haniula1 01.10.09, 23:25 Kiedy zostanie włączone w 76? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpbc Re: Ogrzewanie 02.10.09, 13:22 Ponieważ ostatnie 3 noce były chłodne ogrzewanie już jest włączone. W przypadku zimnych kaloryferów prosimy o ich odpowietrzenie. Temperatura wody w systemie ogrzewania jest sterowana przez automat pogodowy i uzależniona od temperatury zewnętrznej. Im jest zimniej na zewnątrz tym temperatura w systemie ogrzewania będzie wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
haniula1 Re: Ogrzewanie 02.10.09, 14:33 Ale od kiedy? Od dziś? Czy wcześniej? Wczoraj przekręciłam "motylki" na klatce schodowej ale kaloryfery nadal zimne a nie wydaje mi sie aby były zapowietrzone(tak na marginesie skoro ktoś na sezon niegrzewczy je zamyka to chyba powinien też otwierać na sezon grzewczy). Dziekuję, H Odpowiedz Link Zgłoś
mpbc Re: Ogrzewanie 02.10.09, 20:41 Automatyka pogodowa załącza system grzewczy po 3 dniach temperatury poniżej 16 stopni. System został włączony dzisiaj rano. Nikt z administracji nie zamyka ani nie zleca zamykania indywidualnych "motylków" na klatce schodowej. Pozdrawiam, MC Odpowiedz Link Zgłoś
haniula1 Re: Ogrzewanie 02.10.09, 21:38 Dziękuję za info. Już jest ciepło :-) A na kltace wszystkie 3 'motylki' były zamknięte (i tak jest co rok). Pozdrawiam, H Odpowiedz Link Zgłoś
mpbc Re: Ogrzewanie 03.10.09, 07:44 W budynku 76: Proszę sprawdzić czy nie są zakręcone „motylki” przy liczniku ciepła oraz czy grzejniki są odpowietrzone. Jeżeli powyższe zostało sprawdzone, proszę o kontakt w poniedziałek z konserwatorem (telefon jest wywieszony na tablicy ogłoszeń). Pozdrawiam, MC Odpowiedz Link Zgłoś
ronner Re: Ogrzewanie 12.10.09, 18:26 a czy tylko u mnie (76, I klatka) sa problemy z cisnieniem wody? woda prawie nie leci... Odpowiedz Link Zgłoś
mpbc Re: Ogrzewanie 12.10.09, 21:40 Jest awaria głównej linii zasilającej, od zeszłego tygodnia wykorzystujemy linię rezerwową. Powoduje to iż część urządzeń nie pracuje prawidłowo w tym hydrofornia. W tym tygodniu mamy otrzymać od firmy ABB ściągnięte do Polski potrzebne do naprawy części. Problem dotyczy XI piętra, w przypadku zauważenia braku ciśnienia należy poinformować o zaistniałej sytuacji ochronę, która ponownie załączy system. Odpowiedz Link Zgłoś