Dodaj do ulubionych

Dziurawy bak

15.07.03, 15:31
mam etz 250 i zrobila mi sie dziura w baku w miejscu łączenia blach, gdyż
podstawa granika (z gwintem) była zmieniana. Czy klej typu poxilina zdoła
zakleić tą dziurę? Z góry dzięki za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • rysiek24 Re: Dziurawy bak 19.07.03, 03:11
      haha ani poxilina ani poxipol to badziew a darade zaspawac mam etke ale
      nieorientuje sie z opisu w ktorym to miejscu ja uzywam kleju do metalu chester
      metal (czyt- czester) ale to stary zalatwia z roboty. Dwu skladnikowy dobry
      klej i tani to Distal ale koniecznie BIALY 2 skaldnikowy jak bys kupowal to
      moga wystepowac 2 rodzje w dlugiej waskiej tubce i krotszej szerszej (zawsze 2
      tubki)niekupuje tego bezbarwnego jak go zwa to takisam badziew jak poxipol ale
      nieprobowalem tego kleju czyli distal w kontakcie z paliwem jedno jest pewne
      jak skleisz tym bialym distalem to odstaw bak w cieple i suche miejsce na ok 2
      dni wtedy bedzie jak kamien a zarazem ma pewna elestycznosc (nieukruszy sie
      jak poxilina)ale wydaje mi sie ze z pliwem sobie poradzi
      pozdrowienia Eta Rakieta Rules haha
    • rysiek24 Re: Dziurawy bak 19.07.03, 03:26
      sorki zapomnialem dodac w opisie kleju w dlugiej waskiej tubce jest ten
      badziewny bezbarwny tego niekupuj na opakowaniu nieopisuja jaki to klej czy
      bialy czy bezbarwny ale ten bialy jest w szerszej krotszej tubce nazywa sie
      epoksydowy (zawsze 2 tubki klej 2 skaldnikowy )dosc dlugo wiaze wiec jak byc
      nalozyl gubsza ilosc to pilnuj przez ok 2-4 godz bo moze splywac z miejsca
      klejenia i bedziesz musial to co splywa ponownie nanosic na miejsce laczenia
      lub rozmieszaj oczywiscie w proporcji 1 do 1 i poczekaj ok 30 min az
      zgestnieje wtedy nakladaj ale wtedy niewplynie dokladnie do jakis szczelin
      wiec wybor nalezy do ciebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka