Dodaj do ulubionych

Pytanie kolejne o opony

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 18:52
Zajebist6y przyklad mam
www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/relacje/intermot/Wstep/intermot_2007_mot
ory_Wstep_14_akcesoria_czesci_kombinezony.jpg.html wypowiedzcie sie
teoretycznie zolte pole wskazuje pole uzytkowe cyzli wiecej nie da sie opony
zurzycic dobrze mysle czy da sie bo juz sam nie wiem co jest grane czy to juz
jest max wykrozystanie mozliwe opon????
Obserwuj wątek
    • bartekexc Re: Pytanie kolejne o opony 27.10.06, 20:44
      kup sobie lepiej crossa
      www.motox.com.pl/images/stories/zawodnicy/Biniol/4875_biniol.jpg
      • deviant.rr Re: Pytanie kolejne o opony 28.10.06, 00:00
        chodzi o nową mieszankę (2CT) michelinów. środek opony jest twardszy (żółty
        kolor) a krawędzie (niebieski) są miekksze. Chodzi o możliwie największą
        przyczepność przy najbardziej pochylonym motocyklu.
        • Gość: Dzakas A czaje myslalem. ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:39
          To zolte to dokad mozna pochylic motor czyli jednak do samego konca opony mozna
          o ile sie nie myle??

www.bikepics.com/pictures/702564/ deviant da sie nia cos zwalczyc
          wiecej czarne uzywane szare nie ale jka proboje bardziej to czuje, ze dupsko
          chce uciec czy tylko to tkaie uczucie???? opony mam rozumiec maja byc
          zajebuiscie rozgrzane bo chyba ot ej porze calej nie uda mi sie zamknac???
          • Gość: wojtekk1000 Re: A czaje myslalem. ze IP: *.wroclaw.mm.pl 28.10.06, 19:45
            Dzkas - oczywiscie, ze sie da ...
            Zobacz na to (moja opona po kilkunastu okrążeniach małego toru)

www.bikepics.com/pictures/628982/
            Dodam, że nie była to opona "wyścigowa"...
            • mrmisquamacus Re: A czaje myslalem. ze 28.10.06, 20:03
              Dzakas da sie, po prostu musisz bardziej pochylic moto, jezeli sam
              counter-steering nie pomaga, wystaw kolano, zwies dupsko, przechyl glowe w
              strone lusterka i na pewno domkniesz.

aha jedna rzecz, pamietaj, ze opony o roznych profilach (np jedna sportowa,
              druga turystyczna) moga sie nie domykac rownomiernie i mozna pieprznac orla
              (jedna bedzie sie konczyc a druga np jeszcze 3-4mm) przeginac paly tez nie
              mozesz, bo skonczysz jak ja na rondzie :D :D :D, aczkolwiek ja pozamykalem bez
              problemu, jedynie kolana mi nie starczylo.
    • Gość: Dzakas Zmusiliscie mnie do myslenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 09:02
      Chyba teraz na jesien nie zdarze i bede musiał poczekać do wiosny bo chyba
      ciepło musi byc i odpowiednie warunki do tego spełnione. A gdy mocno pochylam i
      proboje jeszcze mocniej i czuje taki uskok na dup...sku jakby ono chcialo mi
      spie....lic to jest normalne takie uczucie i tak musi byc bo opona przechodzi w
      max swoj brzeg??? czy poprostu opona slabo trzymala bo byla nie rozgrzana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka