 lc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 14:56 ale w sumie dyfuzor powinien byc pusty...nie wiesz gdzie jest spust oleju w dt 80? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yamasz Re: yamaha dt 80 lc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 10:43 gdzieś pod silnikiem ;) musiał bym zobaczyć u siebie, pewnie mamy to podobnie rozwiązane. PZDR Yamasz :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie::: Odpowiedz Link Zgłoś