Gość: zeke IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 19:04 Gorszej recenzji od 344392434 lat nie czytałem! Zero opinii z jazdy, tylko czy kolorki ładne. Pełne żenuła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 888 Re: Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 20:24 nie przesadzaj! co miał kłamać jak nie dali mu się przejechać, tylko popatrzeć mógł. gość spoko jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwww Sportowy skuter ? IP: *.ydp.com.pl 05.09.07, 09:10 Pierwszy raz o czymś taki słysze. To coś CC sporting? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt_iii Re: Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i IP: *.agora.pl 05.09.07, 11:56 Może ktoś ci powyrywał kartki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek ogórek Re: Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i IP: *.nsm.pl 05.09.07, 16:46 brawo - ktoś sie skumał. Tyle że nie miał dość odwagi by przeprosić za błąd a wystarczająco dużo arogancji by czynić głupie odzywki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanick bez sensu ten test! IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.07, 17:34 Porównanie Peugeota 607 z Daewoo Lanos i Landwindem. Te skutery reprezentują właśnie taki poziom techniki jak powyzsze samochody. Chętnie podejmę się takich testów dla gazeta.pl bogo www.keeway.hk.pl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 00:43 Niestety się zgadzam w 100% testy przeprowadzane przez SM to jedna wieka zenada. Chwalenie chinskiej tandety bo sie reklamuja i dali pojezdzic na sprzecie. To jest porazka jedna wielka, zero krytyki, nikt nie zauwaza ze chinole rzpadaja sie po 10 km. Kiedy o tym napiszecie Panowie redaktorzy? Motocykl nie jest lepszy juz go nie kupuje bo reklam maja tyle ze szkoda a na pipier di WC sie nie nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogo Re: Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 11:55 Faktycznie chińczyki dość mocno odbiegają jakościowo od peugeota, lecz błędne jest stwierdzenie, że rozpadają się po 10km. Miałem do czynienia z wieloma "chińczykami" i faktycznie część z nich nie powinna otrzymać homologacji, ale są marki jak Keeway, Zipp, czy owe CPI (to też właściwie chińczyk, lecz poprawiony odrobinę), które sprawują się dość dobrze. Statystycznie trafiają się egzemplarze "pechowe" co pewien czas, lecz większosć po usunięciu fabrycznych niedociągnięć (12 m-cy gwarancji) spisuje się idealnie. Problemem w Polsce jest serwis skuterów! Większość dealerów i ich mechaników nie posiada wiedzy technicznej, co bardzo uprzykrza życie przyszłym nabywcom. Problem chińszczyzny tkwi również w dostępie do części. Jeżeli mogę coś doradzić to omijanie chińskich czterotaktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt_iii Re: Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i IP: *.agora.pl 06.09.07, 12:09 Chińczyk, chińczykiem. Ale CPI jest TAJWAŃSKI. Jeżeli ktoś nie widzi w tym różnicy, to sam sobie jest winien. Może mu tylko pomóc rzut oka na tabliczkę znamionową jego kompa. Ciekawe co tam wyczyta. Made in ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimus Re: Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 13:47 jakby nie patrzeć to Tajwan to też Chiny Odpowiedz Link Zgłoś
wojtkow Gadasz 06.09.07, 14:29 Miałem Zippa półtora roku (miał dwa lata gwarancji ale nie wytrzymałem). To były naprawdę "ciekawe" dwa lata - ciągłe usterki: a to migacze, a to światła, kiedy indziej pasek napędowy albo rura wydechowa. I tak na okrągło. Fakt że większość uszkodzeń naprawiano na gwarancji, ale co z tego jak bałem się od domu odjechać, bo jak na trasie się zepsuje to problem. Do tego gwarancja ma limit kilometrów, co skutecznie ją skraca. Po półtora roku miałem dość i sprzedałem - spadek wartości jest masakryczny (1000 zł sprzedaż, 3500 nabycie). Teraz kupiłem Daelima - lepsza marka i gwarancja bez limitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terminator Re: Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 16:02 A skąd wiesz że akurat ta marka robi tandetne skutery? To że motowell magnet sport jest robiony w chinach, nie oznacza że to tandeta, Motowell to węgierska firma, tyle że są robione w chinach. Sam posiadam taki skuter i mam kolegów, którzy także mają taki sprzęt i sprawuje się on wspaniale, nie psują się, mają bardzo dobre przyspieszenie, lepsze od keewayów. A jeśli chodzi o spasowanie i jakośc plastików to nieoczekuj za taką cenę cudów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale_lol Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i C.. IP: *.tvgawex.pl 11.09.07, 11:30 Jest tu kilka bzdurnych błędów. Czy ten kto testował Magneta przejechał nim na tyle dużo żeby stwiedzić że pali on ponad 4 litry na 100 km? To chyba musiał mieć wężyk rąbnięty bo ja mam taki sam skuter a pali mi przy normalnej jeździe 2,5 litra a przy szarżowaniu troche ponad 3 litry. Zdaje mi sie że mój Magnet pali tak jak powinien... Później koła, niby 12 calowe... Przecież tam są 13-tki i to z przodu i z tyłu. Na stronie producenta też jest podane że przednie koło to 12-tka. O co tu chodzi? A odnośnie wypowiedzi na temat chińczyków to fakt że w większości to szajs, ale mój Magnet ma przejechane 2 tys. km a jedynym zabiegiem jakiego wymagał przez ten czas to dwukrotna regulacja gaźnika. Może trafiłem na wyjątkowy model, ale w sklepie gdzie kupiłem spotkałem faceta który ma ten sam skuter, przejechane ponad tysiąc a też żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vespamen Re: Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i IP: *.wroclaw.mm.pl 11.09.07, 14:41 bueheheh a co to jest 1kkm czy dwa, jest dopiero koniec docierania. Czy sie nie psuje bedziesz mogl powiedziec za jakies 5tys km. Ja jezdze piaggio zipem ktorym najechalem prawie 20tys km i jedyne co wymienialem to wydech bo katalizator mi sie rozsypał. Szczerze mowiac nie wierze zeby ten chinski wynalazek przejechal ponad 10tys km bez co namniej jednej wymiany wału i bez zajechania cylindra. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia53 Re: Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i 25.03.08, 22:54 Kupiłam dzisiaj synowi Magneta Sport i jak Was czytam to trochę się zmartwiłam .Macie odmienne wrażenia . To ile naprawdę on pali ? Czy naprawdę to lipa a nie skuter? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 08:37 jak przeczytasz uważnie stronę producenta to zobaczysz że 12 i 13 występujące na początku to jest szerokość opony później jej wysokość i dopiero podane jest R - czyli jak w samochodach, z przodu jest opona węższa o 1 - a z tyłu szersza. I tyle - jak CI się sprawuje bo zamierzam kupić tylko model czterosów MAGNET 4T??? Odpowiedz Link Zgłoś
wujekmik Pora sobie kupić 23.09.07, 13:27 skuterka W tych korkach w krakowie najszybciej do pracy dojade skuterem. Na wiosne zacznę czegoś szukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnet sport Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i C.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 09:13 ja mam takie pytanie jak docierac magneta sport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczi Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i C.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 20:23 Mam pytanie żeby wymienić pierścionki w speedfight n a nowe to czy po 2 miesiącach jazdy będą do zmiany?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczi Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i C.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 20:27 Mam pytanie żeby wymienić pierścionki w speedfight n a nowe to czy po 2 miesiącach jazdy będą do zmiany?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perezzz Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i C... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 18:24 witam panowie nie znacie się na motocyklach (skuterach) to się może nie udzielajcie co??? peugeot speedfigt 2 ma prędkośc 53km/h ahaa no prosze dziwnym cudem mam tego peugeota bez żadnego tuningu i jego V-max wynosi 90 w porywach 95 km/h i nie wprowadzajcie ludzi w błąd z tych 3najlepszy jest peugeot no nawet hyba samo przez siebie to mówi chiński skuter albo Francuski oczywiście bez obrazy do posiadaczy chińczyków...Też miałem chińczyka i sie go szybko pozbyłem takich awaryjnych skuterów to jeszcze nie widziałem pozdro dla wszystkich posiadaczy moto :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek89 Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i C... IP: 87.204.108.* 22.08.09, 20:43 ktos pisal ze Zipp jest awaryjny- BZDURA! mialem przez 5 lat zippa Cetus, przejechalem 10k i jedyne co musialem zrobic to dokrecic tylna opone i zmienic nakretke na kontującą, bo sie odkrecalo i trzeszczalo, motor niedozajechania, niestety musialem sprzedac bo kupilowalem samochod, i brakowalo mi kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skuteromaniak Peugeot Speedfight 2, Motowell Magnet Sport i C... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 21:07 Zdecydowanie speedFight, bardzo dobre, skutery, ciekawa stylistyka, fajne silniki a do tego mnóstwo części zamiennych oraz tuningowych. Nie kupował bym żadnego tajwany cyz chiny. Lepiej jets dołożyć albo kupić lekko używany np.2007 ale cieszyć się super skuterkiem i nie być pośmiewiskiem z którym nikt nie chce jeźdizć zeby sie nie kompromitować tylko miec sqta kturego każdy zazdrości i z pewnoscią nikt się go nie powstydzi. Odpowiedz Link Zgłoś