j_bravo 19.03.03, 08:47 Witam, czy możecie (szczególnie nasz Ekspert) pokusić się o porównanie ww. moto, ich zalety, wady itp. Cel: turystyka - 20%, pozostałe zabawy - 80%. Pierwsze moto. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hiszpan25 Re: Fazer 600 - Bandit 600 - Suzuki SV 650 19.03.03, 09:53 w zasadzie to sa to 3 zupełnie inne motocykle z racji konstrukcji silnika... Banditem miałem okazję pośmigać , SV mam obecnie a Fazerka nie miałem nigdy pod sobą... wzgledem Bandyty SV zdecydowanie bardziej mi odpowiada...ale kazdy lubi co innego... chcesz porównać dane techniczne to proponuję stronkę: www.lerepairedesmotards.com/essais/essai600fazer.htm jak widać różnice w osiągach (moc i moment max) są spore zwłaszcza SV i Fazerki ale za to podczas jazdy (poziom radochy i czasy przyspieszeń 60-90 km/h i 90- 130 km/h) dane są juz zupełnie inne. zobacz porównaj wybierz... tak czy owak na pierwsze moto proponowałbym raczej słabsze moto ze względu na własne bezpieczeństwo... PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
j_bravo Re: Fazer 600 - Bandit 600 - Suzuki SV 650 19.03.03, 11:18 Hej, dane techniczne to najmniejszy problem. Chodziłoby mi raczej o wrażenia z jazdy, zachowanie na drodze z pasażerem i bagażem, użyteczność do turystyki, poręczność w mieście, wygodę. Jeśli chodzi o własne bezpieczeństwo, to dzięki za troskę ale jeszcze trochę rozumu mam. Jeździłem samochodami o mocy 80 KM i 180 KM i jakoś szczególnie fantazja mnie nie ponosiła. Mam nadzieję że z moto byłoby tak samo :-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.dziawer Re: Fazer 600 - Bandit 600 - Suzuki SV 650 19.03.03, 11:59 Czołem Ciekawi mnie, co stało się z wiadomościa, którą wysłałem kilka godzin temu? Nieważne. Nie dane mi było jeszcze pojeździć na SV a.d. 2003, jednak wrazenia z jazdy poprzednim modelem stawiają tem motocykl jako najwłaściwszy, jeżeli ma chodzić o pierwszy motocykl, a to za sprawą niewielkiej masy i bardzo fajnego momentu na niskich obrotach. Ceny wszystkich wymienionych przez Ciebie motocykli są podobne. Fazera najmniej polecałbym jako pierwszy motocykl, bo szczerze mówiąc jest to praktycznie sportowy motocykl, który lubi się "kręcić", ubrany tylko w "turystyczne" łaszki. Jak już wiele razy wspominałem, uważam, że nie ma złego pierwszego motocykla. Liczy się podejście i to co sie ma w głowie. Z racji masy i tego sympatycznego momentu wybrałbym SV, jednak nie wszystkim odpowiadają V- ki. , najlepiej, jeżeli miałbyć możliwość przejechania się każdym z tych sprzetów, jednak z tym w naszym kraju mogą buyć problemy, choć dealer zainteresowany sprzedażą na pewno taką jazde Tobie zorganizuje. Wybierz ten, który Ci sie najbardziej podoba - to Ty będziesz nim jeździł, a nie ja. Pozdro Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
j_bravo Re: Fazer 600 - Bandit 600 - Suzuki SV 650 19.03.03, 14:29 Dzięki za odpowiedź. Jeśli chodzi o silnik SV 650 - możecie opisać o co chodzi z "niesamowitymi wrażeniami", "fantastycznym uczuciem" i tym podobne wyrażenia bliskoznaczne dotyczące jazdy moto z silnikiem w układzie V90 (z takimi określeniami dotyczącymi niektórych Suzuki i Ducati spotkałem się w katalogu moto "Świata Motocykli")??? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sidi21 Re: Fazer 600 - Bandit 600 - Suzuki SV 650 19.03.03, 17:20 chodzi o to że V kręci od dołu obrotów a rzędowe lubią wysokie obroty na tym to generalnie polega V bardzo łatwo sie stawia na gume dużo łatwiej niż rzędówke głównie z racji tego ze ma duży moment już przy niskich obrotach,mi osobiscie V nie odpowada z racji dzwięku wole ryk rzędówki:).Ja Banditem przejechałem 8tyś km i nic złego nie moge powiedziec na jego temat no moze poza tym ze po jakimś czasie stał sie wolny,ale bardzo miło wspominam ten motocykl.teraz mi sie marzy Bandit 1200 albo XJR 1300 Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Bandit 600 - Suzuki SV 650 różnice wrażeń 20.03.03, 12:25 Chodzi o elastyczność a co za tym idzie czasy przyspieszeń np: 60-90 km/h bandyta sv 4"08 3"30 90-130 km/h 8"03 5"30 daje to kolosalne różńice w drogach rozpedzania: 60-90 km/h 100m 69m 90-130 km/h 257m 161m w przyspieszaniu SV jest mistrzem ZX7R podczas przyspieszania 90-130 km/h osiąga 155m czyli tylko o 6m mniej a trzeba pamietać o tym że jest to w końcu drogowa wersja Superbike rodem z toru. Wg mnie to pokazuje dobitnie na czym polega różnica w jeździe V2 a R4... Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Bandit 600 - Suzuki SV 650 różnice wrażeń 20.03.03, 15:21 Czesc A moze masz takie dane dla Fazera 600. Dzis bylem w salonie na Połczyńskiej w wawie i stoi tego kilka sztuk. Jeden mi sie bardzoi podobal. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re: Bandit 600 - Suzuki SV 650 różnice wrażeń 20.03.03, 15:43 jasne że mam1 dane znajdziesz na stronce: www.lerepairedesmotards.com/essais/essai600fazer.htm pod punktem TECHNIQUE i tam COMPARATIFS 600 CM3 dla orientacji podam że Fazer ma jak dla poprzednich testów: 3"9, 5"4, 80m i 165m mimo że ma 95 koni a nie 70 jak SV ... jak widać te 25 koni wiecej nie daje mu większej dynamiki... PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
j_bravo Re: Bandit 600 - Suzuki SV 650 różnice wrażeń 20.03.03, 15:57 Cześć znalazłem fajny tekst na temat możliwości SV: "Suzuki SV 650 to motocykl dla fanów jazdy motocyklem, którzy wspaniałe właściwości jezdne przedkładają nad wygląd sprzęta. Bombowe podwozie i zdziwona mina posiadacza "szlifierki" objechanego dookoła dadzą Ci frajdę jakiej oczekujesz. Hamulce - hamulce są marzeniem motocyklisty jednym paluszkiem hamujesz przy dowolnych prędkościach i to z wyczuciem neurochirurga." Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re: Bandit 600 - Suzuki SV 650 różnice wrażeń 21.03.03, 07:51 zgadzam się z tą opinią... jest trafna! (ale hamulce to widywałem lepsze... być może kiedyś wymienię przewody na stalowe i upodobnię je do tych które miałem w poprzednim sprzęcie... tam to były dopiero brzytwy! 2 palce wystarczały do stoppie w zupełności... :) PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
hay Re: Bandit 600 - Suzuki SV 650 różnice wrażeń 23.03.03, 21:20 Ja również bardzo chętnie bym Ci doradził,jednak aby nie "strzelać kulą w płot" potrzebowałbym wiedzieć: - ile masz wzrostu, - ile ważysz, - ile kilometrów przejechałeś samochodem, Chciałbym jeszcze dodać, że motocykl ponosi wyobraźnię znacznie łatwiej niż samochód (taka tam współczesna "ułańska fantazja")i nad samochodem znacznie łatwiej zapanować w "trudnej sytuacji". pozdr Hay PS: Wybór jest ważny, gdyż będziesz kupował motocykl najprawdopodobniej na kilka ładnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
j_bravo Re: Bandit 600 - Suzuki SV 650 różnice wrażeń 24.03.03, 08:38 hay napisał: > Ja również bardzo chętnie bym Ci doradził,jednak aby nie "strzelać kulą w płot" > > potrzebowałbym wiedzieć: > - ile masz wzrostu, -------1,85 > - ile ważysz, ---------- Odpowiedz Link Zgłoś