Gość: gulczao IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 19:21 Witam. Mam problem. Aluminiowe elementy w moim motocyklu utraciły "blask" i chciałbym je jakoś odświeżyć. Czy ktoś może mi doradzić w jaki sposób wyczyścić i polerować aluminium. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Polerowanie aluminium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 19:23 jak zabezpieczyć polerowane elementy przed utlenianiem ? lakier bezbarwny schodzi po 4-5 dniach ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rastabuch Re: Polerowanie aluminium IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.07, 01:17 zobacz sobie pokrywe na 4tym zdjęciu otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M485731 polerowałem filcem założonym na wiertarke, taka specjalna końcówka, można tez do tokarki tak ifilc założyć i do tego taka zielona substancja, jest twarda, trzeba przejechac po metalu pod wplywem temperatury sie rozpuszcza i bardzo szybko poleruje, efekt u mnie utrzymuje sie ponad rok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczao Re: Polerowanie aluminium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 08:16 Rozumiem, że nie pamiętasz jak się nazywa ten specyfik. ALbo chociaż powiedz gdzie tego szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rastabuch Re: Polerowanie aluminium IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.07, 14:40 to jest pasta polerska, zielony tlenek chromu, do kupienia w internecie: www.avanti.com.pl/?mdt=materialy/pasty&r=materialy/materialy&gclid=CN3Bx6eiyo0CFQzdlAodFVOj6w kilka rodzajów nawet innynch do wyboru :) zielony sprawdzony, niewiem jak inne.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rastabuch Re: Polerowanie aluminium IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.07, 14:42 prosze- wsyztsko na jednej stronie, oplaca sie kupic wiecej, moze jakis znajomy bedize potrzebowal cos wypolerowac, a to oplacalne :) www.narzedziowy.pl/index.php?cPath=88_570¤cy=pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: Polerowanie aluminium IP: *.aster.pl 28.07.07, 19:20 z braku laku możesz zastosować sensodyne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Polerowanie aluminium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 20:01 a jak zabezpieczyć przed utlenianiem ? lakier bezbarwny po kilku dniach odpada Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: Polerowanie aluminium 28.07.07, 21:48 nie zabezpieczać.....co jakis czas trzeba przecierać pastę auto max lub podobną... Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: Polerowanie aluminium 28.07.07, 21:48 oczywiście trzeba przecierać pastą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczao Re: Polerowanie aluminium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 17:49 Dięki, za odpowiedzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś