Dodaj do ulubionych

Znowu... :-(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 21:52
www.slaska.policja.gov.pl/wiadomosci/art2438,zginal-motocyklista.html
Mam dość takich wiadomości... A najbardzij mam dość bezsilności...
Obserwuj wątek
    • Gość: motodarek Re: Znowu... :-( IP: *.piotrkow.pilicka.pl 23.06.08, 22:37
      Smutna historia :-(. Sam kiedyś przeżyłem podobną,no właśnie przeżyłem. Zbiegiem
      okoliczności byłem w tym samym wieku i jechałem tą samą marką moto,jednak drogę
      zajechał mi opel kadet nad którym zdołałem przelecieć . Z ust sprawczyni nawet
      nie padło słowo przepraszam. Dochodziłem do siebie około dwa miesiące. Cieszę
      się że dalej mogę jeździć na moto,ale czytając takie wiadomości przykro się robi
      że niektórzy nie będą mieli już takiej możliwości.
      [*]
    • plecaczekok Re: Znowu... :-( 23.06.08, 22:48
      Lza mi sie w oku zakrecila :( Co z tego, ze ty bedziesz prawidlowo
      jechal, jak w ciebie wjada, ech. Uczestniczylam w nieco innej
      niebezpiecznej sytacji. Mialam grozny upadek, jako plecak.
      Prowadzacy zle wszedl w zakret. Wyrzucilo mnie na pare metrow na
      asfalt. Na szczescie droga nic nie jechalo. Wyszlismy calo (tym
      razem).
      Przyczepnosci.
    • pablo-se Re: Znowu... :-( 23.06.08, 23:17
      Nie wiem czy wiecie ale w sobotę była podobna sytuacja w wawie, że jadący prosto
      motocyklista przez skrzyżowanie uderzył w auto które jechało z naprzeciwka i
      skręciło w lewo zajeżdżając drogę motocykliście. Gościu trafił do szpitala z
      połamanymi kończynami.

Druga podobna sytuacja miała miejsce 3-4 tygodnie temu w moim mieście gdzie
      starszy facet jadąc drogą wlotowa do miasta wykonał skręt w lewo w drogę
      podporządkowaną i również zajechał drogę jadącemu z naprzeciwka motocykliście.
      Obrażenia były na tyle ciężkie, że przewieziono go do Łodzi.

No i trzecia historia tym razem moja gdzie jadąc trasą Szczecin Świnoujście w
      puszczy goleniowskiej wyjechał mi gostek w audi z duktu leśnego z prawej strony.
      Wszystko wydarzyło sie tak nagle, że nawet nie zdążyłem zareagować i rąbnąłem w
      drzwi kierowcy. Skończyło się na 12 złamaniach przez co przez 6 miesięcy nie
      wstawałem z łóżka a teraz pomimo, że upłynęło już 14 miesięcy od wypadku nie
      poruszam się bez przynajmniej jednej kuli.
      • Gość: siekiera77 Re: Znowu... :-( IP: *.aster.pl 23.06.08, 23:20
        trzymaj się
        Pablo.
        wyjdziesz na prostą! :)
        pozdr
        • kivan666 Re: Znowu... :-( 24.06.08, 10:34
          Po przeczytaniu tych wiadomości zastanawiam si czy to prawo jazdy kat.B (i
          wyżej) nie powinno być od 24roku życia... ciekawe co by Ci reporterzy
          powiedzieli gdyby to oni jechali na tym motocyklu...
    • Gość: m Re: Znowu... :-( IP: 195.26.72.* 27.06.08, 07:11
      I jeszcze w Gdyni :(
      www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=28669

Spojrzcie na komentarze... brak slow.
      • pablo-se Re: Znowu... :-( 27.06.08, 21:35
        Niestety kretynów nie brakuje. Niektórym światopogląd kończy sie na tym co
        usłyszą w plotkach a nie na tym czego sami doświadczą.

Wielokrotnie spotkałem takich ludzi i parę razy udało mi sie spowodować, że
        mieli ochotę zapaść się pod ziemię ze wstydu.
        Ich wiedza o motocyklach i o ludziach jeżdżących nimi jest tak marna, że przez
        to powstają mity o samobójcach z linką na szyi i o podobnych praktykach.

Chyba pozostaje uzbroić się w cierpliwość i mozolnie prostować ten porąbany
        światopogląd.
    • Gość: Potek Re: Znowu... :-( IP: *.mofnet.gov.pl 28.06.08, 07:37
      Według mnie wzrost liczby wypadków wśród motocyklistów spowodowane
      jest tym że wszyscy użytkownicy dróg jeżdżą z włączonymi
      światłami,kidyś byliśmy naprawdę bardzo widoczni i każdy wiedzia że
      jedzie motocyklista i trzeba podwoić czujność
      • Gość: spiwor Re: Znowu... :-( IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.08, 08:44
        No popatrz jak się opinie różnią.
        Według mnie, że wszyscy jeżdżą na światłach to jedna z najlepszych decyzji,
        wcześniej widać przeciwnika a wzrost wypadków na drogach powoduje zwiększanie
        się ilości pojazdów, wielkie "JA" kierujących i drogi nie chcą się rozciągać
        • Gość: Potek Re: Znowu... :-( IP: *.mofnet.gov.pl 28.06.08, 09:37
          Może masz i rację ale według mnie było to dobre 10 lat temu, mało
          samochodów i motocykli. Teraz prawie na każdej drodze jedzie sznur
          samochodów a niektóre z jednym sprawnym światłem tak że niczym się
          nie odróżniamy a przy głośnej muzyce to już w ogóle tragedia
          • Gość: spiwor Re: Znowu... :-( IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.08, 10:21
            Masz rację ale to chyba jest zaleta. Mam wrażenie, że niektórzy widząc motocykl
            wyprzedzają na trzeciego bo w razie W, motocykl jest wąski i sie zmiescimy, a
            tak jak pomyśli, że to puszka z jednym okiem to może odpuści wyprzedzanie na
            trzeciego.
            • Gość: Potek Re: Znowu... :-( IP: *.mofnet.gov.pl 28.06.08, 10:51
              temat rzeka ale wychodzi na to ,że przyjemność z jazdy zaczyna się
              kończyć a na to miejsce przychodzi pełna koncentracja(tylko jak
              długo) i uważanie za inny użytkowników. Jedynie Słowacja pozostała
              do swobodnej i przyjemnej jazdy W niedzielę prawie zerowy ruch
              samochodowy i bardzo dużo motocyklistów.
              • Gość: spiwor Re: Znowu... :-( IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.08, 12:47
                Na szczęście zawsze można zjechać z głównych dróg ;)

Ten co skopał tu już totalna przesada.
      • cien1100 Re: Znowu... :-( 01.07.08, 20:41
        A według mnie wzrost wypadków spowodowany jest tym, że na motocykle
        poprzesiadało się mnóstwo gó..arzy ze zdezelowanych golfów. Bo większa
        prędkość, bo taka moda, bo to szpan. Nie potrafią jeździć, wiedzą tylko jak się
        rozpędzić. Żadnej wyobraźni, we łbie sieczka. Łatwo takich rozpoznać na ulicy i
        jest ich coraz więcej niestety.
        Nie zaliczam ich do motocyklistów, to są użytkownicy motocykli.
        • Gość: Lukas Re: Znowu... :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 21:01
          Prawda Cien... można ich rozpoznać po luźnych koszulkach
          typu "Bahama" i klapkach... Osobiście w niedziele widziałem takiego
          kur.a młota...
    • Gość: Lukas Re: Znowu... :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 11:26
      Ale to my zdaniem większości jesteśmy bandytami, popatrzcie:
      motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/potracil-pobil-i-odjechal,1136601
      • kivan666 Re: Znowu... :-( 28.06.08, 16:21
        Nie chodzi o to ze wzrosła ilość wypadków- za przeproszeniem to jest gó..
        prawda-media nagłasniają wypadki motocyklistów i wydaje nam sie że jest ich cała
        masa-a do tego mamy jeszcze media które nie do końca oddają cała prawdę z
        wydarzenia...
        • Gość: Majkel Re: Znowu... :-( IP: *.171.114.5.crowley.pl 01.07.08, 09:23
          Pieprzone media tak steruja swiadomoscia publiczna, ze tylko patrzec, jak
          wprowadzone zostana obostrzenia przepisow dla motocyklistow... Juz niedlugo
          policja bedzie zatrzymywac nie za wykroczenie, ale za fakt, ze jedzie sie na
          motorze. Juz niedlugo kierowcy beda czuc sie bezkarnie zajezdzajac droge
          motocykliscie i zagrazajac jego zyciu.

Niech sie przesiada na moto - tez nie beda stac w korkach. Banda ciuli ktorzy
          nie zdaliby nawet prawka kat.A. Jest luka - jade, nie ma - nie jade. Normalne
          myslenie kazdego kierowcy i prawo ulicy. Jakoś jadac na moto nigdy nie zdarzylo
          mi sie wymusic pierwszenstwa - jestem swiadom faktu, ze nie jestem niesmiertelny...

GLOWNYM ZAGROZENIEM DLA ZDROWIA I ZYCIA WSZYSTKICH UCZESTNIKOW RUCHU SA KIEROWCY
          SAMOCHODOW!!
          • kivan666 Re: Znowu... :-( 01.07.08, 21:15
            Bo w naszym kraju istnieje cos takiego jak odpowiedzialność zbiorowa co dla
            mediów jest bardzo wielkim ułatwieniem w obsmarowywaniu wszystkich.. to
            fakt-jednostki w japonkach na R1 to... szkoda słów.. imbecyle, kretyni i banda
            zdegenerowanych (i tu z powodu iż forum nie jest dozwolone tylko dla
            uzytkownikow powyzej 18tego roku życia nie dokoncze :P) w kazdym razie to takim
            mozemy podziekowac za A od 24roku zycia. Amen..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka