Dodaj do ulubionych

Kłopoty z taryfą darmowe weekendy i wieczory

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 23:13
w telekomunikacji zawsze cos knoca jak nie z neostrada to z taryfami OSZUSCI
Obserwuj wątek
    • roody102 Re: Kłopoty z taryfą darmowe weekendy i wieczory 10.02.04, 05:38
      Tymon Tymański nagrał był swego czasu piosenkę z refrenem prostym:
      "Telekomunikacja - chuje!"
      Kiedyś wydawał mi się nieco zbyt wulgarny, ale im dłużej czytam o tym, co się
      w tej firmie wyprawia, tym bardziej mi on pasuje.

"Dostęp do Internetu powinien być prawnie reglamentowany, najlepiej wydawany
      po okazaniu świadectwa lekarskiego i za zgodą rodziców."
      Jerzy Pilch
      • Gość: Piotr Re: Kłopoty z taryfą darmowe weekendy i wieczory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 06:51
        Nie obrażaj Chujów. TPSA to po prostu siusiaki i już ;-)
    • Gość: Piotr Re: Kłopoty z taryfą darmowe weekendy i wieczory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 07:07
      > Aktywacja planu rozpoczyna się od pierwszego dnia
      > następnego okresu rozliczeniowego po złożeniu zamówienia
      > (czyli np. składając zamówienie 29 lutego, można za darmo
      > dzwonić wieczorem już od 1 marca)

Nie jest to do końca prawda. TPSA potrzebuje kilka dni na przetworzenie
      zgłoszenia, więc należy się liczyć, że nowy plan będzie w takim przypadku
      aktywny dopiero od 1 kwietnia. Próbowałem aktywować jakieś zniżki na swoim
      telefonie. Co z tego, że był to dopiero przedostatni dzień miesiąca - ale był
      to piątek. W Telepunkcie dowiedziałem się, że oni stracili uprawnienia do
      wprowadzania takich rzeczy do komputera. Dopiero następnego dnia ROBOCZEGO
      prześlą to do centrali i zanim tam ktoś się tym zajmie to będzie połowa dnia. A
      to znaczy, że zniżka będzie aktywna od jeszcze następnego miesiąca....

Oczywiście jest to oszustwo - ot, jedno z wielu naszego kochanego Błękitnego
      Molocha.

Mam też radę dla wszystkich - jak wypełniacie te śliczne kolorowe zamówienia TP
      na cokolwiek, to zróbcie to w DWÓCH EGZEMPLARZACH - jeden z podwierdzeniem
      przyjęcia dla siebie. Opisywaną wyżej usługę zamawiałem już raz w jakimś
      październiku. I co z tego - nic. Ktoś widocznie zgubił moją karteczkę. A ja
      naiwnie im zaufałem... I teraz mogę bić pianę, ale nie mam dowodu, więc mogę im
      skoczyć ;-)

A teraz się zastanawiam, czy to w ogóle wyślę, bo mi Neo przestaje działać.
      Telefon jest głuchy od dwóch dni, ale internet chodzi (czasem) - "łączy nas
      coraz więcej".

Życzę powodzenia z walce z TePSĄ.

• tom_aszek Brak kłopotów z taryfą "rabat za 20 rozmów" :) 10.02.04, 08:48
        > Nie jest to do końca prawda. TPSA potrzebuje kilka dni na przetworzenie
        > zgłoszenia, więc należy się liczyć, że nowy plan będzie w takim przypadku
        > aktywny dopiero od 1 kwietnia.

Różnie z tymi terminami bywa! Jesienią zdecydowałem się na usługę rabatu na
        pierwsze 20 rozmów (nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa). Mając na
        względzie wspomniane przez przedpiśćcę przetwarzanie złożyłem odpowiedni
        papierek w Tepsie na tydzień przed końcem miesiąca (chyba listopada, nie
        pamiętam dokładnie). Po otrzymaniu pierwszego rachunku stwierdziłem, że
        uruchomili mi usługę... wstecz(!), czyli od początku listopada, a nie od
        początku grudnia. Ależ tam mają b...l
    • Gość: Janek Sprawność TPSA ? IP: 213.146.57.* 10.02.04, 09:22
      W połowie grudnia zamówiłem darmowe weekendy (70zł brutto)). W styczniu
      otrzymałem fakturę bez zmian (35zł netto). W lutym otrzymałem fakturę za
      darmowe weekendy i wieczory (85 zł brutto). Panie Le Guern, kiedy firma której
      pan szefuje zacznie prawidłowo rozliczać usługę którą zamówiłem. Błękitna linia
      to jedna wielka lipa. Za każdym razem opowiadają inną bajkę.
    • Gość: Troll Re: Kłopoty z taryfą darmowe weekendy i wieczory IP: 5.5R2D* / *.pg.com 10.02.04, 11:33
      informacja jakoby zmiana taryfikatora 29 lutego mialaby obowiazywac od 1 marca
      jest w konflikcie z ta ktora podaja osoby na 9393. Wg. informacji z blekitnej
      linii zmiana taka musi byc dokonana minimum 7 dni przed rozpoczeciem nowego
      okresu platnosci. Cos tu mi nie gra...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka