Gość: egz IP: 80.48.178.* 03.03.07, 18:10 Zdaje 24.03 na motor w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pablo-SE Re: egzamin IP: *.18.185.213.se-ld.res.dyn.perspektivbredband.net 03.03.07, 19:57 Powodzenia i wyrozumiałych egzaminatorów. Dobra rada; jak będziesz na egzaminie i będziesz miał praktyczny to zwróć uwagę na obroty silnika bo czasami ustawiają celowo za niskie aby maszyny gasły podczs egzaminu (nie wszędzie to stosują) i jeśli tak będzie to lekko dodaj gazu tak aby silnik nie wył ale normalnie pracował, druga sprawa to ciągnące sprzęgło to również troszeczke więcej gazu. W obu przypadkach musisz na to zwrócić uwagę. Ja swojego egzaminu chyba do końca życia nie zapomne ale to inna historia na inny czas ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egz Re: egzamin IP: 80.48.178.* 26.03.07, 22:16 ZDAŁEM jestem egzaminatorem również na kat A!!! Zdziwienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danek Re: egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 22:30 > ZDAŁEM jestem egzaminatorem również na kat A!!! Zdziwienie? Nie, nie dziwi mnie to... Tylko potwierdzasz jak ograniczony jesteś. Ale jak większość w szeregach egzaminatorów. Podobnie jak ZDAŁEŚ, tak samo ZDAJĘ Ci się że coś potrafisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egz Re: egzamin IP: 80.48.178.* 27.03.07, 17:13 Kolego widać że ty jesteś ograniczony, jężdżę na motocyklu od 15 i jeszcze nikt kto lubi motorki tak sie nie zachował. szkoda że mienisz sie motocyklistą. Odpowiedz Link Zgłoś
jebat Re: egzamin 27.03.07, 17:31 Jeśli mogę coś wtrącić... Rzeczywiście Twój("egz") post mógł wzbudzić niechęć. Natomiast fakt, że jeździsz, a nie tylko będziesz kolejnym człowieczkiem z uprawnieniami do oceny ludzi chcących zacząć swoją przygodę z jednośladem bardzo mnie cieszy. Oby było wśród nas więcej egzaminatorów, którzy kochają swoją pracę-czego dowodem jest, jak sądzę, Twoje oburzenie. Pozdrawiam. Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egz Re: egzamin IP: 80.48.178.* 27.03.07, 20:28 Nie ma nic piękniejszego niż połączyć pracę z przyjemnością. Pozdrawiam wszystkich na dwóch kołach i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: egzamin IP: *.chello.pl 27.03.07, 20:28 Fajnie. a swoją drogą to jak to jest: można egzaminować innych jeśli samemu nie ma się uprawnień do obsługi danego pojazdu? Treochę to dziwne i chore, choć w naszej polskiej rzeczywistości to chyba możliwe. To może ja powinnam egzaminować z jazdy na traktorach - też jeżdżę 15 lat i lubi e to robić, ale prawka nie mam. Co za chory kraj. A na drugi raz to nie chwal się od razu że jesteś egzaminatorem, bo sam rozumiesz jak to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egz Re: egzamin IP: 80.48.178.* 27.03.07, 20:32 prawo jazdy mam od 15 lat i doświadczenia mi nie brakuje, a sam swoją osobą robie wszystko żeby zmienić opinie o tym zawodzie. A Polska to piękny kraj dla przykładu powiem że w tych przepięknych NIMCACH to mają takie tablice rejestracyjne do motocykli że u nas TIR ma mniejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danek Re: egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:03 O tym zawodzie kolego opinii nie zmienisz... Bo prawda jest taka, że czarną robotę mają instruktorzy. A to, że KTOŚ sobie przejedzie się 5, 10 czy 40 min. na miejscu pasażera to jest czysty relaks. Teraz może ja Cię zdziwię, choć wcale mi na tym nie zależy, ale... również posiadam uprawnienia egzaminatora A, B; instruktora A, B i do niedawna byłem czynnym instruktorem. Pracy jako egzaminator nie podjąłem, ponieważ razi mnie to środowisko. Naturalnie ktoś musi tą robotę też wykonywać... Niewiem, czy jesteś motocyklistą od 15tu lat, czy tylko takie prawo jazdy posiadasz, ale skoro tak się obnosisz z tym swoim motocyklizmem, jak już tak wszystkich zaskoczyłeś, i wszyscy oprócz mnie są zdziwieni, to może powinieneś wystartować w plebiscycie "motocyklista wszechczasów"... Ja lubię i motorki i motocykle i zawsze wyrażam swoje zdanie. SZCZERZE! Nie "mieniłem" się tu motocyklistą, bo to bombki na choince się "mienią", a te które najładniej się "mienią" są najbardziej kruche... Napewno pięknie się mienisz w swoim macierzystym WORDZIE. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egz Re: egzamin IP: 80.48.178.* 28.03.07, 18:02 No widzisz też byłem długo instruktorem i znam środowisko instruktorskie od podszewki i wolę egzaminatorskie. a to czemu tak jest to wina systemu, skoro jesteś egz to wiesz na co pozwala instrukcja? Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danek zgoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 20:42 hmmm... nie będziemy się licytować która funkcja jest ważniejsza czy przyjemniejsza. Wytyczne których trzyma się egzaminator naturalnie nie pozwalają na bardziej "elastyczne" podejście do przepisów, bardziej wyrozumiałe podejście do kursanta itp itd. Natomiast sprawa tematu Twojego egzaminu została przeze mnie mylnie odebrana. Nie zmienia to faktu, że byłoby fair z Twojej strony, gdybyś na początku określił o jaki egzamin chodzi. Raczej o CZYJ egzamin chodzi. Jesteśmy dorośli i takie "cwaniackie przechwałki" są wg mnie nie na miejscu nawet, a może szczególnie na tym forum. Przepraszam, że Cię uraziłem kiedy powinienem gratulować... Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egz Re: zgoda IP: 80.48.178.* 29.03.07, 16:55 A jakbym nie zdał to bym sie nie przyznał, dlatego sie nie przyznałem od razu. Dzięki Danek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś