Dodaj do ulubionych

Synchronizacja GSXF750

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 01:15
Mam problem z synchronizacją gaźników w GSXeFie 750 (`97), ustawiam lewe,
ustawiam prawe - jest OK. W momencie jak próbuję ustawić pary obroty skaczą
na 3000 i za nic nie można ich obniżyć. Może ktoś spotkał się z takim
problemem. Dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: baba_zanetti Re: Synchronizacja GSXF750 IP: *.subscribers.sferia.net 28.03.07, 10:13
      tak na logike- Powykrecaj śrubki od regulacji o tę samą ilość obrotów??
      • Gość: lysout Re: Synchronizacja GSXF750 IP: *.centertel.pl 28.03.07, 19:23
        Gość portalu: baba_zanetti napisał(a):

> tak na logike- Powykrecaj śrubki od regulacji o tę samą ilość obrotów??

Oj widać, ze nie synchronizowałeś gaźników od japońca ;)

Jedyna przyczyna która przychodzi mi do głowy, jest taka:
        synchronizując pary "zahaczasz" o śrubę od wolnych obrotów - to ta na lince i
        wystawiona na bok motocykla. Moze - zaznaczam, moze synchronizując pary wkręcasz
        tak mocno srubę od synchronizacji, ze podnoszą się obroty wolne przez ten
        element od wolnych obrotów. Wniosek, jak obroty w czasie synchronizacji zaczną
        ci rosnąć - zacznij odkręcać "elastyczną" srubę od wolnych obrotów, jesli
        spadną, to synchronizuj od nowa az w czasie synchronizowania par obroty nie będą
        rosnąc. To taka teoryjka...
        • Gość: JaceCBR Re: Synchronizacja GSXF750 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 18:22
          Tu problem jest taki, że śruba od wolnych obrotów nie jest wogóle ruszona
          natomiast pomiędzy nią a oporem na szynie przepustnic robi się przerwa, której
          nie można skasować. Serwis Suzi do którego dzwoniłem zaczął gadać, że źle
          złożono gaźniki (sęk w tym, że kumpel kupił to moto dopiero co i cholera wie co
          w nim kręcono) ale na moje oko jest w porzo. Zastanawiam się jeszcze na
          regulacją składu mieszanki, teoretycznie jest możliwość, że jakiś któś ją tak
          pokręcił, że w lewych jest za bogato...
    • Gość: Dzakas Poluzuj na lince IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 18:29
      JAk w tytule .pzdr
      • Gość: Jaca CBR Znalazłem problem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 02:06
        Znalazłem !!! On ma podciśnieniowe otwieranie kranika. przwód był pękniety.
        Nawet po zatkaniu brał fałszywe powietrze.
        • Gość: lysout Re: Znalazłem problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:56
          Gość portalu: Jaca CBR napisał(a):

> Znalazłem !!! On ma podciśnieniowe otwieranie kranika. przwód był pękniety.
          > Nawet po zatkaniu brał fałszywe powietrze.

jakos nie widze związku..
          • Gość: JacaCBR Re: Znalazłem problem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:02
            Związek jest taki, że w czwartym gaźniku było za niskie podciśnienie. Zasysał
            przez pęknięty przewód. W momencie kiedy próbowałem je wyrównać otwierałem
            przpustnicę ziększając wprawdzie podciśnienie ale jednocześnie zwiększając
            obroty do takich, który nie da się obniżyć samą śrubą regulacyjną. W każdym
            razie po wymianie wężyka (za 2 zł :) ) wszystko jest super. Zastanawiam się
            tylko jak to bydle wogóle otwierało kranik :))
            • Gość: lysout Re: Znalazłem problem. IP: *.centertel.pl 25.05.07, 16:38
              no własnie to mnie tez najbardziej zastanowiło
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka