Dodaj do ulubionych

Suzuki SV 1000

IP: *.piotrkow.pilicka.pl 03.05.08, 14:25
Zdecydowanie mam zamiar kupić w/w motocykl(wczesniej był SV650). Proszę o
własne spostrzeżenia na temat eksploatacji i wrażeń z jazdy. Ogólnie chętnie
poczytam wszystkiego co macie do powiedzenia na temat tego motocykla. .
Obserwuj wątek
    • zmisior Re: Suzuki SV 1000 15.05.08, 01:47
      Sam jeżdżę banditem 600, więc nic ciekawego ode mnie nie usłyszysz,
      ale zastanawiam się właśnie nad sv650s. Może byłbyś skłonny się
      podzielić trochę? Pytania mam identyczne jak Twoje. O tl 1000 s
      ciągle wysłuchuję od kolegi w samych superlatywach, a te dwa modele
      mają podobne silniki. To, że ma potworne kopyto to pewne. Stąd mój
      wybór-650. Nic mu się nie psuje, ale benzynki wciąga do 8,5 litra.
      • Gość: motodarek Re: Suzuki SV 1000 IP: *.piotrkow.pilicka.pl 15.05.08, 23:42
        > zastanawiam się właśnie nad sv650s. Może byłbyś skłonny się
        > podzielić trochę?
        Osobiście, będę Cię namawiał na zakup SV. Miałem ją dwa sezony i żadnych
        problemów (rocznik '01). Teraz gania ją znajomy i też nie narzeka. Moto dobrze
        się prowadzi,ma mocną (sam sprawdziłem) i sztywną ramę i silnik który daje
        mnóstwo frajdy,w/g mnie dostarcza jej więcej niż stu konne rzędówki. Przednie
        zawieszenie usztywniło zalanie olejem W20,bo wcześniej faktycznie potrafiło
        dobijać w niektórych sytuacjach. Silniejsze hamowanie silnikiem niż w
        rzędówkach,jak dla mnie to zaleta a nie wada bo i takie opinie
        słyszałem,wystarczy się do tego przyzwyczaić i umiejętnie wykorzystywać.Motorek
        mimo nie powalającej mocy, na krętych drogach radzi sobie bardzo dobrze i nie
        raz się zdarzało że mocniejsze rzędówki stawały się coraz mniejsze w moich
        lusterkach. :) Jak dla mnie motocykl jest bdb,ale dla tych którzy kochają V-max
        już nie koniecznie, na długich prostych rzędówki są górą. Jednak kupując SV 650
        masz zagwarantowaną dostawę adrenaliny i to bez konieczności wchodzenia na
        wysokie obroty. Co do spalania to mnie wychodziło od 5 do ok. 7,ale to pięć to
        tylko raz na trasie,jakoś nie potrafiłem na tym motocyklu jeździć ekonomicznie ;)
        W dalszym ciągu czekam na opinie o SV 1000.
    • Gość: cabaniero Re: Suzuki SV 1000 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 20:22
      Sam kiedyś o mały włos nie kupiłem SV1000 bo kupiłem TL1000R w idealnym
      stanie... w sumie te motocykle mają identyczne silniki (tylko trochę inaczej
      zestrojone mapy wtrysku i zapłonu powodują że SV oddaje moc łagodniej) Jeśli
      chodzi o trwałość i awaryjność, to nie ma z tymi motocyklami żadnych większych
      problemów... jeżdżę obecnie DL1000 (też ten sam silnik) i na forum użytkowników
      ludzi robią po 100 tys mil bez poważniejszych awarii zatem jeśli kupisz SV na
      pewno warsztatów zbyt często odwiedzać nie będziesz... Kiedyś w Motocyklu był
      test porównawczy litrowych golasów Horneta 900, Z1000, Fazera 1000 i SV 1000 ...
      test wygrał SV za super silnik i dobrze zestrojone zawieszenie... zatem .. moim
      zdaniem warto...
    • Gość: tomek Re: Suzuki SV 1000 IP: *.range86-138.btcentralplus.com 30.05.08, 22:03
      Lepiej niz sv 1000 pojsc nie mozesz,b mocna maszyna a zarazem
      niesamowicie latwy do jazdy,nie wiem ile masz pieniedzy,mieszkam w
      angli i sprowadzilem go sobie do polski/Radom/ na urlop i
      zdecydowalem sie go tam sprzedac,ja juz jestem w angli ale motorek
      jest w polsce,mozesz zobaczyc fotki na www.otomoto.pl lub umowic sie
      z bratem Darkiem zeby obejrzec,0504125733.To 2006r i chce za niego
      16 tys zl-nic wiecej nic mniej.Goraco polecam ci sv1000s nic
      lepszego w tych pieniazkach!!!
      • Gość: motodarek Re: Suzuki SV 1000 IP: *.piotrkow.pilicka.pl 01.06.08, 12:48
        2006r i chce za niego
        > 16 tys zl-nic wiecej nic mniej.Goraco polecam ci sv1000s nic
        > lepszego w tych pieniazkach!!!
        Jeśli moto w dobrym stanie to,kusząca propozycja. Tylko jedno ale,ja chcę
        nakeda. Do tej pory wszystkie moje moto takie były i myśle przy tym pozostać.Ale
        dzięki za ofertę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka