Dodaj do ulubionych

Czy mozliwe to jest??

09.05.07, 13:44
Czy mozliwe jest zamontowanie turbo do Hayabusy? Ten filmik www.autofilmy.info/motocykle/suzuki-hayabusa-turbo.html?Itemid=34 pokazuje ze tak, ale czy to jest bezpieczne dla silnika?
Obserwuj wątek
    • Gość: kura_maruda to jest niemożliwe IP: *.aster.pl 09.05.07, 13:47
      a wienc bezpieczne jest ;-)
      kokokokoko
    • Gość: kubek145 Re: Czy mozliwe to jest?? IP: *.dsl.pipex.com 09.05.07, 13:53
      mozliwe, i nie tylko do busy, a do czego sobie chcesz.
      jak jest dobrze wykonane (odprezenie,smarowanie,chlodzenie,swiece,mapa wtrysku,walek,i jeszcze mnostwo innych dupereli) to troche pojezdzi, aczkolwiek jakby ten silnik mial miec turbo to by go takim wyprodukowali.
      dokladasz cos do silnika ktory byl projektowany i liczony na konkretne moce,obciazenia,sprezanie,itd itp. zmieniasz to, zmieniasz zachowanie, osiagi, zywotnosc, niezawodnosc...
      • Gość: kura_maruda Re: Czy mozliwe to jest?? IP: *.aster.pl 09.05.07, 14:01
        ech kuba, kuba! i zrobiliśwa mentlik w głowie temu kotku...
        co jest możliwe to możliwe co mi sie zdaje to sie zdaje a pani nie wie co ja
        czuje gdy tańcze tango anawa!
        kokokokwakwakwa
        • Gość: kubek145 Re: Czy mozliwe to jest?? IP: *.dsl.pipex.com 09.05.07, 14:07
          ok, juz nie bede, <skrucha> wszytsko jest mozliwe! oprocz turbo zamontuj dobry kubelek i pasy do moto, zainstaluj fajny laczek 235/17 na polerowanej alu feli i koniecznie kwarniak i glosniki zeby bylo slychac ze jedziesz ;]
      • s_a_j Re: Czy mozliwe to jest?? 09.05.07, 14:13
        ostatnio w fast bike byl opis dokladnie jak zamontowano takowe cudo do wlasnie
        do busy.

pzdr,
        • andreas750 Re: Czy mozliwe to jest?? 09.05.07, 14:36
          ... ciekawe ile wytrzymuje mu w tej busie tylna opona ;)
        • Gość: pietrunio szajba-busa IP: 195.205.191.* 09.05.07, 14:49
          w fast żbiku była busa kolesia który mieszka niedaleko mnie (trzy wsie dalej)
          to dopiero agent. a to nim i jego szajbie www.szajba.eu.org/
          • Gość: foamclene Re: szajba-busa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 15:09
            on sam to wszystko spawa?
            bo rozumiem ze mozna kupic gotowe turbo i inne cuda
            ale spawanie aluminium to chyba nie taka prosta sprawa :)
            • Gość: Pacu3 Re: szajba-busa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 15:28
              Banalnie prosta :P jak sie ma odpowiednie narzedzia :P ostatnio spawałem TIG-iem
              na laboratorium :-) ale ponoć sam prostownik spawalniczy okolo 20 tyś.

W domq w garażu na pewno nie jest to łatwa ssprawa spawać odpowiedzialne
              konstrukcje ponieważ jak wiadomo aluminium pokrywa się tlenkami których
              temperatura topnienia jest znacznie znacznie wyższa niż temp topnienia aluminium
              co za tym idzie, zanim stopimy tlenki to już nie mamy czego spawać . Z tego co
              wiem to stosuje się specjalne elektrody a także jakąś paste czy cóś :P
              do spawania MMA .Dlatego TIG najlepszy jest !! chociaż chyba MIG-iem też można
              spawać ? czy nie ?
              Ale ja nie jestem ekspertem więc jeśli coś nakłamałem proszę mnie poprawić
              • Gość: peefjot Re: szajba-busa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:28
                Owszem, trochę nakłamałeś. Jak jest naprawdę, nie napiszę bo też nie jestem
                ekspertem.
                • Gość: , xr650r turbo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:39
                  www.fourstrokesonly.com/HondaXR650RTurbo.html ;)
                • Gość: Pacu3 Re: szajba-busa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 22:32
                  Piszesz tak na pewno 2+2 nie jest 5 ale nie napisze ile to jest bo nie wiem :P
                  ciekawe bardzo .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka