Dodaj do ulubionych

POMÓŻCIE MI złe pawliwo

08.08.03, 13:49
mam problem. motocykl który posiadam jest moim pierwszym z życiu. i nie
wiedząc jaką benzyne należy lac do czterosówu lałem ołowiową i teraz słyszę
jakieś metaliczne stuki w silniku. czy to może być spowodowane złą benzyną,
czy też poluzował mi się popychacz( Honda xl125)? Pomóżcie mi.
Obserwuj wątek
    • luksik13 Re: POMÓŻCIE MI złe pawliwo 08.08.03, 14:12
      Witam!
      Mam jedno pytanie: a skąd ty wytrzasnąłeś benzynę ołowiową?!
      Z tgo co ja się orintuję, to na chyba każdym dobrym CPN'e nie ma już benzyny
      ołowiowej.
      Postrafiam :-)
      • hiszpan25 Re: POMÓŻCIE MI złe pawliwo 08.08.03, 21:44
        jeśli moto nie posiada katalizatora a nie posiada to etylina mu nie zaszkodzi.
        z tego co piszesz to słyszysz spalanie stukowe = detonacyjne spowodowane niską
        liczbą oktanową zatankowanego paliwa. wylej je w diabły albo dolej do niego
        Pb98 i powinno się uspokoić. ale jest to diagnoza przez net a ta nie zawsze
        jest trafiona (dopiero jak słychać stukanie można stwierdzić co to tak
        naprawdę sie odzywa).

PZDR!

PS skąd ty wytrzasnęłeś ołowiówkę? z wojska? tam z tego co wiem mają jeszcze
        zapasy etyliny 78 oktanowej do wynalazków typu Ural ale moto takiego paliwa
        nie strawi... :)

• etz Re: POMÓŻCIE MI złe pawliwo 08.08.03, 23:16
          Heh, hiszpan jeszcze bys sie zdziwil, bo na niektorych "CPN-ach" (oczywiscie
          tych dalej od glownych drog mozna nabyc droga kupna jeszcze olowiowke. Az sam
          sie zdziwilem.
          Pozdrawiam Kamil.
    • rysiek24 Re: POMÓŻCIE MI złe pawliwo 09.08.03, 01:08
      katalizator zluzy wylacznie do oczyczczania spalin i do niczego wiecej nawet gdyby zalac paliwo olowiowe i spalic nim katalizator to do pracy silnika niema to nic wspolnego !!! najwyzej nieprzeszedl by perzegladu ze wzglendu na zanieczyszczenia w spalinach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka