Gość: gsf IP: *.range86-128.btcentralplus.com 02.05.08, 19:54 Witam Pytanie dotyczy filtru powietrza w moto suzuki b12. Otoz czy jezeli zaloze filtr sportowy k&n, to konieczne sa jakies regulacje w gaznikach? Z gory dzieki z odp Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baba_zanetti Re: K&N IP: *.subscribers.sferia.net 02.05.08, 20:37 na 90%tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: K&N IP: *.aster.pl 02.05.08, 21:31 ja byłem w tych 10% co nic nie grzebali w gaźnikach i też hulało ;-) www.bikepics.com/pictures/734550/pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: K&N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 18:35 "... ;-) www.bikepics.com/pictures/734550" A cóż to za obrzydliwy przeszczep na tym zdjęciu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera Re: K&N IP: *.aster.pl 03.05.08, 23:26 lolo! może i ja tam ręki chirurga korekcyjnego nie mam... ale jak za...bie to strach!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: K&N IP: *.aster.pl 03.05.08, 23:28 acha! to jest twarz gsxr1000 K1 albo i 2 nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAN Re: K&N IP: *.icpnet.pl 02.05.08, 22:27 Regulacja potrzebna na 100%... ale szkoda pieniedzy na sportowe filtry...to nic nie daje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsf Re: K&N IP: *.range86-128.btcentralplus.com 02.05.08, 22:37 Dzieki za odpowiedzi, to jednak zaloze standardowy filtr. Slyszalem ze przyrost mocy to ok 5%, takze chyba gra niewarta swieczki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAN Re: K&N IP: *.icpnet.pl 02.05.08, 23:06 szkoda zachodu... kiedyś... wymieniłem w VTX 1300 filtr powietrza, wydechy na akcesoryjne V&H.. regulacja gaźnika.. wszystko dostrojone na hamowni...i...-koszty - 4900 - przyrost mocy...zero nic....troszke lepiej przyrosl moment obrotowy ciut wiecej niz zero nic... generalnie nie polecam. Pozdrawiam PS.wszystkim ktorzy "dłubali" przy swoich sprzetach bez hamowni tylko sie wydaje że cosik sie zmienilo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: K&N IP: *.aster.pl 03.05.08, 01:05 > Slyszalem ze przyrost mocy to ok 5%, takze chyba gra niewarta swieczki.. no... jak żałujesz 2,5 stówki na 5% przyrostu mocy to Ty baaardzo oszczędny jesteś ;-) albo chińczykiem 2,5 konikowym popylasz... ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsf Re: K&N IP: *.range86-128.btcentralplus.com 03.05.08, 11:22 > albo chińczykiem 2,5 konikowym popylasz... ;-( Hehe, rozbawiles mnie naprawde, popylam tak jak napisalem wyzej banditem 1200s, a filtr juz zamowiony - niesportowy. Dzieki, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: K&N IP: *.aster.pl 03.05.08, 11:46 > Hehe, rozbawiles mnie naprawde, popylam tak jak napisalem wyzej banditem 1200s, > a filtr juz zamowiony - niesportowy. > Dzieki, pzdr hehe, czyli, że oszczedny :-D pozdr ss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: K&N IP: *.aster.pl 03.05.08, 11:49 tak ma być: www.bikepics.com/pictures/734550/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsf Re: K&N IP: *.range86-128.btcentralplus.com 03.05.08, 12:37 No no, niezly sprzet:) Wkrotce zrobie konto na bikepics i wkleje linka mojego bikea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: K&N IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.08, 23:18 K&N w praktyce NIC nie daje ..........no moze poza satysfakcją ,że się kupe kasy za filterek zapłaciło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: K&N IP: *.aster.pl 03.05.08, 01:02 p...licie hipolicie K&Na nie musisz wymieniać do końca życia swojego lub jej tzn maszynki Odpowiedz Link Zgłoś
deviant.rr Re: K&N 03.05.08, 08:48 Filtr K&N podnosi delikatnie wartość momentu obrotowego jednocześnie 'przesuwając' go nieco w prawo na charakterystyce. Dodatkowo mieszanka otrzymuje lepszą 'porcję' powietrza przez co procesy spalania są dokładniejsze, co przekłada się na sprawność. U mnie spalanie spadło o litr na trasie i wzrosło o litr w mieście. PS: Gaźniki muszą zostać ponownie zsynchronizowane i wyregulowane, gdyż K%N przepuszcza więcej powietrza potrzebnego do procesów spalania. W modelach wtryskowych elektronika nad wszystkim czuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: K&N IP: *.subscribers.sferia.net 03.05.08, 09:49 największą korzyścią z założenia K&Na jest to że wystarczy go wymyć co jakis tam przebieg. 5% mocy coż może rzeczywiście są przypadki że tyle dodaje (zwłaszcza w wtrsyskowcach), ale generalnie sam filtr daje nieodczuwalne zmiany, by jechac na hamownie trzeba jeszcze mieszać w gaźnikach, dysze, iglice itp. no to potem przydałoby sie jeszcze w wydechu itd. Czasami jest tak że po założeniu sportowego filtra sama regulacja nie wystarczy, i trzeba wymieniać dysze. Ewentualnie dokupuje sie olej do tychże fitrów (np. K&N, bądź inny). Także to jak zareguje twój bandit jest trudne do przewidzenia, generalnie zależy to od akutalnych nastawów gaźników, i kondycji silnika. Odpowiedz Link Zgłoś