Dodaj do ulubionych

co posredniego na drodze od dragstara do v-maxa?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 01:58
Czesc

zaczynalem na dragstarze 1100 - bardzo przyjemnie, nie powiem...
lecz po czasie jakos tak ....
no wiec przesiadlem sie na wygodniejsze (pozycja) i nominalnie mocniejsze
(moment!) bmw r 1200 ...
lecz po czasie jakos tak ...
wpadl mi w oko - nowy v-max - wizualnie - bo dopiero zapowiedzi, ale
jednak ...
podejrzewam, ze to zbyt radykalna przesiadka, wiec doradzcie prosze cos na
przeczekanie - pewnie minimum jeden sezon,
... moze k 1200 r?

dzieki z gory za porady - oby poparte doswiadczeniem ;~)
j
Obserwuj wątek
    • dragon600 Re: co posredniego na drodze od dragstara do v-ma 09.05.07, 07:11
      Intruder M1800
      VTX 1800
      VN 2000
      Warrior 1700
      • Gość: neofita intruder, warrior itd power-cruisery-niekoniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 20:18
        faktycznie sa dynamiczne, ale to wciaz styl dlugiej prostej w niespecjalnie
        wygodnej pozycji;
        szczerze przyznam, ze rozwazalem mt-01 ale ostatecznie zniecheil mnie ...
        lancuch ;~)
        jakos nie moge uwierzyc, ze to stadko niutonometow nie poradzi sobie szybko z
        ogniwami i zebatka ...
        j
        • Gość: mt-01 Re: intruder, warrior itd power-cruisery-niekonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 14:08
          mozesz być spokojny o łańcuch i zębatke myślę że masz inny problem
          • Gość: neofita Re: inny problem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 19:03
            a jaki podejrzewasz?
        • dragon600 Re: intruder, warrior itd power-cruisery-niekonie 10.05.07, 14:16
          Stary V-max do pożeraczy zakrętów też nie należy.

I jak patrzę na koncepcje nowego to bardzo wątpię, żeby w miało się coś zmienić.

www.monstermax.com/Vmax%20news%20page/2007%20Vmax/vmax3%20full.jpg
          www.raptorsandrockets.com/images/Yamaha/Yamaha_new_V_Max_r.JPG
          www.quadnetz.de/vmax.jpg
          www.biker.net/vmax/NewVmax1.jpg
          • Gość: tatajacek Re: intruder, warrior itd power-cruisery-niekonie IP: 77.209.7.* 12.05.07, 21:04
            hmmm. ale ladniutki to jest.
            • Gość: neofita Re: ale ladniutki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 22:55
              no i wlasnie o to chodzi!
              a poza tym pewnie i o zakretach nie zapomnieli jak ponoc w starym v-maxie...
              budzi respekt - wiec chcialbym sie przygotowac ;~)
              na razie pozstaje mi wybor miedzy dwoma markami, ktore znam i cenie -> bmw i
              yamaha, dlatego wlasnie k1200 lub mt-01, ale wolalbym napierw zasiegnac porady.
              j
    • Gość: mieszkaniec22 Re: co posredniego na drodze od dragstara do v-ma IP: *.polkomtel.com.pl 09.05.07, 09:18
      Honda X4, ostatnio na Allegro bylo z roku 2005.
      Pozdrawiam Adrian
    • Gość: Ruda Re: co posredniego na drodze od dragstara do v-ma IP: *.chello.pl 14.05.07, 10:19
      To może honda magna 750? Tylko jeśli ma być nowy to jest problem, bo już ich
      nie produkują. A szkoda, bo to bardzo fajne motocykle.
      • Gość: lysout Re: co posredniego na drodze od dragstara do v-ma IP: *.centertel.pl 14.05.07, 11:24
        Gość portalu: Ruda napisał(a):

> To może honda magna 750? Tylko jeśli ma być nowy to jest problem, bo już ich
        > nie produkują. A szkoda, bo to bardzo fajne motocykle.

Aleś wypaliła... Przeca koles pisze ze 1100 to dla niego mało, to cóż on zrobi z
        magną 750 -> przerobi na kosiarkę?
        • Gość: rUDA Re: co posredniego na drodze od dragstara do v-ma IP: *.chello.pl 14.05.07, 12:03
          Aleś wypaliła... Przeca koles pisze ze 1100 to dla niego mało, to cóż on zrobi
          > z
          > magną 750 -> przerobi na kosiarkę?

Przejedź się drag starem 1100 i magną 750 to poczujesz różnicę, a nie od razu
          zakładasz, że to kosiarka. Nie tylko pojemność silnia ma wpływ na osiągi.
          • Gość: lysout Re: co posredniego na drodze od dragstara do v-ma IP: *.centertel.pl 14.05.07, 14:37
            Gość portalu: rUDA napisał(a):

> Aleś wypaliła... Przeca koles pisze ze 1100 to dla niego mało, to cóż on zrobi
            > > z
            > > magną 750 -> przerobi na kosiarkę?
            >
            >
            > Przejedź się drag starem 1100 i magną 750 to poczujesz różnicę, a nie od razu
            > zakładasz, że to kosiarka. Nie tylko pojemność silnia ma wpływ na osiągi.

Nie jeżdżę sprzętem rolniczym, więc się nie przejadę, ale mimo mojego ogromnego
            szacunku do firmy HONDA nie przekonasz mnie, ze magna 750 ma większą wiksę niż
            drag 1100 czy BMW 1200
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka