Dodaj do ulubionych

MTX czy DT??

15.09.03, 16:44
Na codzień jeżdze Simsonkiem Enduro którego dostałem od taty. Ale zamieżam
zmienić go na Honde MTX lub Yamahe DT i nie mam pojęcia co jest leprze bo
spodkałem się z różnymi opiniami cytat" nie kupuj DT tam elektryka siada "
lub"tylko nie MTX bo tam tłok pęka co 4 tyś KM" A więc sam nie wiem i
jeszcze ile musze liczyć na MTX lub DT koło 88 lub 90 rok w stanie do
dopieszczenia bardzo prosze o wasze opinie dziękuje.
P.S oczywiście pojemność 80 ccm
Obserwuj wątek
    • enduroboy Re: MTX czy DT?? 15.09.03, 19:31
      To znowu ja hce dodać że do wydania mam 2200złotówek. Bo za Simsonka dostane
      około 200- złotych i mam 200 odłożonych tak więc DT czy MTX?

Made by EnduroBoy:)
    • enduroboy Re: MTX czy DT?? 19.09.03, 14:05
      Czy mi wreszcie ktoś pomoże??
      • szymon.dziawer Re: MTX czy DT?? 19.09.03, 14:15
        Czołem
        Szczerze mówiąc, to jeżeli Twój Simsonek jest w super stanie (a podejrzewam, że
        jest wnioskując po kwocie jaką za niego uzyskasz - 2000zł, nie mylę się?), to
        nie zawracałbym głowy zamianą go na jakiegoś japońskiego struca, którym nie
        wiadomo kto i jak wcześniej jeździł.
        Pozdrawiam
        Szymon
        • hiszpan25 Re: MTX czy DT?? 19.09.03, 14:28
          Szymon chłopaczek pisał o 200zł a nie o 2000zł za Simsona... ale pozatym się
          zgadzam z Tobą lepszy zadbany Simson niż zakatowany na amen Japoniec...
          • karol128 Re: MTX czy DT?? 19.09.03, 17:51
            Nie zgadzam sie z tym poniewaz mam mbxa ( to taki sam silnik jak w mtx ) i nic
            mi sie nie psuje sa to po prostu bezawaryjne sprzety ja swoim robie 300km
            dziennie rocznik mojego pojazdu to 1982 a kupilem go za 1700 i co na to
            powiecie????????????
            • enduroboy Re: MTX czy DT?? 20.09.03, 13:23
              Mi się pomyliło jest wart 2000 a nie 200!! i jest w bdb stanie ale już jest
              stary bo 82 rok ale władowałem w niego ciężkie pieniądze tzn 1400 złotych a za
              1200 go kupiłem ale teraz mam chętke na małe Enduro tak więc za 2200 dostane
              pożądnego MTXsa?? W którym bym tylko wymieniał olej i świece raz na sezon??
    • pl.bedzin Re: MTX czy DT?? 25.09.03, 10:29
      Yamaha DT to wydatek rzędu raczej 3000-3500 zł. A MTX można kupić już od 2000
      zł. Moji koledzy jeżdzą Yamahami DT 80 i 50 i są zadowoleni. W 80. siadł tylko
      kondensator przez co lampa świeci tylko na średnich i wysokich obrotach. Ale to
      chyba przez jego styl jazdy ( co ona wyprawia to głowa boli. Skacze po 5 m. ).
      Ja mam Honde MT 50 (rozwierconą do 70 ccm) i jestem zniej zadowolony.

P.S.
      Gdy kupisz motorek uważaj na linke od dozownika bo koledze się zerwała i na
      zlot już niedojechał. Ale po szybkim remącie w warsztacie dotarł go w 1 dzień
      (500 km). Wybur należy do Ciebie niema co się obawiać DT czy MTX-a.

Wejdz na strone: honda.ath.cx

powodzenia
      Paweł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka