Dodaj do ulubionych

Dom opieki dla starszej, chorej mamy

08.12.09, 01:32
Szukam dla mojej chorej 83 letniej mamy dobrego, sprawdzonego Domu
opieki w Warszawie lub okolicach. Mama choruje na otępienie starcze
i nie jest w stanie radzić sobie z codziennymi obowiązkami. Proszę o
adresy i opinie, jeśli spotkał Państwa podobny los. Przeszukałam
cały internet i owszem, ogłoszeń jest bardzo dużo, ale czy są to
naprawdzę dobre domy - trudno powiedzieć. Bardzo proszę o pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: jim Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy IP: *.netia.com.pl 08.12.09, 08:20
      Tu;
      www.felicjanki.i365.pl/index.php?idstrona=98
      Drogo, ale opieka dobra i warunki mieszkalne niezłe.
      • ampolion Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 08.12.09, 20:47
        Moja mama tam była do końca. Miejsce dobre, ale nie ze wszystkim.
        N.P. gdy się zapytałem o kąpiele powiedziano mi z dumą: "O tak, raz
        na miesiąc!"
        • Gość: jim Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.12.09, 21:47
          Przez kilka lat mieszkała tam moja cioteczna babcia, nie miała
          odleżyn ani innych infekcji skórnych, mimo że była osobą leżącą.
          Zawsze wyglądała na zadbaną i czystą. Dlatego wydaje mi się, że jest
          tam dobra opieka.
      • michal.inaaaa Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 24.05.13, 14:43
        My zdecydowaliśmy się na dom daleko od Warszawy, bo aż pod Lublinem, ale jesteśmy zadowoleni. a co najważniejsze - mama wygląda i czuje się lepiej. opieka całodobowa, terapia, rehabilitacja i aktywne spędzanie czasu z rówieśnikami służą starszej osobie. miejsce się nazywa Geriamed. Polecam!
      • pabloby Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 07.03.19, 15:19
        Dobrą opcją bez wątpienia jest także dom www.domsenioraczestochowa.pl/ . Jeżeli kogoś stać to opieka domowa oczywiście bez wątpienia jest najlepszym wyjściem, jednak koszta będą niezwykle duże i wiadomo, że nie każdego na to stać :) W tym domu znajdziesz salkę fizjoterapeutyczną oraz oczywiście inne zajęcia pozaprogramowe. Swietne miejsce.
    • Gość: GOSC Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 08:22
      Dom opiekuńczo leczniczy Pilaszków -Płochocin.
      Zdecydowanie polecam.Mieliśmy w rodzinie osobę wymagającą opieki,i
      po pobycie w kilku niefortunnych miejscach tam została.Cisza,dobra
      opieka,piękne otoczenie no i niezbyt daleko od miasta.Poszukaj w
      goglach, mają swoja stronę.
    • horpyna4 Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 08.12.09, 11:26
      Zetknęłam się z podobnym problemem. Są dwa rozwiązania.

Jedno, to zatrudnić całodobową opiekunkę. Oczywiście nie "z ulicy",
      tylko przez koncesjonowaną agencję. Tyle, że powinno być dla tej
      opiekunki osobne pomieszczenie ze spaniem, żeby mogła mieć trochę
      intymności; nie zawsze niestety jest to możliwe.
      To rozwiązanie polecam w przypadku, kiedy starsza osoba ma kontakt z
      otoczeniem. Bo lepiej się będzie czuła "na własnych śmieciach".

Drugie rozwiązanie, to właśnie dom opieki. I z tych, z którymi się
      zetknęłam, mogę polecić prywatny dom opieki na ul. Pomorskiej. Gugle
      pomogą znaleźć.
    • belmondo-to-ja Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 10.12.09, 17:55
      Też mam podobny problem i dzwoniłem już do kilku domów opieki w
      okolicach Warszawy - Anin, Międzylesie, Wawer, itd... - trzeba czeka
      na miejsce i to dosyć długo. Dowiedziałem się też, że godziwa opieka
      naprawdę taka, jaka należy się starszym schorowanym ludziom - jest w
      domach, gdzie odpłatność zaczyna się od 4 tys. w górę!! To co mają
      robić rodziny, których na to nie stać?
      • horpyna4 Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 10.12.09, 18:12
        Zadzwoń do tego domu, o którym napisałam. Wcale nie mają wygórowanych
        cen, a opieka jest naprawdę na poziomie. Pierwsze wrażenie już przy
        wejściu: brak smrodu moczu, który to smród jest zwykle obecny w tego
        typu placówkach.

• aniaw228 Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 16.01.14, 09:20
      Jeśli chodzi o dom opieki koło Warszawy to ja wszystkim polecam ten w Markach: www.domopiekipalac.pl Mam o nich dobre zdanie.
      • sibeliuss Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 16.01.14, 15:26
        forum.gazeta.pl/forum/f,19654,Hospicjum_i_domy_opieki.html
      • Gość: Chłopak Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.14, 09:08
        Ja z kolei zgłosiłem mamę do domu opieki zlota jesień w Jabłonnie niedaleko Warszawy- tu masz adres: prywatnydomopieki.eu/index.php/kontakt. Opieka jest na poziomie, mało osób i cały czas pod opieką lekarza.
        • Gość: Ewa Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.14, 22:12
          Polecam Willa Miracle w Sulejówku .
    • Gość: Wanda Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.05.14, 10:23
      Proponuję Dom Sekwoja w Woli Mrokowskiej, całodobowa opieka pielęgniaska, lekarz geriatka Dorota Łukaszuk, co drugi dzień.
      Tel. 503-772-400, strona www.domsekwoja.pl
      • Gość: Jack Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.20, 12:48
        Szukam osób które maja. Bliskich w Sekwoja , co faktycznej oceny opieki i kosztów ?
    • Gość: Gerdaba Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.14, 11:48
      Nie sposób się nie zgodzić, też mam tam mamę i jestem zadowolona z opieki i ogólnego poziomu placówki. Dużym plusem jest stała opieka lekarska i to, że obiady są robione u nich w stołówce.
    • Gość: Bi Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.07.14, 22:33
      Polecam nowo wybudowany, specjalnie przystosowany dla starszych, chorych ludzi Dom Opiekuńczo-Leczniczy "Nestor" w Wojszczycach k. Zakroczymia - przeniesiony z Okunina (k. Nowego Dworu Mazowieckiego). Bardzo dobre warunki i opieka.
      • Gość: Konrad Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 16.10.14, 22:27
        Nie polecam domu opieki w Wojszczycach - zakłamanie, obłuda, brak dostatecznej opieki. Personel nie przykłada się do wykonywanej pracy. Brak poszanowania ludzi...
        • detektyw247 Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 18.10.14, 21:45
          Pomożemy Ci w każdej sprawie! Sprawdzimy, jak traktowani są Twoi bliscy!!
          Sprawdzanie niani/opiekunów, badania DNA, badania wariografem, porwania, ustalenie miejsca pobytu, poszukiwania mienia i osób, wykrywanie kamer,podsłuchów, oprogramowania szpiegowskiego...
          Z nami dowiesz się prawdy!
          Dostarczymy dowodów, dzięki którym szanse na wygraną rozprawę wzrosną wielokrotnie!
          Jesteśmy zespołem doświadczonych detektywów i prawników.
          Dojazd doklienta, deny ustalane indywidualnie!
          ZADZWOŃ: 572611122 na pewno się dogadamy!
          Jesteśmy do dyspozycji 24/7
          Za każdego klienta, któremu nas polecisz, 20% dla Ciebie!
    • aankaa Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 22.07.15, 15:52
      może się zdecyduj...

aga.andrzejew 22.07.15, 14:41 Odpowiedz
      Domy opieki to zawsze ryzyko, nigdy nie wiadomo jaka jest tam opieka. Może warto zainwestować w osobę, która przychodzi do domu? Moja koleżanka skorzystała z usług firmy GoldCare i jest bardzo zadowolona
      • lechko2 Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 02.08.15, 18:41
        Nie można popadać w skrajności bo tym sposobem można oszaleć gdy będziemy doszukiwać się w każdym miejscu i sytuacji oszustw i innych dziwnych sytuacji. Owszem też nie zdecydowałabym się na coś nie sprawdzonego dlatego moja rada taka-korzystaj ze sprawdzonych , poleconych mejsc. Mojej przyjaciółki mama jest w domu opieki www.domopiekigeravita.pl/ i jeszcze nigdy nie słyszałam nic złego a jest już tam jakiś czas. zadnego więcej miejsca nie znam.
        • pol-o56 Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 09.08.15, 17:14
          Nie ma co panikować z tymi domami opieki-są owszel lepsze i gorsze i tak jak pisze koleżanka wyżej, najlepszy sposób to wybrać ten z polecenia.
        • lechko2 Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 17.08.15, 14:25
          A może jakaś starsza pani do opieki albo studentka?
          • jula456 Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 16.11.15, 09:51
            Sama nie wiedziałam co zrobić z moim tatą, gdy po operacji serca potrzebował opieki. Niestety ja pracuję i utrzymuję córkę, więc nie jestem w stanie opiekować się nim 24/dobę. Szukałam i szukałam, i w końcu znalazłam firmę, która mnie nie zawiodła. Polecam odwiedzić ich stronę goldcare.pl/pl/o-nas i poczytać sobie o nich. Mój tata jest bardzo trudnym człowiekiem, ciągle się denerwuje, ale opiekunka potrafi sobie z nim poradzić. Jest już z nami od miesiąca i tata darzy ją ogromnym zaufaniem. Serio, polecam. To bardzo ułatwiło mi życie a ojcu funkcjonowanie.
            • czarek_sz Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 16.11.15, 10:01
              A chałupkę to komu Tatulek zapisał w testamencie, jesteś jedynaczką ?
        • stasi1 Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 26.11.16, 16:24
          Mój tata tam był przez miesiąc. W sumie dość dobrze go wspominam dość mały ośrodek.Tata przybył na leżąco wyszedł prawie o własnych nogach
    • 1-buc kolejny SPAM z Goldcare 19.08.15, 18:00
      Wyszukiwarki nie oszukasz
    • Gość: Maria Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy IP: 46.102.160.* 21.11.15, 13:22
      A może lepiej pomyśleć o tym by zatrudnić jakąś firme do opieki w domu nad twoją mamą. Miałam podobny problem i skorzystałam z pomocy holisticcare. Mama jest cały czas w domu i ma opiekę jak mnie nie ma. I to nie byle jaką a odpowiednią i profesjonalną.
    • maciej_maciej81 Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 20.11.16, 21:19
      Na cięższe schorzenia u osoby starszej to pozostaje raczej tylko fachowa i profesjonalna opieka. Dzisiejsze ceny w domach seniora są często wysokie, ale jak ma być dobrze to nie będzie tanio... Niedaleko podwarszawskich Łomianek jest odpowiednie miejsce z dobrą opinią, to prywatny dom opieki Sielanka dom-opieki-sielanka.pl/
      • 1-buc Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 20.11.16, 23:19
        maciej_maciej81 napisałeś kiedyś coś innego na Forum, poza wstawianiem tej samej reklamy? nie...
    • natulana Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 28.11.16, 10:12
      W Nowym Dworze Mazowieckim Dom Rodzinny na ulicy Przytorowej. Moja teściowa tam jest i naprawdę jest dobrze. A byliśmy bardzo sceptycznie nastawieni, myślałam, że będzie stamtąd uciekać albo narzekać bo bardzo była przywiązana do swojego domu. A jest odwrotnie, ma nowe znajome, jest w lepszej kondycji psychicznej i fizycznej. Również cierpi na otępienie starcze. Ma tam zapewnioną opiekę psychologa, chyba to też jej pomaga bardzo.
    • plpolkitu Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 27.07.17, 16:10
      Polecam dom Opieki Willa MIracle w Sulejówku . Przepiękny teren , oddany personel. Najlepiej - jeżeli nie może się Pani na nic zdecydować odwiedzić placówkę w weckend i porozmawiać z rodzinami.
    • osrodekfinezja Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 03.07.18, 22:36
      Szanowni Państwo, polecam dom opieki Finezja, którego jestem przedstawicielem. Ośrodek znajduje się w miejscowości Dąbrówka w pow. wołomińskim. Jako główne zadanie do realizacji stawiamy sobie dobro i bezpieczeństwo wśród naszych podopiecznych. Nasi podopieczni mogą uczestniczyć w różnych zabiegach pielęgnacyjnych, masażach, rehabilitacjach oraz wydarzeniach kulturowych czy warsztatach. Chcemy, aby pobyt w naszym ośrodku był również okazją do integracji (oczywiście w ramach możliwości każdego podopiecznego) oraz poprawy samopoczucia. Chętnie odpowiem na pytania dotyczące naszego ośrodka.
    • damian167 Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 19.03.19, 14:13
      Dzień dobry.
      Chciałbym umieścić mamę w Domu Opieki w Ursusie na ulicy Prystora 8. Chyba enelmed to prowadzi. Czy ośrodek jest wart polecenia, jakie są tam warunki, personel. etc. Zależy mi na konkretnych informacjach.
    • kubaa8986 Re: Dom opieki dla starszej, chorej mamy 08.04.19, 10:00
      Ze swojej strony moge polecić dom Seniora krzeminek bardzo profesjonalna opieka godni zaufania. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka