Gość: TYSON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 23:13 w telekomunikacji zawsze cos knoca jak nie z neostrada to z taryfami OSZUSCI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roody102 Re: Kłopoty z taryfą darmowe weekendy i wieczory 10.02.04, 05:38 Tymon Tymański nagrał był swego czasu piosenkę z refrenem prostym: "Telekomunikacja - chuje!" Kiedyś wydawał mi się nieco zbyt wulgarny, ale im dłużej czytam o tym, co się w tej firmie wyprawia, tym bardziej mi on pasuje. __________________________ Roody102 "Dostęp do Internetu powinien być prawnie reglamentowany, najlepiej wydawany po okazaniu świadectwa lekarskiego i za zgodą rodziców." Jerzy Pilch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kłopoty z taryfą darmowe weekendy i wieczory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 06:51 Nie obrażaj Chujów. TPSA to po prostu siusiaki i już ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kłopoty z taryfą darmowe weekendy i wieczory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 07:07 > Aktywacja planu rozpoczyna się od pierwszego dnia > następnego okresu rozliczeniowego po złożeniu zamówienia > (czyli np. składając zamówienie 29 lutego, można za darmo > dzwonić wieczorem już od 1 marca) Nie jest to do końca prawda. TPSA potrzebuje kilka dni na przetworzenie zgłoszenia, więc należy się liczyć, że nowy plan będzie w takim przypadku aktywny dopiero od 1 kwietnia. Próbowałem aktywować jakieś zniżki na swoim telefonie. Co z tego, że był to dopiero przedostatni dzień miesiąca - ale był to piątek. W Telepunkcie dowiedziałem się, że oni stracili uprawnienia do wprowadzania takich rzeczy do komputera. Dopiero następnego dnia ROBOCZEGO prześlą to do centrali i zanim tam ktoś się tym zajmie to będzie połowa dnia. A to znaczy, że zniżka będzie aktywna od jeszcze następnego miesiąca.... Oczywiście jest to oszustwo - ot, jedno z wielu naszego kochanego Błękitnego Molocha. Mam też radę dla wszystkich - jak wypełniacie te śliczne kolorowe zamówienia TP na cokolwiek, to zróbcie to w DWÓCH EGZEMPLARZACH - jeden z podwierdzeniem przyjęcia dla siebie. Opisywaną wyżej usługę zamawiałem już raz w jakimś październiku. I co z tego - nic. Ktoś widocznie zgubił moją karteczkę. A ja naiwnie im zaufałem... I teraz mogę bić pianę, ale nie mam dowodu, więc mogę im skoczyć ;-) A teraz się zastanawiam, czy to w ogóle wyślę, bo mi Neo przestaje działać. Telefon jest głuchy od dwóch dni, ale internet chodzi (czasem) - "łączy nas coraz więcej". Życzę powodzenia z walce z TePSĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Brak kłopotów z taryfą "rabat za 20 rozmów" :) 10.02.04, 08:48 > Nie jest to do końca prawda. TPSA potrzebuje kilka dni na przetworzenie > zgłoszenia, więc należy się liczyć, że nowy plan będzie w takim przypadku > aktywny dopiero od 1 kwietnia. Różnie z tymi terminami bywa! Jesienią zdecydowałem się na usługę rabatu na pierwsze 20 rozmów (nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa). Mając na względzie wspomniane przez przedpiśćcę przetwarzanie złożyłem odpowiedni papierek w Tepsie na tydzień przed końcem miesiąca (chyba listopada, nie pamiętam dokładnie). Po otrzymaniu pierwszego rachunku stwierdziłem, że uruchomili mi usługę... wstecz(!), czyli od początku listopada, a nie od początku grudnia. Ależ tam mają b...l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Sprawność TPSA ? IP: 213.146.57.* 10.02.04, 09:22 W połowie grudnia zamówiłem darmowe weekendy (70zł brutto)). W styczniu otrzymałem fakturę bez zmian (35zł netto). W lutym otrzymałem fakturę za darmowe weekendy i wieczory (85 zł brutto). Panie Le Guern, kiedy firma której pan szefuje zacznie prawidłowo rozliczać usługę którą zamówiłem. Błękitna linia to jedna wielka lipa. Za każdym razem opowiadają inną bajkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: Kłopoty z taryfą darmowe weekendy i wieczory IP: 5.5R2D* / *.pg.com 10.02.04, 11:33 informacja jakoby zmiana taryfikatora 29 lutego mialaby obowiazywac od 1 marca jest w konflikcie z ta ktora podaja osoby na 9393. Wg. informacji z blekitnej linii zmiana taka musi byc dokonana minimum 7 dni przed rozpoczeciem nowego okresu platnosci. Cos tu mi nie gra... Odpowiedz Link Zgłoś