Dodaj do ulubionych

Honda CBF 250

IP: *.telsat.wroc.pl 20.03.07, 19:46
Tak sobie dzisiaj oglądałem CBF 250 i musze powiedzieć,że przyjemny i ułożony
motocykl dla ustatkowanych i nie lubiących szaleńczej jazdy...taki fajny jest,że
mnie zatkało i chcę taki.Ciekawe ile z tych 20KM można wyciągnąć bo na miasto
chyba starczy?
Obserwuj wątek
    • adampawel Re: Honda CBF 250 20.03.07, 20:25
      Witaj. Ja też jestem zainteresowany 250-tką. Mam od prawie dwóch lat Yamahę YBR
      125, bardzo symaptyczna, niestety poza centrum miasta zdecydowanie za słaba :( :
      ( :( Myślałem o 500-tce, ale ja w 90% jeżdzę po mieście, dzień w dzień - a że
      jeżdzę spokojnie - więc kupuję w najbliższym czasie właśnie 250-tkę.

CBF 250 dokladnie obejrzałem i chyba wszystko o niej przeczytałem i kawałek nia
      jechałem. Ma 22 KM, dobrze dotarta i pogoniona do bólu może iść 140 licznikowe,
      sprawnie jeździ do 120/h. Do setki ok. 10 sekund. Spalanie 3-4 litry, zależnie
      od stylu. Madobre hamulce i zawieszenie, bardzo dobre podobno światła i świetną
      skrzynię biegów (opinie mechaników). Do sprawnego poruszania się po mieście na
      pewno wystarczy - choc różnie ludzie rozumieją "sprawne poruszanie się" ;).
      Jest bardzo poręczna, lecz nie wygląda imponująco pod względem gabarytów.
      Słyszałem opinie, że ma słaby "dół" w porównaniu do starych 250-tek - SR czy CB.

W identycznej cenie będzie w lipcu w Polsce Yamaha YBR 250, jest obawa, że może
      być nieco słabsza od Hondy z powodu Euro 3, lecz nie wiadomo. Yamaha ma wtrysk,
      optycznie wygląda na ciut większą od Hondy (za sprawą dość dużego i wyższego
      baku), ma nieco bagatszy, bardziej "ozdobny" design. Wyposażenie praktycznie
      identyczne (cyfrowe-analogowe zegary, wahacz centralny itd).

Ja się ostro zastanawiam na Hyosungiem GT 250, popularnym w Stanach, Australii
      i Niemczech. W zasadzie odstrasza mnie tylko marka (czy słusznie...). Opinie i
      testy są dobre, wyposażenie lepsze niż CBF, jest mocniejszy, no i gabaryty co
      najmniej 500-tki (przymierzałem się już :)) Lecz jeszcze nie jestem do końca
      zdecydowany...

Pozdrawiam
      • Gość: P64 Re: Honda CBF 250 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:03
        Witam.Pomykalem troszkę na cbf im uszę powiedziec ze nie jest to zly motocykl na
        miasto jednak na dluzsze trasy juz bym sie zastanawial.Do plusów moto trzeba
        zaliczyc 6-biegową skrzynię i wskaznik paliwa silnik mimo ze ladnie się wkręca
        jest naprawdę malo elastyczny(w porownaniu do GN-przepaśc, do etz251-widoczna
        roznica)lubi sobie "szarpnąć",pozatym kanapa i "pozycja" sprawiają ze po 2h
        jazdy czuc ze nie jest to goldas i trzeba trochę odpocząc.Co do osiągów
        przyspiesza lepiej niz GN i to sporo,i porownywalnie do MZ którą jesli juz by
        "wziela" to miala by trudne zadanie.Podsumowując, cbf jak kazdy sprzęt ma swoje
        plusy i minusy.Pozdrawiam.
      • Gość: les Re: Honda CBF 250 IP: 193.27.6.* 23.03.07, 12:41
        Hyosung 250 GT wyciąga 170km/h czyli prawie jak Suzuki GS 500 tylko wolniej się
        rozpędza.
        Są filmiko na internecie
        • adampawel Re: Honda CBF 250 23.03.07, 13:05
          Widziałem parę takich filmików - sądzę, że te motorki są stuningowane. Nie ma
          szans, żeby z 28-29 koni tyle wyciągnąć, zwłaszcza że GT 250 waży sporo jak na
          swoją pojemność.
          Pewien wiarygodny właściciel z Czech mi napisał, że GT dobrze dotarty idzie ok.
          150/h licznikowe, w idealnych warunkach nieco więcej - a przekłamania licznika
          wynoszą 5%.
        • Gość: les Re: Honda CBF 250 IP: 193.27.6.* 23.03.07, 15:11
          www.youtube.com/watch?v=qwBnjOyBcWU

100mil/h hyosung 250 GT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka