Gość: greole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:23 witam moze ktos dokładnie wytlumaczyć do czego służy dzwigienka choke na kierownicy w cagivie canyon 600 gaznik i jak z tego korzystac? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dzakas Nie wciskaj tego bo ci sie zatrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 15:02 Zartowalem:D sluzy to do odpalania na zimnym silniku po czym wylaczasz ssanie a nazwa sie to ssanie choke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greole Re: Nie wciskaj tego bo ci sie zatrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 21:09 dzieki mozesz mi wyjasnic jak chlopu jak tej dzwigienki urzywac. na zimnym silniku jak ja trzymam wcisnieta i krece rozrusznikiem to po kilku sekundach silnik jest zalany i kicha z odpaleniem.jak go odpale bez naciskania dzwigienki a troszke to trwa zanim odpali i nacisne dzwigienke to silnik gasnie.co o tym sadzicie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: Nie wciskaj tego bo ci sie zatrze IP: *.subscribers.sferia.net 20.04.08, 21:21 myślę, że ktoś Ci wcisnąl jakąś padakę, bo się zorientował że masz "małe" doświadczenie. Pali sie tak: ssanie (zaciągasz) i kręcisz, zazwyczaj bez gazu. potem gdy temp rośnie odpuszczasz po troszku, tak by obroty utrzymyały sie na poziome 1.5tyś. jak sie zagrzeje zupełnie (ok3min) odpuszczasz do końca. Jednakże sa motocykle ktore palą bez ssania, używa sie go tylko po długich przestojach, nie chcę już komplikowac sprawy i pisać Ci o efekcie i przyczynach zalewania świec. Jak problem będzie się powtarzał, popytaj wśród znajomych, ewentulanie popytaj w serwsie jakimś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzakas Odpalaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 21:17 Po co po odpaleniu wciskasz ssanie to po pierwsze a prawdilowo wygladac tak to powinno. 1> wstajesz rano sprzet nie odpalany wlaczasz ssanie krecisz rozrusznikiem bez gazu!!! odpala pochodzi pare 10-30sekund wylaczasz ssanie i rura. 2> zatrzymujesz sie gadasz z kolegami godzinke podchodzisz tym razem bez ssania krecisz rozrusznikiem wyczowasz ten moment i naciskasz gaz i jedziesz. Moim zdaniem zalewasz motor bo zle odpalasz albo uzywasz ssania albo masz rozregulowane gazniki sprawdz swiecie i filtr powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greole Re: Odpalaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 21:40 dziekuje wszystkim za wyczerpujace informacje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś