Dodaj do ulubionych

Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację stac...

IP: 77.255.241.* 03.02.10, 14:31
Chyba jacyś młodzi gniewni dorwali się do marketingu... A to
superszmaja, a to stacjonarny Wars. Kto tam pójdzie jeść? Brrr!
Obserwuj wątek
    • Gość: mfg Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację stac... IP: 212.180.147.* 03.02.10, 14:32
      "Green patio" i liście bananowca? To ja już wolę chamską obsługę i bułę z
      mielonym. Przynajmniej wiem, za co płacę i gdzie jestem.
      • Gość: errabundi Na Wschodnim? IP: *.merinet.pl 03.02.10, 15:10
        • Gość: mzb Poszedłbym tam gdyby nazwali się WARS IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 03.02.10, 16:50
          Co za demon copyrightingu wpadł na pomysł tak nijakiej nazwy. Gdyby nazwali
          knajpy WARS i oznaczyli swoim logo, to wtedy mogliby powiedzieć, że to działania
          poprawiające wizerunek. I myślę, że wielu chętnie by wpadło, szczególnie że jest
          moda na PRL-owskie marki.
          • maruda.r Teraz czas na stacjonarny pociąg 03.02.10, 18:43

Po uruchomieniu stacjonarnej restauracji koleje powinny pójść za ciosem i
            uruchomić kilka stacjonarnych pociągów. Planujesz podróż z Warszawy do Krakowa i
            z powrotem, wsiadasz i punktualnie o czasie wychodzisz. Nie trzęsie, nie stuka i
            nie spóźnia się. Pełen wypas.

Wydaje się, że koleje już eksperymentują w tym zakresie - opóźniając pociągi do
            takiego stopnia, że podróżni wolą wysiąść i dojść do celu na piechotę.

• Gość: hę? Re: Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 15:42
        hehehh
        logo z clipartów z corela 14
        to sie ktos popisal

gratulacje dla grafikow :)
        • 4krzych1 a co im szkodzi umoczyć trochę państwowej kasy... 03.02.10, 16:06
          ...OK niechby wpierw coś w ogóle dobrego zrobili jako restauratorzy
          kolejowi, to ewentualnie, po wielkim namysle, ktoś kto jest
          włascicielem tego bałaganu mógłby zaryzykować jakąs kasę na takie
          przedsięwzięcie, ale w sytuacji jaka jest i przy "osiągnięciach'
          jakie mają te nygusy, to są pieniądze stracone jeszcze przed startem
          tego...
          Kolejny szwindel tego przydupasa Palikótasa, wynagrodzonego posadą w
          Zarządzie PKP żeby "poprawił wizerunek PKP"
          O zgrozo!!!
      • Gość: b. Jaki poziom, takie potrzeby... IP: *.adm.ae.wroc.pl 03.02.10, 15:54
    • Gość: Hubert P Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację stac... IP: *.home.aster.pl 03.02.10, 14:40
      Te restauracje właśnie powinny być na dworcach! Jeżeli nie powstaną takie
      lokale na dworcach dalej będą one kojarzyć się z brudem. Na wschodnim jest
      pełno miejsca a nie ma ani jednego normalnego lokalu!
    • Gość: Rocco S. Lublin? IP: 213.77.28.* 03.02.10, 14:41
      A nie było kiedyś takiej restauracji przy dworcu w Lublinie?
      • Gość: (...) Re: Lublin? IP: 78.133.255.* 03.02.10, 15:02
        I w Krakowie też była restauracja z logo Warsu.
    • Gość: Warszawa Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację stac... IP: *.probud.com.pl 03.02.10, 14:46
      ciekawe ile opóźnienia będą miały zamówienia....
    • loczek62 Re: Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację st 03.02.10, 15:03
      W latach '80 2 razy w tygodniu pokonywałem trasę Warszawa- Wrocław (Ex"Odra" i
      pośpieszny "Frankfurt") i z wielkim sentymentem wspominam wagony restauracyjne
      Wars, a smak wyśmienitego tatara pamiętam do dziś. Chętnie wybiorę się do tej
      restauracji i liczę że będzie to "Podróż sentymentalna":)
    • Gość: jjj naprzeciwko smyka IP: *.range86-128.btcentralplus.com 03.02.10, 15:15
      w al.jerozlolimskich byl kiedys duza knajpa z ladami z gotowyjedzeniem jak w
      ikeii i bylosmacznie pamieta ktos
      • Gość: ? ??? IP: 77.236.16.* 03.02.10, 15:44
        hmmmmm...

WARS przez jakieś 50 lat prowadził restauracje/bary
        na dworcach PKP...

tak że co to za news ????
    • Gość: Polag Re: Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację st IP: 83.238.212.* 03.02.10, 15:35
      A ja bym chciał, żeby ktoś się wreszcie wziął za egzekwowanie ustawy o
      ochronie języka polskiego. Co to jest w ogóle za nazwa "Green Patio"?
      Kogo dzisiaj udajemy, krzyżówkę Angola z Hiszpansem? Żałosne.

WARS przynajmniej do czegoś nawiązywał, nawet jeśli obcokrajowcom
      kojarzył się militarnie.
    • Gość: Vladimir Powinni zmienić nazwę ... na mniej wojenną :) IP: 194.42.116.* 03.02.10, 15:47
    • lutek89 Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację stac... 03.02.10, 15:50
      PRZY ulicy a nie NA ulicy!!!! za co wam placą DEBILE!
      • Gość: analfabeta Re: Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację st IP: *.energo.krakow.pl 03.02.10, 16:33
        Ty, ekspert, tu masz wypowiedź innych ekspertów:

6.05.2005
        na ulicy czy przy ulicy?

Która forma jest lepsza: na ulicy czy przy ulicy? NSPP podaje, że forma przy
        ulicy jest oficjalna, z czego wynika, że lepiej mówić na ulicy, jednak forma
        przy ulicy jest bez porównania częstsza – może dlatego, że wielu ludziom forma
        na ulicy kojarzy się z bezdomnością. Co Państwo sądzą na ten temat?

Konstrukcja przy ulicy wcale nie jest częstsza niż na ulicy, na odwrót – jest
        dwukrotnie rzadsza. Jednak np. w kontekście czasownika mieszkać obie spotyka się
        równie często. A z kolei dom przy (jakiejś) ulicy jest kilkakroć czętszy niż dom
        na (jakiejś) ulicy. Może właśnie konstrukcje z domem miał Pan na myśli, pisząc o
        przewadze przyimka przy nad przyimkiem na?

Powyższe uwagi o frekwencji form podałem na podstawie Korpusu Języka Polskiego
        PWN (ponad 60 mln słów), który składa się głównie z tekstów pisanych. W języku
        mówionym przewagę zyskałyby pewnie formy typu mieszkać na ulicy, od dawna
        używane potocznie w tym znaczeniu (i niekoniecznie mające związek z bezdomnością).

— Mirosław Bańko, PWN
        *
        1.07.2004
        przy rynku, w rynku, na rynku?

Szanowni Państwo,
        proszę o odpowiedź na pytanie, jak należy mówić: „Budynek znajduje się przy / w
        / na Rynku Głównym 10”?

Najlepiej: „Budynek znajduje się na Rynku Głównym 10”, ponieważ podajemy
        dokładny adres, używając nazwy własnej. Podobnie powiemy np. „mieszkam na
        Piłsudskiego 25”. Można też powiedzieć „Budynek znajduje się w rynku”, ale brzmi
        to dobrze tylko z wyrazem pospolitym (wyrażenie „budynek znajduje się w Rynku
        Głównym 10” nie jest już udane).

Formułka „Budynek znajduje się przy Rynku Głównym 10” jest niefortunna, bo
        sugeruje położenie obok podanego adresu. Zresztą konstrukcje typu mieszkać
        przy ulicy można zaakceptować tylko w języku urzędowym.

— Jan Grzenia, Uniwersytet Śląski
    • Gość: partyzant Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację stac... IP: *.lublin.mm.pl 03.02.10, 15:51
      Hmm, a wydawało mi się że niecałe 10 lat temu na dworcu głównym w Lublinie piłem herbatkę w restauracji z logo WARS. Kubeczki (styropianowe) też miały to logo. Było to w nowej części dworca - na pewno nie w wagonie!!! Czy tytuł newsa nie jest lekko naciągnięty??
      • Gość: Boa Te poprzednie bary Wars pociągnęły raptem rok... IP: 94.75.121.* 03.02.10, 16:03
        ... i padły. było to gdzieś w latach 1997-98.
        • Gość: mzb Te pociągną jeszcze krócej IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 03.02.10, 16:52
    • konread Re: Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację st 03.02.10, 15:54
      Dobrze by było aby WARS zajmował się tym od czego jest, czyli prowadzeniem
      wagonów barowych, których na dalekobieżnych trasach przez ostatnie 20 lat
      znacznie ubyło!!!
      • Gość: os Zapraszamy na reklamy IP: *.chello.pl 03.02.10, 15:57
        Zapraszamy na reklamy.

Green Patio w Gazecie Wyborczej.

Koniec reklamy.
    • Gość: ce Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację stac... IP: *.uwm.edu.pl 03.02.10, 16:06
      Czemu idioci z władz warsu odcinaja sie od PRL To był okres najwiekszych
      sukceów tej firmy wikszość pociagów dalekobieznych miala te wagony a teraz co
      noc w kilku ekspresach a i tak sa puste
    • zro_26 Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację stac... 03.02.10, 16:09
      A ja wagony Warsu z czasów PRL bardzo miło wspominam.Co sobotę wracałem takim
      wagonem do domu, po tygodniu pracy.Atmosfera była bardzo dobra,dobre jedzenie
      i niedrogie.
    • bachczysaraj I co? Też będzie kawa tylko rozpuszczalna i smród 03.02.10, 16:24
      przepalonego tłuszczu?
    • bemowiak2008 widac ze PKP ma duzo pieniedzy niepotrzebnych, 03.02.10, 16:42
      juz widze te tlumy i sukces rynkowy...

• Gość: Bisza Re: widac ze PKP ma duzo pieniedzy niepotrzebnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 18:25
        Wars jest spółką akcyjną w której 50,02% akcji mają PKP Intercity S.A.
        i 49,98 Skarb Państwa.

Kasa nie jest PKP.

B.
        • bemowiak2008 rzeczywiscie roznica.. 03.02.10, 21:22
      • Gość: senior Re: widac ze PKP ma duzo pieniedzy niepotrzebnych IP: *.aster.pl 04.02.10, 15:50
        bemowiak2008 napisał:

> juz widze te tlumy i sukces rynkowy...

A co ma do tego PKP ?
    • Gość: rosomak Wars otwiera pierwszą w Polsce restaurację stac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 17:32
      flaczki z Warsu na jedynkę...ale migiem ;)
    • Gość: Konkret No to szybko zamknie... IP: *.aster.pl 03.02.10, 18:36
      W pociągu nie ma wyboru, w mieście jest. I to tyle na temat.
    • Gość: Gawek lover Pierwsza? IP: 212.76.61.* 03.02.10, 19:32
      Wczesniej prowadzil bistro w Blue Poincie (nie wiem czy nadal tak jest), wiec
      nie taka pierwsza ta jadlodajnia...
    • opinia-pollpressagency Bazgrol@gW znowu nie w sosie-LeTrain Bleu 03.02.10, 20:47
      adasio kurcypedro@gW powinien natychmiast wydelegowac bazgrola@gW do
      Francji niech zobaczy i zrozumie co to znaczy "pierwsza na
      swiecie...ect". Widocznie na Nowogrodzkiej bazgrol sie nacpal
      golonki z piwem, jajecznicy na czosnku to teraz niech za kare jedzie
      do Paryza i w Le Train Bleu nacpa sie slimakow, trufli, swininy z
      zab oraz lypnie galami na piekna restauracje w stylu 1910 roku a
      potem nabazgrze u adasia kurcypedry@gW. Na wychodne moze sie oblizac
      jak kotek Azorek po mordzie. BONAWENTURA.
    • Gość: k Jakby Wars wita nas. Na Nowogrodzkiej, a nie w ... IP: *.chello.pl 03.02.10, 21:13
      W ostatnim czasie nazwy brzmiące obcą źle się kojarzą, jest ich za dużo.
      Lepsza byłaby nazwa Wars.
    • Gość: chudy Jakby Wars wita nas. Na Nowogrodzkiej, a nie w ... IP: *.chello.pl 03.02.10, 21:33
      Zupełne odcięcie się od historii Warsu to beznadziejny pomysł. Każdy może
      otworzyć taką restaurację (jeśli ma pieniądze). Wars oczywiście jest kojarzony
      z PKP, ale myślę że jednak w sposób pozytywny. To jednak były najlepsze
      wagony, o wiele chętniej spędzałem tam czas niż w przedziale. Można było
      wykorzystać nazwę. Nawiązać do kolejowego wystroju, może nawet stroje
      konduktorek - kelnerek byłby bardzo fajne. Oczywiście to co teraz
      najważniejsze - dobra kuchnia, czystość, obsługa. To byłby super wstęp do
      powrotu Warsów na kolej w chwale. Najpierw do odnowionych dworców, potem do
      pociągów. Tak jak to teraz wykombinowaliście - to bieda, nie wróże temu
      pomysłowi powodzenia - ot następna knajpa.
      • Gość: Michał Re: Jakby Wars wita nas. Na Nowogrodzkiej, a nie IP: *.aster.pl 03.02.10, 23:54
        Popieram powyższą wypowiedź, stacjonarne restauracje Warsu powinny być
        uzupełnieniem oferty "kolejowej", tym bardziej że obecnie wagony Warsu w
        pociągach Inter City, którymi bardzo często podróżuję, to bardzo przyzwoity
        poziom. Wagony są wyremontowane, czyste, jest miła obsługa kelnerska , wybór dań
        duży. A po zakupie pociągów typu Pendolino i remoncie dworców - co kiedyś
        wreszcie nastąpi - zarówno polska kolej i jej gastronomiczna firma Wars będą
        pozytywnie kojarzone.
    • Gość: Adm Jakby Wars wita nas. Na Nowogrodzkiej, a nie w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 00:27
      Pyszny pomysł. WARSy - wagony restauracyjne i sypialne, wychodzą do ludzi
      prawie niezmienione, tyle tylko,że bez pociągu, bez pasażerów, bez starej
      nazwy. Wyeliminowano największe utrudnienia, pozbyto się wszystkich kolejowych
      konotacji i nareszcie można się poczuć jak wielki restaurator, który zaraz
      zmiecie z rynku snobistyczne sushi bary i panią Gessler.

Naprawdę bezczelność we wciskaniu nam byle barachła jest godna podziwu. To już
      przekroczyło granice zwykłej hucpy. Kłaniajcie się sztuce, psubraty!
    • Gość: peoz Jakby Wars wita nas. Na Nowogrodzkiej, a nie w ... IP: *.atm.com.pl 04.02.10, 11:19
      A czy ktoś z forumowiczów zwrócił uwagę na ceny?
      Przy takim poziomie dobrze by do restauracji wprowadzał szef sali, a
      spożywanie posiłku umilał wysokiej klasy artysta grając na
      fortepianie...
      • Gość: Rafał Re: Jakby Wars wita nas. Na Nowogrodzkiej, a nie IP: *.aster.pl 04.02.10, 21:30
        Byłem tam dzisiaj. Wystrój rzeczywiście bardzo relaksujący, ciepłe kolory, wzory
        kwiatowe, wygodne fotele. Na wejściu dobre wrażenie. Kelnerki miłe i zajęły się
        mną błyskawicznie. Zjadłem zupę tajską (11 zł), łososia w liściach bananowca (27
        zł) i wypiłem koktajl truskawkowy (9 zł). Bardzo smaczne dania, nic zarzucić nie
        mogę. Ceny takie średnie warszawskie (wszak to samo Centrum Warszawy) ale np.
        niedawno jadłem znacznie drożej na Ursynowie w podobnej knajpie - o uboższym
        wystroju i mniej egzotycznym jedzeniu. Toaleta - luksusowa.
        Żadnych nawiązań kolejowych poza obrazem ze śmieszną ciuchcią.

Podsumowując - bardzo dobra nowoczesna restauracja z ciekawymi daniami i
        wystrojem - rzeczywiście słonecznie, miło i relaksująco.Na pewno tam będę
        zaglądał.Zupełnie nie widać że to stary kolejowy Wars.
        Inna sprawa, że nowe wagony Warsu w pociągach IC prezentują się dobrze, jedzenie
        też. Nie ma żadnych przypalonych hamburgerów itp.
        Jednak radziłbym Warsowi nie odcinać się od kolei - bo tak mamy po prostu
        kolejną dobrą i sympatyczną restaurację, bez żadnych skojarzeń kolejowych.
    • Gość: henia Jakby Wars wita nas. Na Nowogrodzkiej, a nie w ... IP: 195.117.104.* 19.06.10, 11:53
      A ja byłam i mile wspominam. Proponuję podejść bez uprzedzeń i wspomnień z
      wagonów. Tylko wtedy będzie można zachwycać się smakiem pysznych potraw i
      cieszyć oko wystrojem!
      • drugi_bzyt Re: Jakby Wars wita nas. Na Nowogrodzkiej, a nie 20.06.10, 19:47
        Potwierdzam. Jedzenie całkiem smaczne, choć bardziej dla fanów zieleniny, do
        których ja, niestety nie należę. Znalazłem jednak coś dla siebie - stek. Poza
        tym miłe cieszące oko wnętrze. Mogę polecić na lunch.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka