Dodaj do ulubionych

problem z gsx-em

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 20:44
mam problem, po regulacji gazników i zaworów oraz wymianie swiec, cos
dziwnego sie dzieje, otórz przy wolnej jezdzie nie pali na wszystkie gary
dopiero po przyspieszeniu lapie wszystkie. ktos mial taki przypadek?
Obserwuj wątek
    • Gość: kylek Re: problem z gsx-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 20:46
      zapomnialem dodac to jest gsx 600 f '94
    • Gość: fazer600 Re: problem z gsx-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 23:00
      Masz dwie opcje, albo synchronizacja mechanikowi leczko nie wyszla, albo ktoras
      swieca jest zwalona. Robisz tak, odpalasz zimne moto, kladziesz reke na
      kolektory wydechowe (chwile trwa zanim sie rozgrzeja wiec sie nie poparzysz) i
      patrzysz ktory sie slabiej rozgrzewa tzn nie pracuje prawidlowo. Jak juz
      ustalisz ktory, zamieniasz swiece miejscami i w ten sposob sprawdzasz czy to
      nie swieca. Wydaje mi sie, ze dosc jasno to opisalem...
      Pozdr
    • Gość: baba_zanetti Re: problem z gsx-em IP: *.subscribers.sferia.net 12.06.07, 00:06
      jak wyżej, tyle że łatwiejszym sposobem na sprawdzenie na który gar nie chodzi
      jest pryśniecie odrobiną wody na każde z kolanek, Zobaczysz na którym wolniej
      paruje, wtedy pewnie trzeba wymienić świece, albo co również jest prawdopodobne,
      któreś z podcisnien nie jest szczelne, (te małe bąblę z gumowymi kapturkami) PZDR
      • Gość: kylek Re: problem z gsx-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 00:15
        wielkie dzieki :) teraz wiem od czego zaczac szukac, PZDR.
        • Gość: mlody1285 Re: problem z gsx-em IP: *.pools.arcor-ip.net 12.06.07, 22:24
          a przewod podcisnieniowy do kranika podlaczyles???
          • Gość: kylek Re: problem z gsx-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:48
            nie pali tylko jeden gar, a przewód podlaczony, wymienilem swiece i nic nie
            dalo hmm...
    • Gość: lysout Re: problem z gsx-em IP: *.centertel.pl 13.06.07, 07:52
      Miałem tak przy Thunderace, kupiłem od kumpla po glebie, bo mu coś nie tak
      chodził i bał się ze to grubsza sprawa. Później razem z tym kumplem
      dochodziliśmy dlaczego nie ma mocy na wolnych obrotach, przejrzelismy swiece,
      wszystko gra, zrobił się wieczór i okazało się, ze 3 kolanka są czerwone od
      gorąca, a jedno -> 4 cylinder było tylko lekko rozgrzane. Po 6 piwach, czyli po
      4 godzinach dłubania okazało się, ze bateria gaźników jest ustawiona pod lekkim
      kątem i na 4 garze łapie lewe powietrze , po dokręceniu wszystkiego i
      sprawdzeniu rano okazało się ze jest juz wszystko si.
      Wniosek - posprawdzej wszystkie gumowe połączenia między gaznikami a cylindrami
      - siłę przykręcenia i jakość gum. Pozdrawiam, Lysa
      • Gość: baba_zanetti Re: problem z gsx-em IP: *.subscribers.sferia.net 13.06.07, 09:42
        jeśłi robiłeś przegląd w serwisie, to powinienieś do nich jechac na korektę!!
        Coś tu im ewidentnie nie wyszło, jakaś nieszczelnosć w układzie dolotowym.
        Powinni zrobić za friko w ramach korekty!!
        • Gość: kylek Re: problem z gsx-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:03
          polece jednak do chlopakow z serwisu, bo faktycznie objaw wyszedl po serwisie,
          wielkie dzieki za podpowiedzi. pzdr
          • Gość: lysout Re: problem z gsx-em IP: *.centertel.pl 13.06.07, 12:26
            Gość portalu: kylek napisał(a):

> polece jednak do chlopakow z serwisu, bo faktycznie objaw wyszedl po serwisie,
            > wielkie dzieki za podpowiedzi. pzdr

...i dlatego wolę sam podłubac przy motocyklu niz oddawać jakimś pedałom w
            serwisie...
            • Gość: JacaCBR Re: problem z gsx-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 02:54
              I tu masz rację, przynajmniej wiem co zd....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka