Dodaj do ulubionych

Wilanów nie zwinie asfaltu. Skrót ul. Rzekotki ...

IP: *.chello.pl 17.12.09, 09:46
HURRAAAAAAAAAA!!!!!!. Dalej będziemy tędy jeździć!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc_666 Wilanów nie zwinie asfaltu. Skrót ul. Rzekotki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 10:26
      typowe gospodarskie (=polskie) podejscie do sprawy: latami brak
      decyzji, aby wybudować skrót łączący Wilanów z Ursynowem,
      nastepnie "po cichu" wyasfaltowanie kawałka chronionej skarpy,
      natepnie nakaz rozbiórki samowolki i protesty okolicznych
      mieszkancow, nastepnie spory urzędnikow, na końcu usankcjonowanie
      pseudo ulicy, która jeżdzi setki jak nie tysiace samochodów, i na
      koniec wszyscy są zadowoleni - no może poza kilkoma właścicielami
      posesji, ktorzy nie moga wyjechac z bramy.
    • Gość: gosc Wilanów nie zwinie asfaltu. Skrót ul. Rzekotki ... IP: *.palabra.com.pl 17.12.09, 10:37
      Co to za dziwny kraj, w którym wybierani w wolnych wyborach urzędnicy mogą zdecydować o zamknięciu drogi, która każdego dnia jeżdżą tysiące ludzi. Przecież nie jeżdżą bo lubią, tylko dlatego, że muszą (dojechać do metro, do sklepu, szkoły, przedszkola, pracy, etc.)
      Skoro ta droga z jakiś przyczyn nie powinna istnieć, to NAJPIERW należy zbudować nową/lepszą, a dopiero później zamykać tę. W przeciwnym razie te tysiące osób będą musiały pojechać inną, dłuższą, trasą. Czy państwo urzędnicy zwrócą im koszty dodatkowego paliwa, czasu i nerwów???
      • Gość: Janka Re: Wilanów nie zwinie asfaltu. Skrót ul. Rzekotk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 20:04
        ciekawe kto zwróci mieszkańcom okolicznych domów stracony spokoj i
        nerwy. mała uliczka zamienila sie w marszalkowska , nie mozna
        przejechac czy tez przejsc. a poza tym skarpa jest chyba obiektem
        chronionym , cos mi sie wydaje . Ta droga zostala zbudowana
        nielegalnie wiec nie wiem o co chodzi... Dojazd do Wilanowa , jestem
        ZA ale może by to ogarnąc po ludzku , nie na siłe
    • niebo-rak Sytuacja bardzo polska. Niekompetencja decydentów 17.12.09, 11:12
      i niedola użytkowników. Nowokabacka do tej pory nie powstała, bo urzędnicy w
      Wilanowie zarezerwowali za wąski pas terenu po swojej stronie. Na obrzeżach
      powstają budynki osiedla Zapłocie. Brawo! Nadzór budowlany nie żąda likwidacji
      drogi ze względu na powstanie jej niezgodnie z planem, ale dlatego, że
      powstała bez ich pozwolenia. Kolejny obrażony urzędnik! To jak z ekologami: są
      zawsze i wszędzie przeciw. Ale po otrzymaniu dotacji przeszkody znikają
      natychmiast. Brawo dla NSA za decyzję.
      • Gość: aaa Re: Sytuacja bardzo polska. Niekompetencja decyde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 23:09
        typowo polski pie...ik, gó... innych obchodzi że komuś się robi koło pióra ...
        i vice wersa
    • dedalus1 Sędziowie NSA mieszkają na Zapłociu i tu jest pies 18.12.09, 22:36
      Sprawa będzie dużo bardziej jasna dla ogółu jak poinformuje się
      zainteresowanych Warszawiaków, że osiedle Zapłocie poniżej skarby zamieszkują
      byli agenci SB, a wielu mieszkańców pracuje lub sądzi w NSA. Dlatego normalnej
      drogi nie zrobili i dlatego odwołali teraz rozbiórkę skrótu. Nie ma na nich
      silnych. Zwykli urzędnicy z Wilanowa i Ursynowa trzęsą od 20 lat przed nimi
      portkami. A to Polska właśnie! Równych i równiejszych. Jakby zlustrowano tych
      panów, to droga byłaby już od dawna...
      • mima30 Re: Sędziowie NSA mieszkają na Zapłociu i tu jest 08.01.10, 15:06
        Kurcze, mieszkam za Zapłociu od 4 lat i nie wiedziałam, że jestem
        agentką SB.... troche rozsądku :)
    • Gość: wyborca Nowokabacka OUT!!! ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 15:41
      www.wilanow.pl/news,informacje,578,,5.html
      no comments...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka