Dodaj do ulubionych

Polerowanie aluminium

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 19:21
Witam.
Mam problem. Aluminiowe elementy w moim motocyklu utraciły "blask" i
chciałbym je jakoś odświeżyć. Czy ktoś może mi doradzić w jaki sposób
wyczyścić i polerować aluminium.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Polerowanie aluminium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 19:23
      jak zabezpieczyć polerowane elementy przed utlenianiem ?
      lakier bezbarwny schodzi po 4-5 dniach .....
      • Gość: rastabuch Re: Polerowanie aluminium IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.07, 01:17
        zobacz sobie pokrywe na 4tym zdjęciu
        otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M485731
        polerowałem filcem założonym na wiertarke, taka specjalna końcówka, można tez do tokarki tak ifilc założyć i do tego taka zielona substancja, jest twarda, trzeba przejechac po metalu pod wplywem temperatury sie rozpuszcza i bardzo szybko poleruje, efekt u mnie utrzymuje sie ponad rok!
        • Gość: gulczao Re: Polerowanie aluminium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 08:16
          Rozumiem, że nie pamiętasz jak się nazywa ten specyfik. ALbo chociaż powiedz
          gdzie tego szukać.
          • Gość: rastabuch Re: Polerowanie aluminium IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.07, 14:40
            to jest pasta polerska, zielony tlenek chromu, do kupienia w internecie:

www.avanti.com.pl/?mdt=materialy/pasty&r=materialy/materialy&gclid=CN3Bx6eiyo0CFQzdlAodFVOj6w
            kilka rodzajów nawet innynch do wyboru :)

zielony sprawdzony, niewiem jak inne.pozdrawiam
            • Gość: rastabuch Re: Polerowanie aluminium IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.07, 14:42
              prosze- wsyztsko na jednej stronie, oplaca sie kupic wiecej, moze jakis znajomy bedize potrzebowal cos wypolerowac, a to oplacalne :)

www.narzedziowy.pl/index.php?cPath=88_570¤cy=pln
            • Gość: siekiera77 Re: Polerowanie aluminium IP: *.aster.pl 28.07.07, 19:20
              z braku laku
              możesz zastosować
              sensodyne ;-)
              • Gość: . Re: Polerowanie aluminium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 20:01
                a jak zabezpieczyć przed utlenianiem ? lakier bezbarwny po kilku dniach odpada
                • edwin.sk Re: Polerowanie aluminium 28.07.07, 21:48
                  nie zabezpieczać.....co jakis czas trzeba przecierać pastę auto max lub podobną...
                  • edwin.sk Re: Polerowanie aluminium 28.07.07, 21:48
                    oczywiście trzeba przecierać pastą..
                    • Gość: gulczao Re: Polerowanie aluminium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 17:49
                      Dięki, za odpowiedzi.
                      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka