Dodaj do ulubionych

Teflon na crash-pady

IP: 89.171.18.* 26.10.06, 14:32
Jak ew tamacie . Czy ten materiał nadaje się do tego celu, czy nie jest zbyt
kruchy. Proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • deviant.rr Re: Teflon na crash-pady 26.10.06, 15:31
      crash pady LSL mają w swojej budowe element wykonany z teflonu, który pochłania
      największą część energii uderzenia ścierając się szybciutko. Następnie
      aluminiowy ślizgacz kończy zabawę...
      • ekstremalny Re: Teflon na crash-pady 26.10.06, 18:20
        Czyli nadaje się. Z tym, że mam walce o śr40 mm i dł100mmm i nie wiem czy to
        wszystko wytrzyma uderzenie- sztywność będzie mała i może pęknąć, hmmmm...
        Chcę wymienić na większe te, które mam założone obecnie ...

www.polskajazda.pl/foto/foto-zoom/ekstremalnyP1030494.JPG
        • deviant.rr Re: Teflon na crash-pady 26.10.06, 23:04
          O ile się orientuję - nie koniecznie większe (dłuższe) crash-pady spelnią lepiej
          swoją rolę. LSL podchodzi do tego dość precyzyjnie i już na wstępie do każdego
          motocykla dostajemy inne mocowanie (logika), ale wszystkie ich mocowania wraz z
          crash-padami raczej skąpo wystają poza owiewki. Jednak ta firma dokładnie ma
          wsyztko zaprojektowane i w momencie szlifu zetrze się z pewnością teflonowy
          kawałek oraz trochę aluminiowy do tego może otrzeć się w kilku miejcach owiewka,
          ale moto będzie nadal do jazdy.
          Szersze (większe) bąbki mogą spowodować, że podczas szlifu uderzy o asfalt
          dekiel albo coś innego raczej niezbednego aby dalej móc jechać...
          • Gość: Marcin Osikowicz Re: Teflon na crash-pady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 23:26
            Widziałem hondę 929r z urwanym uchem ramy, które wyłamał zbyt długi crash-pad.
            Zadziałał jak dźwignia.
            • ireo Re: Teflon na crash-pady 27.10.06, 00:21
              crash-pady wykonane wyłącznie z teflonu to niedobry pomysł, bo sam teflon ma za
              niską wytrzymałość na ścieranie. konstrukcja grzybków LSL to nie przypadek
              • mietowe_loczki Re: Teflon na crash-pady 03.11.06, 09:58
                Taki autolans bez zdjęcia, co to za autolans? :)
                ludzie.gazeta.pl/ireo/0,0.html
          • patmate Re: Teflon na crash-pady 04.11.06, 14:43
            Niestety mialem crashpady oryginalne do swego mota (Gixer 1000 K5). Identyczne
            z LSL i okazalo sie ze lewy jest za ktotki. Przy upadku poszedl dekiel na
            alternatorze i koniec z jazdy (wyciek oleju). Nastepne kraszpady zdaje sie ze
            beda wlasnie z teflonu i to dluzsze(zalezy jaki sprzet wciagne).
            Pzdr
    • Gość: waps Re: Teflon na crash-pady IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 27.10.06, 00:41
      Kwestia zwanego gustu. Albo cos ma byc skuteczne, albo ladne, albo ladne i
      skuteczne, ewentualnie ladne i do bani. Zupelnie nie rozumiem inwestycji w
      crash-pady typu blask zachodzacego slonca i odbicie fejsu podziwiajacych dzielo
      kolezkow. To troche tak, jakby chromowac i przyozdabiac airbrushem kowadlo,
      ktore z zasady przeznaczone jest do przyjmowania czestych becek i odpowiedniej
      reakcji zwrotnej. Ja mam crash-pady yoshi z czarnego tworzywa. Lekkie, czarne,
      malo widoczne i o przekonujacych rozmiarach. Przypuszczam, ze LSL sa trzy razy
      drozsze i raczej watpie w to, ze lepiej spelniaja swoje zadanie.
      • deviant.rr Re: Teflon na crash-pady 27.10.06, 15:40
        Waps ma wątpliwości - ok.
        Ale ogólnie rzecz biorąc ślizgi LSL nie należą do drogisz - w Niemczech można
        komplet kupić za 100Euro w PL koszt około 600zeta...
    • Gość: ekstremalny Re: Teflon na crash-pady IP: 89.171.18.* 27.10.06, 06:57
      To w zasadzie najlepiej założyć klatkę wtedy nic nie ruszy bajka. Skoro małe są
      złe duże też, najlepiej będzie ściągnąć je wogóle :P
      Wiem tylko, że im mniejszy tym sztywniejszy(bez skojarzeń), a gdy długość
      wzrasta, a średnica nie, tym wytrzymałość i sztywność spada...
      • Gość: nyorker Re: Teflon na crash-pady IP: *.dyn.optonline.net 27.10.06, 07:10
        "Wiem tylko, że im mniejszy tym sztywniejszy(bez skojarzeń), a gdy długoś
        wzrasta, a średnica nie, tym wytrzymałość i sztywność spada.."

jasnym jest, ze kolega zasmakowal w kursach mechaniki na jakiejs uczelni, na
        ktorej wyklada(l) profesor maciej giertych.
        • Gość: ekstremalny Burak... IP: 89.171.18.* 27.10.06, 12:48
          Jasne jest, że nowyroker zasmakował bolca profesora giertycha, przez co musi
          się wpier... ze swoimi biednymi komentarzami w każdy niemalże post, choć jego
          wiedza jest adekwatna do swojego marnego pseudonimu- jakiś kompleks, czy co?
          • Gość: nyorker Re: Burak... IP: 70.19.14.* 27.10.06, 16:48
            "a gdy długość wzrasta, a średnica nie, tym wytrzymałość i sztywność spada..."

teraz, gdy juz sie wyprozniles, napisze ci, iz - jak je nazywasz - wytrzymalosc
            i sztywnosc pozostaja niezmienne wraz ze wzrostem dlugosci. zmienia sie jedynie
            ramie, na ktorym dziala sila, czyli wzrasta moment sily.

reszta twoich komentarzy jest rownie trafna.
            • Gość: ghost Re: Burak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:28
              >wytrzymalosc i sztywnosc pozostaja niezmienne wraz ze wzrostem dlugosci.
              zmienia sie jedynie
              >
              > ramie, na ktorym dziala sila, czyli wzrasta moment sily.

Proponuję dokończyć podstawówkę, nawet zaocznie. Szczególną uwagę zwrócił bym
              na twoim miejscu na lekcje fizyki. Najwyraźniej wałęsałeś się gdzieś po
              wagarach i podziwiałeś wski, zamiast odrabiać lekcje. Zrób sobie malutkie i
              prościutkie doświadczenie /na pewno ogarniesz to umysłen na tym etapie
              skomplikowania materii/ weź dwa patyki, jeden 2 x dłuższy i grubszy od drugiego
              i spróbuj je złamać. Wynik obserwacji może być dla ciebie zaskakujący, jak
              sądzę. No i dzięki za wczorajszego linka. Jak przeczytałem, że skuterem
              osiągasz ponad 160km/h, to mi dupa omal nie odpadła ze śmiechu! Znowu widać
              dojmujący braz podstawowej wiedzy z fizyki. Na marginesie, był kiedyś taki gość
              jak Isaak Newton. Mam nadzieję, że pani z historii była lepszą laską niż ta od
              fizyki i wiesz, kto zacz?
              • Gość: nyorker Re: Burak... IP: 70.19.14.* 27.10.06, 17:31
                "weź dwa patyki, jeden 2 x dłuższy i grubszy od drugiego i spróbuj je złamać."

members.aol.com/nonverbal3/objects/laugh.jpg
                • Gość: ghost Re: Burak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:34
                  To z tą laską zamierzasz zrobić najbliższy wypad? Hehe, wiedza dorównuje
                  gustowi i poczuciu estetyki.
              • matej23 Re: Burak... 27.10.06, 17:44
                Gość portalu: ghost napisał(a):

>Zrób sobie malutkie i
                > prościutkie doświadczenie /na pewno ogarniesz to umysłen na tym etapie
                > skomplikowania materii/ weź dwa patyki, jeden 2 x dłuższy i grubszy od
                drugiego
                >
                > i spróbuj je złamać.

To NY ma rację.
                • Gość: ekstremalny Ma racje ale nie pisze na temat. IP: 89.171.18.* 28.10.06, 06:46
                  Mi chodzi o sztywność i wytrzymałaść tego teflonu i czy to wytrzyma uderzenie-
                  bo krutsze o tej samej średnicy jest bardziej wytrzymałe od długiego, a ten mi
                  wypociny z mechaniki wypisuje, które nie mają nic wspólnego.
                  p.s. uwielbiam się wypróżniać na Twoją głowę, chociaż mój klocek komuś się
                  przydał :P`
                  • matej23 Re: Ma racje ale nie pisze na temat. 28.10.06, 09:57
                    Twoja wypowiedź jest niespójna. Najpierw piszesz, że niby teflon zmienia swoją
                    wytrzymałość wraz ze wzrostem gabarytu, a potem jeszcze coś o elementach
                    wykonanych z tego materiału. Jeśli chodzi o to pierwsze, to materiał ma zawsze
                    takie same właściwości (nie licząc zmian temperatury). Z kolei jeśli chodzi o
                    to drugie, to właśnie tutaj NYorker zwrócił uwagę na Twój błąd i dlatego
                    pozwoliłem sobie się wtrącić i przyznać mu rację. A jego wypociny z mechaniki
                    (a raczej wytrzymałości materiałów) to akurat również prawda.
                    • Gość: ekstremalny Re: Ma racje ale nie pisze na temat. IP: 89.171.18.* 29.10.06, 17:00
                      Przez cały czas mi chodzi, czy dłuższe crash-pady wytrzymają tyle co krutsze, a
                      wy mi tu o właściwościach materiału piszecie. Ten mi o dzwigni, a drugi, że ma
                      rację. Crash-pad montuje się w jednym punkcie, a więc im dłuższy tym
                      wytrzymałość i co za tym idzie sztywność spada. Moje pytanie było, czy teflon
                      się nadaje.
    • Gość: mrmisquamacus Re: Teflon na crash-pady IP: *.scansafe.net 27.10.06, 13:47
      pierwsze crash pady jakie zalozono w mojej kawce (dodam ze w ASO) jak sie
      okazalo nie byly dedykowane do mojego motka.
      byly za dlugie, przez co w momencie szlifa, pad sie zgial potem dopiero starl i
      przez to motek polecial na owiewce zamiast na padzie. teraz uzywam tych, ale
      ich znowu pewnie nie mozna kupic w polszy.

www.rg-racing.com/images/products/large/img163.jpg
      www.rg-racing.com//testimonials/
      zarzucilem je na zawieszke z przodu, koncowki kiery, wachacz z tylu i tlumik.
      najlepsze w nich jest to ze sa dedykowane do konkretnych modeli.
      widzialem juz biki ktore wyszly po wypadkach dzieki tym "grzybkom" bez
      wiekszego szwanku.
    • Gość: Dzakas No ten skuter njest piorunujacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 18:40
      Widziałem kiedyś jak Ny skakal w nim w red bull airways pie....dzielony mial
      zawieszenie dzialo sie to na przerwie miedzy zawodami jak sie rozpedzil to
      myslalem ze przeleci przez kurtyne ale chlopak wyrobil na luku w powietrzu
      zakręcił o 180% i pojechał prosto ale na moje oko bylo ponad 160. Kur..a skuter
      to skuter tez se tkai kupie.
      • Gość: Pawel Re: No ten skuter njest piorunujacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:09
        Dzakas co paliles? :D Musi dobre byc :D
    • Gość: mimi TELLON igła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 22:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka