jarpen_etz 15.07.03, 15:31 mam etz 250 i zrobila mi sie dziura w baku w miejscu łączenia blach, gdyż podstawa granika (z gwintem) była zmieniana. Czy klej typu poxilina zdoła zakleić tą dziurę? Z góry dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rysiek24 Re: Dziurawy bak 19.07.03, 03:11 haha ani poxilina ani poxipol to badziew a darade zaspawac mam etke ale nieorientuje sie z opisu w ktorym to miejscu ja uzywam kleju do metalu chester metal (czyt- czester) ale to stary zalatwia z roboty. Dwu skladnikowy dobry klej i tani to Distal ale koniecznie BIALY 2 skaldnikowy jak bys kupowal to moga wystepowac 2 rodzje w dlugiej waskiej tubce i krotszej szerszej (zawsze 2 tubki)niekupuje tego bezbarwnego jak go zwa to takisam badziew jak poxipol ale nieprobowalem tego kleju czyli distal w kontakcie z paliwem jedno jest pewne jak skleisz tym bialym distalem to odstaw bak w cieple i suche miejsce na ok 2 dni wtedy bedzie jak kamien a zarazem ma pewna elestycznosc (nieukruszy sie jak poxilina)ale wydaje mi sie ze z pliwem sobie poradzi pozdrowienia Eta Rakieta Rules haha Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek24 Re: Dziurawy bak 19.07.03, 03:26 sorki zapomnialem dodac w opisie kleju w dlugiej waskiej tubce jest ten badziewny bezbarwny tego niekupuj na opakowaniu nieopisuja jaki to klej czy bialy czy bezbarwny ale ten bialy jest w szerszej krotszej tubce nazywa sie epoksydowy (zawsze 2 tubki klej 2 skaldnikowy )dosc dlugo wiaze wiec jak byc nalozyl gubsza ilosc to pilnuj przez ok 2-4 godz bo moze splywac z miejsca klejenia i bedziesz musial to co splywa ponownie nanosic na miejsce laczenia lub rozmieszaj oczywiscie w proporcji 1 do 1 i poczekaj ok 30 min az zgestnieje wtedy nakladaj ale wtedy niewplynie dokladnie do jakis szczelin wiec wybor nalezy do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś