Dodaj do ulubionych

Obsługa urzędów skarbowych.

IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.09, 20:24
Trzeba zapłacić Vat za moto, we Wrocławskim US, przed świętami, jeden gość w
biurze, najpierw powiedział wprost - nie miał pan kiedy przyjść tylko przed
świętami, później porozrzucał papiery na biurko, widać było, że nie wie za
bardzo co jest grane, niekompetencja aż biła po twarzy, tak więc zdenerwował
się: proszę zabierać te papiery i przyjść po świętach. Chciało sie rzucić parę
przykrych słów ale co tam święta idą nie ma co sie przejmować frajerem tylko
zacząć oblewać moto.
Po świętach jest kompetentna młoda dupa zajmująca się tymi sprawami, widać, że
się zna ale jak wogólę można jej teraz zawracać głowę, ja tu pracuję za karę a
jestem tak naprawdę księżniczką. Fakt faktem sprawa była załatwiana pierwszy
raz, pozatym zostałem wcześniej wprowadzony wbłąd przez tego niekompetentnego
kolesia co potrzebuję, ale jak pinda przegoniła dwa razy po schodach to strach
było wrócić, bo można byłoby się zmęczyć krzykiem i kogoś poważnie obrazić.
No sytuacja znana jedynie z filmów Bareji, jutro chyba wezmę ze sobą trzy kilo
kiełbasy podwawelskiej.

Tak jest tylko we Wrocławiu czy też w innych miastach?
Obserwuj wątek
    • Gość: ziom Re: Obsługa urzędów skarbowych. IP: *.chello.pl 14.04.09, 21:26
      U mnie (Warszawa-Wola) bez problemów. Fachowo kulturalnie i bez
      marudzenia. Ktoś może wie, czy jak zapłaciłem cło i vat w Polsce to
      musze wyrabiać Vat-24 do rejestracji?
      • Gość: jsz Re: Obsługa urzędów skarbowych. IP: *.t-mont.net.pl 15.04.09, 05:59
        "wyrabiać" nie musisz. pisać też nie. vat24 to wniosek o zaświadczenie vat25
        czyli potwierdzenie braku obowiązku zapłaty vat... który zapłaciłeś, jak sam piszesz
        jsz
    • Gość: . Re: Obsługa urzędów skarbowych. IP: *.gdynia.mm.pl 14.04.09, 22:01
      wszędzie i w każdej (także nie motocyklowej sprawie)

choć czasem zdarza się mały cud i zostajesz obsłużony jak należy, ale to statystycznie nadal incydent, a nie standard

Bareja wiecznie (i na wielu płaszczyznach) żywy;)
      • Gość: zenon Re: Obsługa urzędów skarbowych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 14:12
        ich psim obowiązkiem jest cię obsłużyć w godzinach pracy. nie dawaj sobą
        pomiatać i pisz skargi.
        • Gość: . Re: Obsługa urzędów skarbowych. IP: *.gdynia.mm.pl 15.04.09, 19:48
          obowiązki obowiązkami, a przyzwyczajenia z zamierzchłej epoki nadal pokutują
          na szczęście stare nawyki wraz z ze starą kadrą sie wykruszają

(do zenon)
          coż, szkoda mi zdrowia, żeby sie denerwować za głupotę innych, choć czasem bywam ucielieśnionym pogromem, jak mi ktoś bardzo za skórę zajdzie...
        • saracen1608 Re: Obsługa urzędów skarbowych. 17.04.09, 16:10
          Gość portalu: zenon napisał(a):
          >nie dawaj sobą
          > pomiatać i pisz skargi.

Zgadza sie. Warto miec przy sobie mały notes i po tym jak facet zaczyna sie za
          bardzo rozpędzać rzeczony notes wyjac i stukajac długopisem w okladke krótko
          zapytać:
          - Pana nazwisko?

Sprawdzone - działa zadziwijąco dobrze.
          pozdrawiam i powodzenia w bojach z biurokratyczną paranoją
    • Gość: spiwor Re: Obsługa urzędów skarbowych. IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.09, 17:33
      Na szczęście skończył jej się okres i dziś szybko poleciało. Tylko dlaczego nikt
      nie powiedział, że teraz na następny świstek vat25 trzeba czekać 7 dni :( TRAGEDIA.

Co grozi za jazdę bez blaszki? Papiery prawie że wszystkie są, niemiecki dowód z
      wymeldowaniem, pierwszy przegląd jest, ubezpieczenie oc polskie jest, tylko nie
      ma blaszki i nieszczęsnego vat25 i zarejestrowania w Polsce. Można tak jeździć?
      • cien1100 Re: Obsługa urzędów skarbowych. 15.04.09, 19:15
        Ubezpieczasz na byle jakie numery. Malujesz je na jakiejś tekturce, przyczepiasz
        do motocykla i jeździsz. Tylko musisz mieć ksero pozostałych dokumentów.
        • Gość: jsz Re: Obsługa urzędów skarbowych. IP: *.t-mont.net.pl 15.04.09, 20:35
          cien1100 napisał:
          > Ubezpieczasz na byle jakie numery. Malujesz je na jakiejś tekturce, przyczepias
          > z

po co ubezpieczenie, skoro dla niedopuszczonego do ruchu pojazdu nie działa? z
          pomyślunkiem słabo...

do autora pytania: a zastanawiałeś się, co będzie w razie jakichś większych
          kłopotów niż tylko kontrola drogowa? chciałbyś płacić z własnej kieszeni
          odszkodowanie lub rentę poszkodowanym?
          nie lepiej zaczekać te kilka dni?
          jsz
          • Gość: spiwor Re: Obsługa urzędów skarbowych. IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.09, 16:51
            To jest właśnie dziwne, że moto nie zarejestrowane dało się ubezpieczyć oc bez
            problemów, w takim przypadku przy kolizji powinno być respektowane, ale cóż
            trudno. Na szczęście chwilowo problem się rozwiązał.
            pzdr
          • cien1100 Re: Obsługa urzędów skarbowych. 16.04.09, 18:52
            Gość portalu: jsz napisał(a):

> po co ubezpieczenie, skoro dla niedopuszczonego do ruchu pojazdu nie działa? z
            > pomyślunkiem słabo...

Rozejrzyj się ile motocykli na takich blachach jeździ. Najważniejsze, że jest OC
            i badania. Wystarczy ksero papierów z urzędu i można latać. Nie jest to nielegalne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka