Gość: COLIBER 09 Kingway IP: 188.33.157.* 23.04.10, 15:10 KUPIŁEM SKUTER U GOŚCIA W KĘTACH SKUTER COLIBER A TERAZ NIE MOGĘ DOPROSIĆ SIĘ O GWARANCJE NIE KUPUJCIE TEGO DZIADOSTWA A SPRZEDAWCE ODRADAZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DEALER TO CZANIE C KĘTY UNIKAJCE GO !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YAMASAKI Re: Kingway IP: 188.33.157.* 23.04.10, 15:13 JA TEŻ KUPOWAŁEM U NIEGO SKUTER KTOŚ NIEPRZYTOMNY TAM PRACUJE !!!!!!!!!!! POWINNI ZABRAĆ MU AUTORYZACJE JAK KINGWAY CZYMA TAKICH DEALERÓW ODRADZAM LEPIEJ KUPIĆ W BIEDRONCE BO JAK COŚ JEST NIE TAK TO ZWRACAJĄ KASE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: COLIBER Kingway IP: 188.33.157.* 23.04.10, 15:15 ODRADZAM SERWIS W KĘTY-CZANIEC PARTACZE OD NAPRAWY DO NAPRAWY MAM WRAŻENIE ŻE SAMI COS PSUJĄ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibis Re: Kingway IP: *.sprint.com.pl 25.04.10, 09:07 mam dwa skuterki chinskie i nie narzekam!jesli chodzi o serwis to jest prawda ze serwisanci to sa partacze!lepiej samemu robic przeglady,wymiana oleju czy czyszczenie filtra powietrza nie jest trudna trzeba kupic dobry olej,polecam MOTUL i na czas wymieniac bedzie wam wtedy motorek lata sluzyl.dobry olej kosztuje 40-50zl do tego olej przekładniowy litr kosztuje 40zl,do przekladi miesci sie tego oleju zaledwie od 90ml do 120ml to litr tego oleju wystarczy na bardzo dlugo.serwis wleje wam do waszego skuta byle jaki olej i za przeglad skasuja 160zl a nawet slyszalem ze biora po 200zl a w trakcie gwarancji przegladow jest 5 lub 7 to mozna sobie policzyc ile za przeglady w okresie gwarancji z ciebie serwis sciagnie kasy.jak cos to sluze pomoca pisac na scomber@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simson Kingway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 23:08 hehe błyszczący chiński szajs. najlepiej simsona za 1500 zł kupić i go sobie odpicować. w tych Chińczykach to nie ma żadnej przyjemności z jazdy i ten odgłos śilnika, masakra i do tego awaryjność. Simson to jest to może nie wygląda tak ładnie jak te chińskie odkurzacze (chociaż niektóre są naprawde ładne). Simson to niemiecka marka mało awaryjna (każdy jednoślad może sie zepsuć) a jeżeli coś sie zepsuje można nawet na trasie naprawić, a w chinczykach jeżeli nie jest na gwarancji to trzeba pół skutera rozbierać xD i do tego trzeba sie znac na chinskich skomplikowanych, awaryjnych konstrukcjach... Osiągi w simku są bardzo zadowalające. mój simek 90kmh - 95kmh spokojnie poleci (mały tuning :D). Ktoś powie że simsony to stare brzydke motorowery, ale prawda jest taka że są 100 razy lepsze niż te piękne błyszczące chińskie plastiki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kingway Cobra Re: Kingway IP: 83.1.115.* 16.05.10, 17:05 To, co kolega napisał to jakieś bzdury... Skuter nie jest maszyną ,która ma wjechać pod górkę z prędkością światła z dorosłą osobą. To 50 ccm. Zapewne kolega ma zablokowany skuter co ogranicza jego moc i prędkość maksymalną. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem Kingway'a Cobra i jestem ogromnie zadowolony. Jeżeli dba się o skuter i nie katuje go to będzie służył przez lata... Skutery zresztą są głównie kierowane do osób nastoletnich (jak ja) ,którym nie potrzebne są niesamowite osiągi ale jeżeli ktoś bardzo chce to wystarczy zmienić cylinder na 80 ccm, wymienić wariator (łączny koszt około 150 zł) , odblokować i skuter zamyka licznik ( 80km/h) i ma mocy pod dostatkiem. Jeżeli kolega twierdzi ,że to nie jeździ to niech kupi sobie motor o pojemności 1000 i nie zniechęca osób, które zastanawiają sie nad zakupem skutera kingway. Ja osobiście polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Kingway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 21:13 Dlamnie jest ok mam Kingwaya black horsa 1rok i jest ok ,to zalezy jak trafisz moim zdaniem ,wszystko się może psuc . Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinwrc13 Re: Kingway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 22:20 Wszystko zależy jak motor zostanie dotarty. Jeżeli go kiepsko dotrzemy tzn nie tak jak trzeba to naprawde moze ledwo co jechac po górke ale jezeli wszystko dobrze zrobimy to będzie śmigał ;D Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Kingway IP: *.acn.waw.pl 21.06.10, 15:35 Ja tam wolę swego poczciwego Rometa Ogara 200 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmb Re: Kingway IP: *.aster.pl 27.06.10, 00:53 A co uważacie o Kingway EUROSTAR 50? Zastanawiam się nad kupieniem tego modelu. Nowy tylko z wyprzedaż rocznika 2009 za 3000. Warto czy nie? Tylko czytając opinię to najlepiej jeździć autobusem... tam się nic nie psuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Kingway IP: *.swidnica.mm.pl 27.06.10, 22:02 Nie sugerujcie się tymi opiniami najlepiej podejś do właściciela owego kingway-a. Miałem Cobus-a w sumie przez 3 lata może wsadziłem 500 złoty uważam że to nie dużo teraz mam Yamasaki mam go miesiąc wsadziłem w niego już 700 tylko dla tego że miałem wypadek. Ale prawd jest taka że nie zależy od tego czy on jest chinski czy japoński, zależy od tego jak jest on złożony w serwisie gdyż są one rozebrane na części pierwsze i tak przypływają do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Kingway IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.09.10, 23:25 mam apollo kingway i mam problem albo z akumulatorem albo z ładowaniem powiedzcie mi o co z tym kaman? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: italiano72 Re: Kingway IP: *.arreks.pl 22.07.11, 12:13 Te akumulatory są niestety stare i wysiadają. Nawet wymiana na gwarancji nie wchodzi w grę. Trzeba niestety wyskrobać 5 dyszek i zakupić nowy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyMaximus Re: Kingway IP: 178.235.104.* 21.10.10, 22:45 Kingway robi dobre skuterki, jednak MAXIMUS to totalna porażka ;-( Swojego kupiłem za 4 tysiące, a za pieniądze wydane na naprawę kupiłbym pewnie dużo lepsze moto =). Nie polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Kingway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 21:53 Witam, posiadam skuter marki Kingway i jestem z niego zadowolony. Nie rozumiem opini innych. Nie mówcie głupot, skoro nie macie styczności z tym sprzętem. Jeśli mowa o tej marce to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Kingway IP: *.tktelekom.pl 02.03.11, 16:52 Man kingwey euroboy 2 sów po odblokowaniu zasówa 70-80 na godzine a przed odblokowaniem jechał gura do 60 kilometrów na godzine ibył silny w dwie osoby zasówał podgorke bez problemu ,ogulnie jestem zadowolony niezgadzam się z wypowiedzią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy rider W Rozsądku SIŁA IP: *.centertel.pl 13.03.11, 23:30 Panowie mam skuterek tej ''zacnej'' firmy a nazywa się on Quba rocznik 2007 jak na razie na liczniku 14 586 Km olej panowie sie zmienia co 2 tysiące kastrol 10 W 40 piasty smaruje co 3-4 tyś łańcuch myję ropą i smaruje smarem stałym nie sprejem. Akumulator się wyjmuje na zimę Teraz kwestia dotarcia silnika są tzw 3 fazy kiedy nie jeżdzimmy pow 45 km/h a tak naprawdę dopiero po około 5 tyś można dawać w p***e a do tego czasu blokad nie ściągamy a jak ktoś po 200 km zmienia moduł ściąga zwężke pod gaźnikiem i wybebesza tłumik to pojedzie 100 km/h ale motorek klęknie przy ok 1000 km przebiegu. Na wiejski tuning i brak rozsądku niema bata Faktycznie nie stać mnie na nic lepszego z półki skuter więc dbam i lekki tuning już też zrobiłem żeby mnie nie rozjechali pseudo kierowcy i dla mnie Peugot za 5000 tyś głupota to mam za to prawko na motorek i jeszcze zostanie na jakąś używaną milutką 125 :) Sztuka mi leci 80 km/h pali może z e 2 litry na setkę owszem nie jest markowy ale mój i nigdy go nie pchałem no dobra raz jak opone przebiłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Kingway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 13:18 Chcę kupić kingway fiesta, ale nie jestem pewien co do kupna, bo słyszałem że na niskich obrotach gaśnie. Pomóżcie i powiedzcie czy warto go kupić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EASY RIDER Re: Kingway IP: *.centertel.pl 25.08.11, 02:43 GAŚNIE BO GAŹNIK ŹLE USTAWIONY SKŁAD MIESZANKI PALIWOWO POWIETRZNEJ LUB ŚRUBA OD PRZEPUSTNICY ALBO NAWET ZBYT WYSOKA MOC ŻARÓWEK I PRĄDNICA NIE NADĄŻA Z ISKRĄ BO PRĄDU BRAKUJE NA WOLNYCH OBROTACH I TRZEBA GAZOWAĆ JEŚLI TO BYŁ SKUTER TWOJEGO KUMPLA TO WIELCE PRAWDOPODOBNE SPRAWDŹ SOBIE TEN KONKRETNY EGZEMPLARZ W SKLEPIE PRZEJEDŹ SIĘ I OCEŃ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Kingway IP: *.play-internet.pl 05.03.12, 08:32 cześć mam pytanko;skuter nie chce odpalić,czyli jak naciskam na starter to nic się nie dzieje.Nie kreci rozrusznik tylko słychać takie jakby pipcenie.Co jest grane.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Kingway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 18:18 ja mam kingwaya i nie narzekam pomimo to ze to jest 4 sów Odpowiedz Link Zgłoś
rixonss Re: Kingway 23.05.11, 15:06 jak kupujesz skuter za 1000 zł to czego ty sie spodziewasz ze bedziesz latal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EASY RIDER Re: Kingway IP: *.centertel.pl 25.08.11, 02:34 LATAŁ ALE PO SERWISACH ZA 1000 TO JEST ROWER I TEŻ JEST DO DUPY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJKEL Kingway IP: 81.219.188.* 04.08.11, 10:37 WITAM SERDECZNIE. PROSZĘ CZY KTOŚ ZNA WYMIAR PASKA NAPEDOWEGO DO KINGWAY COBUS. SERDECZNIE Z GÓRY DZIĘKUJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EASY RIDER 16000 dzisiaj stukneło w kingway quba rocznik 2007 IP: *.centertel.pl 25.08.11, 03:00 TAK SOBIE CZYTAM TO FORUM A TAK NAWIASEM DZISIAJ WYBIŁO NA LICZNIKU RÓWNIUTKIE 16000 KM A QUBA DALEJ TŁOCZY JEŚLI KTOŚ TO MA TO NIECH NAPISZE ILE ZROBIŁ KILOSÓW JESTEM CIEKAWY CZY TO ODRĘBNY PRZYPADEK CZY NORMA MOTO MAM OD 2007 DODAM ŻE MOTOCYKL JEŹDZI W GÓRACH WIĘC NIEMA LEKKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EASY RIDER Dla wszystkich dręczonych motocykli IP: *.centertel.pl 06.10.11, 02:07 Myślcie panowie i jeśli czegoś nie jesteście pewni czytajcie o swoich motorkach w internecie jest wszystko w instrukcji też . muszę to napisać dla ludzi którzy z nieświadomości robią swoim motorkom "FATALITY" silnik w 2 suwie pracuje na paliwie tzw mieszance olejowo paliwowej której parametry zależą bezpośrednio od rodzaju silnika i technologii NIE JEST regułom stosowanie mieszanek 1:50 (1 litr oleju na 50 litrów benzyny) niektóre silniki np pocket bike niektóre kosiarki i piły spalinowe pracują na mieszankach 1: 25 (1 litr oleju na 25 litrów benzyny) Każdy kto miesza powinien zdawać sobie sprawę że trzeba wziąć pod uwagę warunki w jakich jest motor użytkowany np temperaturę powietrza (np jak jest upał lepiej dać !!troszkę!! więcej oleju) Dla bardziej wtajemniczonych jasnym jest że olej ma być odpowiedniej jakości a więc drogi co wyklucza mixole itp wynalazki era tych olei zakończyła się wraz zanikiem benzyny 87 oktanowej (niższa temperatura i wybuchowość =zimniejsze silniki) Jeszcze jedna sprawa jak ktoś a pewnie większość ma mieszalniki które same dozują olej w skuterach np tak jest niech tego do cholery nie odłącza i potem nie jeździ na "suchej" benzynie (bez oleju) Kolejna sprawa MZ WSK CZ SIMSON JAWKA MOTORYNKA to nie 4 suwy więc również wymagają mieszanki Co popchnęło mnie do tej wypowiedzi otóż pewien motor po 30 latach jazdy dostał się w ręce idioty i skończył po kolejnej niestety ostatniej godzinie jazdy na mieszance 1:10000000000000 (tzn tyle tam oleju było ile zostało zużyte do konserwacji maszyny która wycięła blachę na cysternę którą przywieziono paliwo na stacje ) Tyle w temacie Zatartych w ten sposób motocykli nie naprawiam Z zemsty na debilach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Kingway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 21:41 witam. kupilem synowi skuter marki Kingway Fiesta. Nie mozna go odpalic po nacisnieciu przedniego hamulca (nie swieci rowniez swiatlo stop, wcisniecie tylnego stopu lampa stop swieci) co moze byc tego przyczyna? bede wdzieczny za pomoc w usunieciu tej usteki. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Kingway IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.11, 14:15 prawdopodobnie czujnik swiatła stop przy przednim hamulcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renegat Kingway IP: *.cdma.centertel.pl 20.01.12, 21:03 Kingway - chiński szajs i tyle. Sąsiad kupił tego bubla i w ogóle odpalić mu nie chce NOWY skuter tej firmy. Wszystkie dobre komentarze co do Kingwaya to pisza albo dystrybucja albo 13 letni dzieciak co podnieca sie swoim chińskim szrotem. Miałem styczność z tą plastikową pompką paliwa i wiem że to najgorszy Bubel jaki nosi ten świat. Nie kupujcie tej kupy kleju bo to tylko wydatek a jazdy tak naprawdę do 3 tys. km. Mókj kumpel mówił (ma kingwaya) jeszcze miesiąc temu że jego skuter jest najlepszy a dzisiaj przeklina ten szrot.Dziękuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RocKMeN Re: Kingway IP: *.piekary.net 19.02.12, 20:46 Jesli jeden feler wyjdzie z fabryki to nie znaczy ze wszystkie ich modele to zlom nawet yamaha,suzuki,honda itd. maja felerne egzemplarze Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy rider Re: Kingway IP: *.centertel.pl 11.06.12, 03:13 drogi panie poczułem się urażony choć ta wypowiedź na pewno nie o mnie ale i tak zareaguję bo mój ''chiński szrot' woził mnie do szkoły przez 2 lata studiów codziennie łącznie 70 km(pomijając zimę i deszczowe dni) co dało ok 10000 km przebiegu+to co przejechałem rekreacyjnie był to przebieg bez najmniejszej awarii i nie mam tego motorka miesiąc ino już 4 lata nie sprzedaje tych motocykli i mam 27 lat i jest to mój któryś z kolei i nie jedyny oraz wcale nie najmocniejszy i nie najszybszy motor jak by to był syf to chyba bym zauważył bo na dzień dzisiejszy mam 18000 zrobione łącznie od października 2007 a silniczek jest mocno wysilany bo ciągle jeździ w górach Ludzie potrafią zepsuć hondę cbr i nie piszą nie kupujcie bo to szajs Jeśli to pana interesuje to widziałem skuter honda aerox przebieg 1000 rozleciał się wał prawdopodobnie był źle wyważony wymienili silnik na gwarancji i po sprawie to nie czasy wsk 125 że te silniki do dziś działają a z tego co mi wiadomo to i wtedy trafiały się buble Ps 50% bezawaryjności to właściwe użytkowanie i wiedza o tym co się posiada motor to nie samochód gdzie nic nie widać bo silnik zatopiony w tonie plastiku tu jak coś puka to znak że cza robić a nie jak już pie...ie Pozdrawiam kumpla zakładam ze docierał na zdjętych blokadach ahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba :-) Re: Kingway IP: *.146.18.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.17, 23:52 To twój kumpl jak o niego dbał tak go teraz ma ja mam osobiście półautomat kingway quba 50cm i jestem zadowolony przejechałem juz nim 12 000 km i nic nie wymieniłem tylko to co wymieniłaem w nim to olej i klocki hamulcowe na przodzie. I wyciągam akumulator na zimę i dorobilem do niego także rozrusznik :-) w zime pali z pierwszym razem :-) i nwn co macie do tej marki :-) ja wam powiem tyle jak sie dba tak sie ma :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kęty Kingway IP: *.beskidmedia.pl 21.02.12, 20:05 Witam wszystkich serdecznie, moze wy wiecie jaki cross bedzie odpowiedni?! Chodzi mi o to ze nie wiem jaki mam motor zakupic na gorskie tereny, lepiej 120cc, czy moze 250cc? Ta motorynka ma byc przeznaczona do zabawy a nie do jazdy po zwyczajnym asfalcie, ten cross ma byc do nie zajechania i aby sie malo psul oczywiscie, jesli wiecie o jakims konkretnym modelu piszcie, z gory dziekuje!!! *) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlowczak Kingway IP: 213.199.248.* 04.04.12, 09:20 można ponarzekać ale powiedzcie mi jak ustawić zawory w tym czymś chodzi mi o skuterka 4sów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Kingway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 23:01 Hahahh. Ja mam kingwaya już 4 lata ani razu mnie nie zawiódł więc asz tak was to boli że czasami chińczyk może vyć lepszy od takiego aeroxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy rider Re: Kingway IP: *.centertel.pl 30.08.13, 03:05 Co do firmy kolega ma racje markowy nie znaczy na wypasie np mój Kingway Quba na dzień dzisiejszy przejechał już 22800km i stale ta liczba rośnie silnik nadal żwawy kompresja dobra odpala z kopki i z rozrusznika za pierwszym razem zimny czy ciepły stale wykorzystuje pełną moc silnika mam odblokowane wszystko co było do odblokowania i zębatki na szybkość żeby lepiej biegi wykorzystać spalanie nadal ok 1l/100 km nie dymi a więc silnik szczelny nie bierze oleju wszędzie sucho kartery się nie pocą hample nadal brzytwy jeszcze dużo okładzin zostało nie zmieniane od nowości zespół napędowy już w stanie agonalnym ale zmiana już wkrótce 3 komplet ale to normalka zabierak zębatki łańcuch Do tej pory od 2007 w moto padło lub zostało zużyte : 2 zespoły napędowe (łańcuch zębatki zabierak), ok 350- 400zł razem za oba 3 komplety żarówek ? 2 akumulatory 160 1 świeca 1 regulator napięcia 15 litrów oleju castrol 10W40 wymiany najpierw co 300 km 1000 km a potem co 2000 km co daje 600 zł Z awarii wystąpiły: - uszkodzenie regulatora i wypalenie wszystkich żarówek i lekkie problemy z elektryką które wynikły przez tenże regulator koszt ok 100 - obluzowanie koła magnesowego i godzina przekleństw na trasie z powodu braku klucza odpowiedniego rozmiaru chyba 15 kilka km z buta a potem moto na przyczepkę i do domu ;-) koszt naprawy zerwanego klina 2 zł - kilka przebitych dętek Problemy w eksploatacji i na trasie zdarzają się standardowo jak w każdym innym moto za ten czas a więc od 2007 wkład finansowy w moto prawie żaden a przebiegi jak na skuter nie małe i co i nic i śmigam dalej i nie chce obrażać purystów ale ja za 2700 zł bo tyle wtedy kosztował mam duże koła silnik umieszczony centralnie a nie gdzieś na kole (lepszy rozkład masy)przełożenie na łańcuch(możliwość doboru przełożeń moc lub szybkość) 4 biegi (mniejsze spalanie lepsze przyspieszenia i jazda pod górę ) nie muszę gazować żeby ruszyć wrzucam 1 i małe obroty wystarczą a w 2t bez skrzyni każdy widział i słyszał jak jest mogę jechać każdym biegiem hamując silnikiem z góry (oszczędzam hample) Wnioski nasuwają się same w porównaniu do typowego skutera przewaga jest dla mnie oczywista Quba jest bardziej zbliżona do normalnego moto niż typowy skuter Wady jakie znalazłem Elektryka : mała moc prądnicy słabe światła badziewne !!!! nic nie widać silnik : wibracje, brak, manualnego sprzęgła, źle zsynchronizowana skrzynia zbyt duży przeskok w prędkości między 1 i 2 biegiem plastiki - łatwo się rysują i pękają po latach bak tylko 3,5 l Zalety części są wszędzie dostępne tanio i od ręki masa moto ma ok 100 kg stabilne silnik żywotność moc ekonomia cena jakość na dobrym poziomie Wytrzymał moją jazdę PEŁNY BAK za 20 zł :-) 200- 300 km na baku (jazda ekonomiczna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Olej do kingway 250cm IP: 94.42.135.* 16.10.13, 06:57 witam, mam prośbę jaki olej wlać do silnika i dyfra do quda 250 cm kingwey? Poradźcie Odpowiedz Link Zgłoś