Dodaj do ulubionych

Uwaga: Ogromne utrudnienia z powodu śniegu

IP: 212.180.160.* 06.01.10, 18:02
A jak na buspasie?
Ogrzewane autobusy z zadowolonymi pasażerami mkną bez problemów?
Obserwuj wątek
    • Gość: Meehow Ogromne utrudnienia z powodu globalnego ocieplenia IP: *.147.34.40.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.01.10, 18:04
      Teraz trzeba grzać! Włączmy każdy po grzejniku 2000W !!!
    • warzaw_bike_killerz Plugosolarki odsniezaja i sola ulice z autobusami? 06.01.10, 18:51
      To ciekawe, bo o 18.40 Dickensa/Grojecka w sniegu po kostki, a solarka solila
      Siemienskiego. Myslalem, ze tak po prostu maja wysypac sol, a nie udroznic
      drogi. Nic dziwnego, ze odniezanie tyle kosztuje.
      • Gość: fizyk Re: Plugosolarki odsniezaja i sola ulice z autobu IP: *.acn.waw.pl 06.01.10, 21:58
        z tego co widziałem o 18 Dickensa nie dało się przejechać. Jeden wielki korek.
        To niby gdzie i jak mieli sypać, bo nie sądzę, że w 40 minut coś się tam zmnieniło.
        • warzaw_bike_killerz Re: Plugosolarki odsniezaja i sola ulice z autobu 06.01.10, 22:35
          I to wystarczajacy powod by sypac ulice, ktorymi nikt nie jezdzi?

Doprawdy, nic dziwnego, ze koszty akcji sypania sa tak wielkie. Jak sypie, to
          Grojeckiej (ktora byla przejezdna w kierunku poludniowym) nie mozna sypac, bo
          trzeba 4-tej kategorii osiedlowki raczyc obecnoscia solarek.

Pewnie zarzadzajacy kryzysowo podczas opadow sniegu mysli sobie: "trzeba cos
          posypac... korki sie robia, to niech sypia tam, gdzie pies z kulawa noga nie
          zaglada" To normalne. Potem spece przekuja porazki w sukcesy - juz jutro rano
          bedzie info - pomimo kataklizmu jaki nas spotkal, dzis drogi sa czarne, miasto
          wydalo kolejny miliard. Tuz za chwile otworza buzie spece od ochrony zieleni i
          beda narzekac, ze miasto za mocno soli, a miastowe urzedasy orzekna, ze
          zainwestuja w ochrone drzew i zastosuja mniej szkodliwa sol. W marcu nikt nie
          bedzie pamietal. Miejska cyklofrenia.
    • Gość: Tomek Uwaga: Ogromne utrudnienia z powodu śniegu IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.10, 18:55
      "opady będą jeszcze co najmniej kilka godzin" Zabawne minęła godzina i u mnie
      na Mokotowie nie pada. Pozdrawiam
      • Gość: m. IMGW: ka$a ka$a ka$a IP: *.centertel.pl 06.01.10, 19:06
        > "opady będą jeszcze co najmniej kilka godzin"
        Właśnie po to, żeby można było sobie samemu to ocenić, wymyślono mapy radarowe.
        Ale o ile sąsiednie kraje mają bieżące dane publicznie dostępne np.
        www.chmi.cz/meteo/rad/rad_data.php
        www.shmu.sk/sk/?page=65
        O tyle u nas IMGW woli doić kasę i za darmo udostępnia tylko dane sprzed 3 godzin:
        www.pogodynka.pl/radary.php
    • Gość: PW Drogowcy znów nie zawiedli - dali ciała jak zawsze IP: 89.108.244.* 06.01.10, 19:06
      Znów była wcześniejsza prognoza opadów, znów były buńczuczne zapowiedzi, że są
      zwarci i gotowi, i znów wszystkie ulice bielutkie, nawet nie tknięte pługami.
      Czy te ćwierćmózgi nie rozumieją, że jak ma padać w godzinach szczytu, to
      trzeba wyjechać o 13-tej, posypać drożne jeszcze ulice solą na zapas, żeby się
      śnieg rozpuścił jak już spadnie? A te specjalisty czekają na opad, miasto się
      paraliżuje i mają pretekst, żeby nie wyjeżdżać - bo pługosolarki stojące w
      korku rzeczywiście sensu nie mają.
      Za każdym razem jest to samo... ćwierćmózgom widocznie mózgi nie rosną i nigdy
      nie zostaną półmózgami...
      • Gość: w-wiak 170 pługów???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 19:29
        Ilość pługopiaskarek spotkanych od Żoliborza przez Bankowy i dalej
        Radzymińską w kierunku Marek wyniosła 1 (słownie jeden).

Może płużyli od Ratusza do Wawra????
        • Gość: Thomas Re: 170 pługów???. IP: *.acn.waw.pl 06.01.10, 20:16
          Z Jagiellonskiej na Goclaw o 16 jechalem i nie widzialem zadnej plugo/piaskarki
          Ale dalo sie jechac, tylko ludzie slabo jezdza albo szarzuja (szczegolnie Ci w
          autach 4x4)
          Jedzie taki z taka sama predkoscia jak ja (na trasie 2-3km) i ciagle pasy
          zmienia liczac nie wiem na co.
    • Gość: Robal_pl Fajna zima ! IP: *.chello.pl 06.01.10, 19:54
      Fajnie jest. Byłem pojeździć samochodem (a mam jak najbardziej normalnego
      Jeepa Cherokee. 4x4 rządzi !!) i jest bardzo fajnie. Dopóki nie odśnieżą i nie
      posolą. :(
      • Gość: Zubuś Re: Fajna zima ! IP: *.acn.waw.pl 06.01.10, 20:33
        Znaczy co? Fajniej stoi się w korku samochodem 4x4 niż FWD albo RWD?
        • Gość: rozśmieszony Re: Fajna zima ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.10, 20:40
          Gość portalu: Zubuś napisał(a):

> Znaczy co? Fajniej stoi się w korku samochodem 4x4 niż FWD albo
          RWD?

Pewnie że tak, można sobie na wszystkich popatrzeć z góry
          • Gość: ro Re: Fajna zima ! IP: *.chello.pl 06.01.10, 20:56
            E, nie. Byłem pojeździć w kierunku niezakorkowanym i było całkiem fajnie.
            • Gość: Zubuś Re: Fajna zima ! IP: *.acn.waw.pl 06.01.10, 21:44
              Ano chyba, że tak
          • Gość: Zubuś Re: Fajna zima ! IP: *.acn.waw.pl 06.01.10, 21:43
            Ale tak się nie dan w przypadku np. Subaru czy Audi, trzeba by jakąś terenówkę :)
    • robal_pl Fajna zima ! 06.01.10, 19:58
      Zima jest fajna. I 4x4 jedynym słusznym rodzajem samochodu.

Dopóki nie odśnieżą i nie posolą...

PS. I proszę nie kasować !
    • Gość: Bufetowa Super! IP: *.nwrknj.btas.verizon.net 06.01.10, 20:04
      I tak powinno byc. Jadac wolno mozna lepiej podziwiac nasz piekne
      miasto!

Varsovia semper turpis
    • Gość: domator dziś miało spaść 10cm a spadło tylko 5cm IP: *.187.244.26.ip.abpl.pl 06.01.10, 20:27
      według wcześniejszych prognoz dziś miało spaść 10cm a spadło tylko 5cm
    • magic3 Jak ktoś nie umie jeździć, niech nie siada za kier 06.01.10, 20:41
      Dotyczy to 2/3 kierowców w Warszawie. Trochę śniegu, a nawet deszczu, i już
      korki. To nie jest wina ani HGW, ani infrastruktury, tylko patałachów za
      kierownicą.
      • nessuno Re: Jak ktoś nie umie jeździć, niech nie siada za 06.01.10, 21:35
        magic3 napisał:

> Dotyczy to 2/3 kierowców w Warszawie. Trochę śniegu, a nawet deszczu, i już
        > korki. To nie jest wina ani HGW, ani infrastruktury, tylko patałachów za
        > kierownicą.

Dokładnie.Miszczowie prostej i suchej,dziś byli jak dziecko we mgle,wystraszeni
        i bezradni.
        To nie wina zimy,że miasto w korkach utknęło,nie ma też winy tych od
        odśnieżania.Winne są barany nie potrafiące jeździć w takich warunkach.
        • zezowaty_cyklop Re: Jak ktoś nie umie jeździć, niech nie siada za 06.01.10, 23:39
          > To nie jest wina ani HGW, ani infrastruktury, tylko patałachów za
          kierownicą.

Jak się jest prezydentem to powinno się znać strukturę społeczną
          mieszkańców swojego miasta. Ja są patałachy to trzeba to uwzględnić
          organizując pracę służb i tyle.
    • Gość: rollek A facia co umiał jeździć 170 km/h po śniegu pokara IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.10, 21:25
      li mandatem!
      • Gość: tirowiec Ja debile z prawoskrętów jada na wprost albo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 21:43
        wjeżdżają na skrzyżowania z których nie zjadą to ja ma nie być
        korków? a dla mnie moga w ogóle nie solić po śniegu lepiej się
        jeździ niż po tej mazi która zamarza od spodu
        • Gość: kobitka Re: Ja debile z prawoskrętów jada na wprost albo IP: 89.108.197.* 06.01.10, 22:29
          też wolę jeździć po śniegu, niż po tej breii buuu
          melduję że toruńska o 21.30 czarniutka, i Dickensa też dało się jechać-ni korka, ni śniegu ni piaskarki/pługa ;)
    • Gość: mariki Re: Uwaga: Ogromne utrudnienia z powodu śniegu IP: *.acn.waw.pl 06.01.10, 22:54
      Tam gdzie k...wy z samochodów nie blokują drogi, tam jadą zadowoleni. :-)
    • Gość: Meehow Uwielbiam jeździć po śniegu i lodzie IP: *.147.104.90.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.01.10, 23:52
      Kilkadziesiąt godzin wyjeździłem na wypolerowanym, specjalnie przygotowanym
      lodowisku. Niestety to, co widzę na ulicach, po prostu mnie przygnębia. Można
      przecież jeździć bezpiecznie z dopuszczalną prędkością 50 - 80 km/h w
      zależności od miejsca (na oponach zimowych zaznaczam), a i tak większość
      kierowców, "miszczuf suchej prostej" wlecze się 20 km/h i nie umie ruszyć
      energicznie spod świateł powodując korki.
      • morekac Re: Uwielbiam jeździć po śniegu i lodzie 07.01.10, 01:21
        A gdzieś ty widział to wypolerowane lodowisko? Lodowisko może i było, tylko ze
        zwałami śniegu. A opad był chyba ciut większy jak te 5 cm - sądząc po ilości
        śniegu na samochodzie ;-)
    • sorc108 5cm śniegu i już poważne utrudnienia?????? 07.01.10, 01:14
      To jakieś wolne żarty... Czy wszyscy do tej pory mieszkali na Florydzie? Przecież to nie są żadne poważne opady. Spadło trochę śniegu i już nikt nie potrafi po tym jeździć tylko wszyscy żądają czarnej posolonej nawierzchni... Nie przesadzajmy - to jest normalna polska zima z normalnymi opadami - nic nadzwyczajnego. Jakby się nam przytrafiła zima z ponad metrowymi zaspami, których trochę pamiętam to media by chyba stwierdziły, że to dzień sądu ostatecznego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka