Dodaj do ulubionych

Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 16:18
witam

chcialbym przestszec wszystkich przed firma QUAND produkujaca/importuajca akumulatory , mam akumulator z tej firmy na gwarancji z uszkodzona cela ( tzw cela opadla) . Gwarancji mi NIE UZNANO odpisano ze zostal bardzo mocno rozladowany i zasiarczyla sie cela . Akumualator rozladowal sie sam w 15 mninut , pozyczylem inny akumulator i wszystko chodzi , ladowanie jest , pobierania pradu na wylaczonym zaplonie nie ma.
Obserwuj wątek
    • Gość: Artex Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.07, 17:55
      Potwierdzam że akumulatory Quand są TREFNE!!!,a tak zwana gwarancja to jakaś
      lipa zawsze odpisują to samo.To naciągacze!!!Trzymajcie się z daleka.
    • Gość: foamclene Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 19:18
      nie rozumiem dlaczego dajecie sobie wciskac badziewie?
      ostatnio bylam swiatkiem rozmowy w salonie motocyklowym nazwy nie
      wymienie ;)
      panienka kupowala kask... panowie ekspedienci redukowali jej
      dysonans podecyzyjny
      ze dobrze zrobila nie biorac drozszego kasku, bo to nie byloby madre
      zeby kupowac kask za 1500 zl jak jej skuter kosztowal 3 500...
      niezla folozofia
      taki co kupil skutera za 1500 powinien wogole bez kasku posuwac...

w tym smaym salonie pan probowal mnie przekonac, ze przeplacilam
      kupujac web'y evs'a bo oni maja ochraniacze na kolana za 250 zl ;)

• Gość: dirty carpet Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 08:43
      Nie zawsze pianeczko to co drogie jest lepsze od tego co tańsze.

Technologia i jakość wykonania to tylko niewielka część kwoty z jaką rozstajesz
      sie wklepujac pin.

Weźmy choćby taką bezołowiową super lub nie.

albo oryginalne niedomykające się kufry suzuki,albo pekające centralne kufry
      yamahy fjr.

albo co najgorsze wstrętny i drogi kefir OSM Piątnica koło łOMżY
      • foamclene Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! 30.08.07, 10:28
        pomijajac preferencje smakowe ;)
        i podejrzane stacje paliw...
        marka marce nie rowna :) jezeli chodzi o suzuki to slyna z
        niedopracowania szczegolow...
        oczywiscie zdaje sobie sparwe, ze kupujac yuase 20% ceny place za
        nadrukowane na niej loga hondy ;)
        ale nie zdazylo mi sie zalowac "przeplacenia"
        a wielu "oszczednosci" zaluje do dzis ;)

• Gość: m.malew Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 15:10
      A jakiej firmy akumulatory pakują do nowej Yamahy? W nowym
      motocyklu /Fazer FZ6 S2/ po przejechaniu 250 km /słownie: dwustu
      pięćdziesięciu !!!!/ też nagle siadł akumulator. Przyjechali z
      serwisu Yamahy wymienili i jest O.K. Nie byłem przy tym i nie
      zerknąłem jakiej firmy był akumulator. Wiem tylko,że japońskiej.
      • Gość: foamclene Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 15:44
        moze podmienili na stary zanim odebrales?
        • Gość: m.malew Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 21:13
          Możliwe. Diler Yamahy /Rapid Poznań/ mimo wszystko wzbudza zaufanie.
          Podmiana mogła być wcześniej,przed dostarczeniem do dilera. Dla mnie
          to bez znaczenia. Co sie gnoja napchałem i nakląłem jak nie chciał
          zapalić to moje.
          • foamclene Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! 31.08.07, 22:47
            po odebraniu nowego moto i przejechaniu kilku metrow zdechl...
            glowilismy sie z chlopem o co chodzi
            czy go zalalam czy akumulator padl zajrzelismy do baku niby cos tak
            pluslka - sprzet nowka zsalonu
            o co chodzi ;)?
            :) dopchal mi go pod blok i olsnienie :)
            w traktorkach (ktm) trezba kranik z rezerwa odkrecic :))))

• ireo Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! 01.09.07, 16:50
              foamclene napisała:

> ...trezba kranik z rezerwa odkrecic :))))
              >

uff, a już się bałem, że w baku był bezołowiowy kefir z rafinerii
              OSM Piątnica
            • Gość: dirty carpet Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 22:26
              > po odebraniu nowego moto i przejechaniu kilku metrow zdechl...
              > w traktorkach (ktm) trezba kranik z rezerwa odkrecic :))))

-a może ty dziewczyno rojala ejfilda w dizlu zanabyłaś.
    • Gość: Artur Akumulator firmy QUAND IP: 95.178.0.* 17.10.13, 08:23
      Witam wszystkich motocyklistów i ich pozdrawiam. A propo akumulatorów QUAND miałem do teraźniejszego sezonu taki akumulator w HONDZIE CB 1000, 1995 rok produkcji. Akumulator chodził mi bez zastrzeżeń 4 sezony przy intensywnej jeździe. Może trafił mi się jakiś ewenement. Kupiłem teraz o takich samych parametrach nowy, tej samej firmy i na razie wszystko gra. Powiem Wam, że nie ma reguły jeżeli chodzi o akumulatory bo i tak w większości produkują je chińczycy z bardzo słabych materiałów ostatniego gatunku. POZDRAWIAM.............................
      • Gość: Grzegorz Re: Akumulator firmy QUAND IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.14, 23:44
        Witam. Chciałem napisać, że kupiłem akumulator firmy quand 3 lata temu do samochodu którym jeżdżę do pracy 7km i mimo małego przebiegu do pracy i niedoładowywania aku działa bez żadnych przygód. Jeśli chodzi o rozpatrywanie reklamacji, to bez znaczenia, czy to quand, bosch, centra, czy inne znane marki. Jeśli jest urwana płytka w celi, tak jak napisał to ktoś w komentarzu i nie uznali reklamacji, to ja bym się do niej odwołał. Poza tym każdy objaw uszkodzenie akumulatora inaczej się objawia...
    • Gość: Tadeusz Nie uznają reklamacji w Quand IP: *.rybnik.vectranet.pl 24.02.14, 22:20
      akumulatory Quand to totalne szajstwo, akumulator padł na gwarancji a dystrybutor nie uznaje reklamacji, winą obarcza mnie, tak jakbym był niedorozwiniętym szczeniakiem. Omijajcie tego producenta i dystrybutora szerokim łukiem.
      Tadeusz
    • Gość: Artur Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! IP: 95.178.0.* 10.03.14, 19:29
      Witam. Ja mam w swojej Hondzie CB 1000 Quanda i nie narzekam na niego. Nie wiem skąd te twoje uprzedzenia. Może trafił Ci się kolego jeden felerny i już się zraziłeś. Jest to tańszy akumulator ale jak wiesz na całym świecie przeważnie chińszczyzna. Pozdrawia Artur z Płocka.
    • prawdziwyziemowitt Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! 07.04.15, 14:32
      No więc kupiłem Quand'a do mojego motocykla. Już czeka na zalanie i format.
      Ciekawy jak się sprawdzi. Jak coś dam znać. Ale pewnie dopiero za tydzień-dwa go zaleję i zainstaluję.
      Pozdrawiam i trzymajcie kciuki
    • tex Re: Akumulatory QUAND - uwaga na ten szmelc !!!! 04.04.17, 15:20
      Ja założyłem 5 lat temu do skutera i dopiero teraz wymaga wymiany :) co ciekawe większość użytkowników zalewa te aku i wkłada do sprzęta a w instrukcji jest wyraźnie napisane że po zalaniu należy ładować aku przez 4-5h. Nie wiem czy mój jest ewenementem ale np. miał prąd by kręcić rozrusznikiem po 7 miesiącach stania. Właśnie zamówiłem drugi taki sam i się go nie obawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka