Dodaj do ulubionych

Suzuki GS 500 F jako pierwsze moto dla dziewczyny?

IP: *.chello.pl 14.05.07, 20:17
Witam, zresztą kolejny raz na tym portalu. Mam pytanie do znawców tematu,
potrafiących obiektywnie spojrzeć na problem. Mam zamiar w najbliższym czasie
dokonać zakupu motocykla, zastanawiam się nad modelem i usiłuję znaleźć
odpowiedni dla siebie. Jedyne czego jestem pewna to to, że ma to być coś
sportowego. Wpadł mi w oko Suzuki GS 500 F i stąd pytanie, czy to dobry wybór
dla dziewczyny rozpoczynającej przygodę z motocyklami oraz na co zwracać
szczególną uwagę przy kupnie tego (jak i innego motocykla), jakie są
najczęstsze usterki w tym modelu? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ja23 Re: Suzuki GS 500 F jako pierwsze moto dla dziewc IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.07, 20:53
      gs 500 f to ma tylko owiewki sportowe
      • Gość: Tomek Re: Suzuki GS 500 F jako pierwsze moto dla dziewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:58
        Ale na pierwsze moto znakomicie się nadaje przecież. W tej klasie polecałbym
        też Hondę CB. Oba motocykle sa znakomite na pierwsze sprzęty, z tym że Suzuki
        jest trochę spokojniejsze, kilka koników mniej robi różnicę jeśli się
        przetestuje oba motocykle. Szerokości na drodze!
    • Gość: Klekot Re: Suzuki GS 500 F jako pierwsze moto dla dziewc IP: *.crowley.pl 14.05.07, 21:58
      Poczytaj na stronce o tym a tak ogólnie to przyjazne moto i mało awaryjne:*Buzka
      Agniesia:***
      • sarawi :) 15.05.07, 09:07
        Jezeli jestes wysoka, to bedzie Ci sie na nim kiepsko jezdzilo. To byl moj
        pierwszy motocykl i nie nalezal do zbyt komfortowych.
        • Gość: Solaris Re: :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.07, 12:40
          Hej! Dzięki za radę. Faktycznie jestem dość wysoka - 1,70 m wzrostu. W takim
          razie co byś poleciła? Początkowo myślałam o Kawasaki ZXR 400 ale sporo ludzi
          wspomiana o awaryjności tej marki a ja nie mam zbytniej wiedzy dlatego wolę
          najpierw się poradzić niż nierozsądnie wydać pieniądze. Wiem, że Suzuki GS 500
          F to nie typowy sportowy motor ale akurat wpadł mi w oko choć już sama nie
          jestem pewan :/ ....
          • Gość: gs500 Re: :) IP: 80.54.53.* 15.05.07, 17:40
            Ja mam 185 cm/80kg i nie narzekam wiec tobie będzie w sam raz.
          • andreas750 Re: :) 15.05.07, 21:10
            Gość portalu: Solaris napisał(a):

>Początkowo myślałam o Kawasaki ZXR 400 ale sporo ludzi
            > wspomiana o awaryjności tej marki

Nie kupuj kawasaki! To badziewie niewarte uwagi! Wierz mi, ludzie którzy
            "wspominaja o awaryjności tej marki" wiedza co mówią toć kolega wuja od strony
            mamy kiedys miał KAWASAKI i jadac na sobotnia zabawe w tutejszej remizie
            przydzwonił w drzewo i od tej pory KAWASAKI stalo sie awaryjne bo sciągało w
            lewo i nie palilo jak dawniej- spsuło sie! bo to ta właśnie awaryjna marka :)

Bier Suze , wersja F jest fajniutka (owiewki) i nie słuchaj że niewygodna itp.
            zrobiłem za jednym podejsciem 600 km i looz nadgarstki całe choc wczesniej juz
            powylamywane ;) (kto ma delikatne nadgarstki niech wsiadzie na nowsza serie ZX
            najdalej dojedzie do sklepu po bulki;) moto ma jezdzic a GS jezdzi i to mało
            awaryjny motocykl, sprawdzony przez lata, w sumie idealny dla poczatkujacych.
            Sie qrde rozpisalem.
            Udanego zakupu.
            Pozdrawiam
      • Gość: Solaris Re: Suzuki GS 500 F jako pierwsze moto dla dziewc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.07, 11:52
        :) Dzięki, za buźki też :) Cieszę się, że znalazłam to forum, bo sporo tu mozna
        przydatbych rad przeczytać jak i pozytywnych ludzi spotkać:) Chyba jednak
        zdecyduję się na tego GS-ka i już czuję dopływ adrenaliny na myśl o tym
        pierwszym razie, gdy odpalę własne moto i pojadę na krótką wyprawę... Mhm...
        Szerokiej drogi wszystkim i pozdrawiam. Do zobaczenia gdzieś na trasie!
    • sofija76 Re: Suzuki GS 500 F jako pierwsze moto dla dziewc 15.05.07, 13:19
      www.mediapl.com/images/photoalbum/2529.jpg
      polecam lekturę tego wątku na "sąsiednim" forum.
      W zasadzie dziewczyny opisują tam wszytskie wspomniane przez Ciebie typy z ich
      wadami i zaletami.
      Ja jestem użytkowniczką GS500 F i jestem bardzo zadowolona - o tym dlaczego
      przeczytasz w tamtym wątku. Poprzednio miałam mocniejszy motor GSXF 600, ale
      okazał sie dla mnie zbyt ciężki i mało sterowny - rzecz gustu po prostu.
    • Gość: John Re: Suzuki GS 500 F jako pierwsze moto dla dziewc IP: 81.210.27.* 15.05.07, 14:02
      GS500 czy CB500 to bardzo dobre sprzęty jak na pierwsze moto. Radziłbym Ci
      jednak zrezygnowac z wersji F. Jako początkująca na pewno położysz moto czy to
      na parkingu czy podczas manewrowania czy na jakimś zakręcie. A wtedy to więcej
      kosztuje niż w przypadku nakeda
      • sofija76 Re: Suzuki GS 500 F jako pierwsze moto dla dziewc 15.05.07, 14:27
        Przecież są jeszcze crash-pady ;-)
        A poza tym skąd ten pesymizm ;-)
        • sarawi :) 15.05.07, 19:22
          Racja - kwestia gustu. Motocykl jest doskonaly dla poczatkujacych, ale moim
          zdaniem nie nadaje sie na dluzsze trasy. Po godzinie jazdy zaczynalo sie robic
          niewygodnie, ale to oczywiscie tylko i wylacznie moja opinia. W kazdym razie -
          gdybym zaczynala jeszcze raz jezdzic od poczatku zastanowilabym sie nad czyms
          innym (oczywiscie, jesli byloby mnie stac na cos innego i lepszego) - bmw cs
          650. A to 650 wcale nie oznacza, ze to potwor, wrecz przeciwnie.
          Tak czy siak, gs z owiewkami podoba mi sie duzo bardziej, niz bez, wyglada
          sportowo, mimo, ze nie jest. Powodzenia!
        • inra Re: Suzuki GS 500 F jako pierwsze moto dla dziewc 17.05.07, 19:46
          szukalam padow do gs z owiewkami. nie znalazlam. jak Tobie sie uda. daj znac -
          bardzo prosze.
      • Gość: Solaris Re: Suzuki GS 500 F jako pierwsze moto dla dziewc IP: *.chello.pl 15.05.07, 22:24
        Dzięki za radę. No faktycznie z owiewkami jest większy problem, gdy zdarzy się
        jakiś upadek ale wolę być optymistką choć szczypta realizmu nie zaszkodzi... W
        każdym razie zawsze zostają jeszcze crash-pady :) Ale generalnie opcja z
        wyborem GS500 czy CB500 jest mi w tym momencie najbliższa. Pozdrawiam i
        szerokiej drogi gdziekolwiek jedziesz :)
        • Gość: jasiu Re: Suzuki GS 500 F jako pierwsze moto dla dziewc IP: *.crowley.pl 16.05.07, 10:29
          Bierz CB jest troszkę lepszy od GS i gwarantuję,że zrobisz na nim więcej km:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka