13.05.07, 00:45
Strasznie stuka mi w silniku coś. Niewiem co to może być . MOtocykl to
kawasaki zzr 600 93'... jeśli moglibyście mi udzielić pomocy w tej dziedzinie
byłbym niezwykle wdzięczny.Macie może dostęp do serwisówki tego
motocykla??jeśli macie opinie co to może być bardzo prosze o pomoc. z góry
dzieki...
Obserwuj wątek
    • Gość: baba_zanetti Re: pomocy! IP: *.subscribers.sferia.net 13.05.07, 09:18
      Stukanie w Kawasaki?? (czy to nie prowokacja?:)

Tak na serio to myśle że serwisówka Ci może już nie wiele pomóc:/ "straszne"
      stukanie to zły objaw. Mozesz jedynie uśćićlić gdzie mniej więcej w silniku
      stuka?? Góra, (głowica) dół (wał), a może jeszcze coś innego?? Niestety możesz
      mieć wydatki, bo być może (nie chcę straszyć) silnik się zaciera/ zatarł. Ale
      może to po tylko łańcuch rozrządu ewentualnie zawory itp itp. Najlepiej jakby
      to jakiś mechanik chociaż osłuchał, nie powinni za to wziać kasy w serwisie.
      Skąd jesteś?
    • Gość: madfalcon Re: pomocy! IP: *.toya.net.pl 14.05.07, 14:45
      Myślę że to raczej głowica. Jak by ktoś walił młotkiem rytmicznie. Moto już ma
      parę lat. Można powiedzieć że jestem z Łodzi. Zachowuje się tak jak by nie palił
      na wszystkich cylindrach. Dopiero powyżej pewnych obrotów startuje. Ale walenie
      jest cały czas
      ...
      • Gość: baba_zanetti Re: pomocy! IP: *.subscribers.sferia.net 14.05.07, 22:15
        jeśli nie chodzi na wszystkich to rzeczywiście może być główica. Ciężko to na
        odległość określic, niestety obawiam sie że to coś poważniejszego i możesz mieć
        wydatki. Jeśli jeszcze nie zmieniałeś oleju w tym sezonie to spuść go na
        ciepłym silniku i zobacz czy w nie ma w nim pomarańczowych opiłków- w ten
        sposób możesz wykluczyć panewkę. Chyba że masz pewność że to głowica. chyba bez
        serwisu się nie obejdzie.
    • Gość: madfalcon Re: pomocy! IP: *.toya.net.pl 14.05.07, 23:14
      W sumie chyba tak zrobie.:/...Chyba lepiej nim teraz nie jeździć.Może jak zdejmę
      owiewkę to coś więcej będzie widać. Może to panewki są. Oby nie. A serwisówka i
      tak by sie przydała. Chociaż widział bym jak to sie kręci przed rozebraniem...
      dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka