Gość: Lukas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 21:52 www.slaska.policja.gov.pl/wiadomosci/art2438,zginal-motocyklista.html Mam dość takich wiadomości... A najbardzij mam dość bezsilności... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: motodarek Re: Znowu... :-( IP: *.piotrkow.pilicka.pl 23.06.08, 22:37 Smutna historia :-(. Sam kiedyś przeżyłem podobną,no właśnie przeżyłem. Zbiegiem okoliczności byłem w tym samym wieku i jechałem tą samą marką moto,jednak drogę zajechał mi opel kadet nad którym zdołałem przelecieć . Z ust sprawczyni nawet nie padło słowo przepraszam. Dochodziłem do siebie około dwa miesiące. Cieszę się że dalej mogę jeździć na moto,ale czytając takie wiadomości przykro się robi że niektórzy nie będą mieli już takiej możliwości. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
plecaczekok Re: Znowu... :-( 23.06.08, 22:48 Lza mi sie w oku zakrecila :( Co z tego, ze ty bedziesz prawidlowo jechal, jak w ciebie wjada, ech. Uczestniczylam w nieco innej niebezpiecznej sytacji. Mialam grozny upadek, jako plecak. Prowadzacy zle wszedl w zakret. Wyrzucilo mnie na pare metrow na asfalt. Na szczescie droga nic nie jechalo. Wyszlismy calo (tym razem). Przyczepnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo-se Re: Znowu... :-( 23.06.08, 23:17 Nie wiem czy wiecie ale w sobotę była podobna sytuacja w wawie, że jadący prosto motocyklista przez skrzyżowanie uderzył w auto które jechało z naprzeciwka i skręciło w lewo zajeżdżając drogę motocykliście. Gościu trafił do szpitala z połamanymi kończynami. Druga podobna sytuacja miała miejsce 3-4 tygodnie temu w moim mieście gdzie starszy facet jadąc drogą wlotowa do miasta wykonał skręt w lewo w drogę podporządkowaną i również zajechał drogę jadącemu z naprzeciwka motocykliście. Obrażenia były na tyle ciężkie, że przewieziono go do Łodzi. No i trzecia historia tym razem moja gdzie jadąc trasą Szczecin Świnoujście w puszczy goleniowskiej wyjechał mi gostek w audi z duktu leśnego z prawej strony. Wszystko wydarzyło sie tak nagle, że nawet nie zdążyłem zareagować i rąbnąłem w drzwi kierowcy. Skończyło się na 12 złamaniach przez co przez 6 miesięcy nie wstawałem z łóżka a teraz pomimo, że upłynęło już 14 miesięcy od wypadku nie poruszam się bez przynajmniej jednej kuli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: Znowu... :-( IP: *.aster.pl 23.06.08, 23:20 trzymaj się Pablo. wyjdziesz na prostą! :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kivan666 Re: Znowu... :-( 24.06.08, 10:34 Po przeczytaniu tych wiadomości zastanawiam si czy to prawo jazdy kat.B (i wyżej) nie powinno być od 24roku życia... ciekawe co by Ci reporterzy powiedzieli gdyby to oni jechali na tym motocyklu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Znowu... :-( IP: 195.26.72.* 27.06.08, 07:11 I jeszcze w Gdyni :( www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=28669 Spojrzcie na komentarze... brak slow. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo-se Re: Znowu... :-( 27.06.08, 21:35 Niestety kretynów nie brakuje. Niektórym światopogląd kończy sie na tym co usłyszą w plotkach a nie na tym czego sami doświadczą. Wielokrotnie spotkałem takich ludzi i parę razy udało mi sie spowodować, że mieli ochotę zapaść się pod ziemię ze wstydu. Ich wiedza o motocyklach i o ludziach jeżdżących nimi jest tak marna, że przez to powstają mity o samobójcach z linką na szyi i o podobnych praktykach. Chyba pozostaje uzbroić się w cierpliwość i mozolnie prostować ten porąbany światopogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potek Re: Znowu... :-( IP: *.mofnet.gov.pl 28.06.08, 07:37 Według mnie wzrost liczby wypadków wśród motocyklistów spowodowane jest tym że wszyscy użytkownicy dróg jeżdżą z włączonymi światłami,kidyś byliśmy naprawdę bardzo widoczni i każdy wiedzia że jedzie motocyklista i trzeba podwoić czujność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Znowu... :-( IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.08, 08:44 No popatrz jak się opinie różnią. Według mnie, że wszyscy jeżdżą na światłach to jedna z najlepszych decyzji, wcześniej widać przeciwnika a wzrost wypadków na drogach powoduje zwiększanie się ilości pojazdów, wielkie "JA" kierujących i drogi nie chcą się rozciągać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potek Re: Znowu... :-( IP: *.mofnet.gov.pl 28.06.08, 09:37 Może masz i rację ale według mnie było to dobre 10 lat temu, mało samochodów i motocykli. Teraz prawie na każdej drodze jedzie sznur samochodów a niektóre z jednym sprawnym światłem tak że niczym się nie odróżniamy a przy głośnej muzyce to już w ogóle tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Znowu... :-( IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.08, 10:21 Masz rację ale to chyba jest zaleta. Mam wrażenie, że niektórzy widząc motocykl wyprzedzają na trzeciego bo w razie W, motocykl jest wąski i sie zmiescimy, a tak jak pomyśli, że to puszka z jednym okiem to może odpuści wyprzedzanie na trzeciego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potek Re: Znowu... :-( IP: *.mofnet.gov.pl 28.06.08, 10:51 temat rzeka ale wychodzi na to ,że przyjemność z jazdy zaczyna się kończyć a na to miejsce przychodzi pełna koncentracja(tylko jak długo) i uważanie za inny użytkowników. Jedynie Słowacja pozostała do swobodnej i przyjemnej jazdy W niedzielę prawie zerowy ruch samochodowy i bardzo dużo motocyklistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Znowu... :-( IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.08, 12:47 Na szczęście zawsze można zjechać z głównych dróg ;) Ten co skopał tu już totalna przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
cien1100 Re: Znowu... :-( 01.07.08, 20:41 A według mnie wzrost wypadków spowodowany jest tym, że na motocykle poprzesiadało się mnóstwo gó..arzy ze zdezelowanych golfów. Bo większa prędkość, bo taka moda, bo to szpan. Nie potrafią jeździć, wiedzą tylko jak się rozpędzić. Żadnej wyobraźni, we łbie sieczka. Łatwo takich rozpoznać na ulicy i jest ich coraz więcej niestety. Nie zaliczam ich do motocyklistów, to są użytkownicy motocykli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Znowu... :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 21:01 Prawda Cien... można ich rozpoznać po luźnych koszulkach typu "Bahama" i klapkach... Osobiście w niedziele widziałem takiego kur.a młota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Znowu... :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 11:26 Ale to my zdaniem większości jesteśmy bandytami, popatrzcie: motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/potracil-pobil-i-odjechal,1136601 Odpowiedz Link Zgłoś
kivan666 Re: Znowu... :-( 28.06.08, 16:21 Nie chodzi o to ze wzrosła ilość wypadków- za przeproszeniem to jest gó.. prawda-media nagłasniają wypadki motocyklistów i wydaje nam sie że jest ich cała masa-a do tego mamy jeszcze media które nie do końca oddają cała prawdę z wydarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majkel Re: Znowu... :-( IP: *.171.114.5.crowley.pl 01.07.08, 09:23 Pieprzone media tak steruja swiadomoscia publiczna, ze tylko patrzec, jak wprowadzone zostana obostrzenia przepisow dla motocyklistow... Juz niedlugo policja bedzie zatrzymywac nie za wykroczenie, ale za fakt, ze jedzie sie na motorze. Juz niedlugo kierowcy beda czuc sie bezkarnie zajezdzajac droge motocykliscie i zagrazajac jego zyciu. Niech sie przesiada na moto - tez nie beda stac w korkach. Banda ciuli ktorzy nie zdaliby nawet prawka kat.A. Jest luka - jade, nie ma - nie jade. Normalne myslenie kazdego kierowcy i prawo ulicy. Jakoś jadac na moto nigdy nie zdarzylo mi sie wymusic pierwszenstwa - jestem swiadom faktu, ze nie jestem niesmiertelny... GLOWNYM ZAGROZENIEM DLA ZDROWIA I ZYCIA WSZYSTKICH UCZESTNIKOW RUCHU SA KIEROWCY SAMOCHODOW!! Odpowiedz Link Zgłoś
kivan666 Re: Znowu... :-( 01.07.08, 21:15 Bo w naszym kraju istnieje cos takiego jak odpowiedzialność zbiorowa co dla mediów jest bardzo wielkim ułatwieniem w obsmarowywaniu wszystkich.. to fakt-jednostki w japonkach na R1 to... szkoda słów.. imbecyle, kretyni i banda zdegenerowanych (i tu z powodu iż forum nie jest dozwolone tylko dla uzytkownikow powyzej 18tego roku życia nie dokoncze :P) w kazdym razie to takim mozemy podziekowac za A od 24roku zycia. Amen.. Odpowiedz Link Zgłoś