dyzio_marudziciel 10.02.10, 21:11 Sława bohaterom! Sława! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzio_marudziciel Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu 10.02.10, 21:19 www.youtube.com/watch?v=jFt88nPYCxE&feature=related Nie ma litości, nie ma litości, nie ma litości, dla s*synów nie ma litości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 00:32 Szkoda człowieka i policjanta. Szczególny szacunek za kierowanie się etyką na co dzień. Mam nadzieję, że bandyta dostanie najwyższy wymiar kary, bez możliwości wcześniejszego skrócenia wyroku. -- Mów mi Zyzio, mala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek odstrzelic tego smiecia morderce IP: *.chello.pl 11.02.10, 07:15 dlaczego mamy tej k*rwie fundowac teraz pobyt w pensjonacie ? czy z nozem po ulicy chodzi CZŁOWIEK czy to jest jakies bydle to całkowicie zdemoralizowany psychopata niech go sobie przeciwnicy kary śmierci karmią ja domagam sie zeby za moje pieniadze panstwo ktore utrzymuje z moich podatkow zlikwidowało tego chwasta raz nazawsze a kosztami egzekucji obciazyc jego starych i pozbawic ich majatku za to ze wychowali takie scierwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzyk Re: odstrzelic tego smiecia morderce IP: *.ops.de 11.02.10, 07:32 Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logika jestem za emeryturami mundurowymi IP: 195.243.27.* 11.02.10, 08:17 Jestem za utrzymaniem emerytur mundurowych w przeciwienstwie do krus i emerytur gorniczych. Policjanci, zolnierze, strazacy, sluzba wiezienna naprawde ryzykuja zyciem - za nas. I cos im sie, zwazywszy na nedzne pensje, nalezy od Polakow. Nie bedziemy miec dobrych policjantow jak o nich nie zadbamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: jestem za emeryturami mundurowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 09:16 Gość portalu: logika napisał(a): > Jestem za utrzymaniem emerytur mundurowych w przeciwienstwie do krus > i emerytur gorniczych. > Policjanci, zolnierze, strazacy, sluzba wiezienna naprawde ryzykuja > zyciem - za nas. > > I cos im sie, zwazywszy na nedzne pensje, nalezy od Polakow. > > Nie bedziemy miec dobrych policjantow jak o nich nie zadbamy. A gdyby to był stolarz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiod Re: jestem za emeryturami mundurowymi IP: *.toya.net.pl 11.02.10, 22:59 Gdyby to był stolarz? Ale nie był. Stolarz pojechał dalej tramwajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konchi Re: jestem za emeryturami mundurowymi IP: *.kredytbank.com.pl 11.02.10, 09:34 Nie podpisuj się "logika" skoro kierujesz się emocjami po tragedii. Policjantom należą się za ich pracę odpowiednie zarobki zapewniające godne życie. A nie bzdurne wcześniejsze emerytury. W ten sposób najlepsi odejdą z pracy w momencie, gdy zdobyli doświadczenie nizbędne w tej robocie. A my,jako społeczeństwo, zamiast płacić policjantowi więcej i mieć lepszą ochronę wyrzucamy kasę w błoto. W globalnym rozrachunku takie dziadowskie oszczędności przynosza tylko straty.Logika? Przemyśl sobie to: Policjant zarabia powiedzmy 3500. po 15 latach idzie na emeryturę i wciąż płacimy mu, dajmy na to, 2300. Na jego miejsce przychodzi młody, gorszy policjant. Dostaje powiedzmy 2500. Razem wydatek koło 5 tys. Mamy 2 niezadowolonych z kasy policjantów, i to ten mniej doświadczony dba o nasze bezpieczeństwo. Nie lepiej dac 5tyś temu lepszemu? Wtedy on chętnie popracuje dłużej. A poziom naszego bezpieczeństwa będzie lepszy. Logika. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelw Re: jestem za emeryturami mundurowymi 11.02.10, 18:40 lepiej dać gliniarzowi niż sku...elowi pokoju Jaruzelski,Kiszczak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiod Re: jestem za emeryturami mundurowymi IP: *.toya.net.pl 11.02.10, 23:05 Na razie nie ma tych "odpowiednich zarobków". o których piszesz. I nie będzie. Są emerytury po 15 latach - a jakie? Podpowiem - cząstkowe. (40%). Ale już nad tym politycy pracują. Dzisiaj "rozpieprzą" służby mundurowe, jutro będą szukać czegoś następnego do zepsucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenn Emerytura jakoś policjanta nie uratowała, więc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.10, 10:20 nie bredź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: jestem za emeryturami mundurowymi IP: *.toya.net.pl 11.02.10, 11:43 Gość portalu: logika napisał(a): > Jestem za utrzymaniem emerytur mundurowych w przeciwienstwie do krus > i emerytur gorniczych. a ja przeciwnie, zostajesz policjantem po 15 latach idziesz na podniesienie kwalifikacji i odpowiednie kursy i... zaczynasz karierę jako nauczyciel, przydadzą się w szkołach ludzie z odpowiednim doświadczeniem, którym byle szczyl nie będzie podskakiwał i oczywiście jako nauczyciel grzecznie jak każdy dopracują do 65-roku życia Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A ja nie jestem za emeryturami mundurowymi 11.02.10, 12:17 Policjant w wieku np. 65 lat może wykonywać prace nie wymagające sprawności fizycznej, takie jak np. - praca biurowa - przyjmowanie zgłoszeń, pisanie sprawozdań itd. - praca w archiwum, papierowym czy komputerowym - udzielanie porad na temat np. zabezpieczeń przeciwwłamaniowych - prowadzenie szkoleń - praca jako np. mechanik samochodowy w policyjnym taborze samochodowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: jestem za emeryturami mundurowymi IP: *.chello.pl 13.02.10, 17:55 Jestem emerytem mundurowym i popieram Waszą walkę o utrzymanie emerytur. Za chwilę okaże się, że rodzina Andrzeja dostanie rentę i władza stwierdzi, że wszystko zrobiła. Gwarantuję, że za góra trzy miesiące nikt z władzy nie będzie pamiętał o Andrzeju. A czy ktoś pamięta o sierzancie Karosie, który został zatrzelony w tramwaju w 1982 roku. On był tylko milicjantem, nie jakimś SB-ekiem czy UB-ekiem. Ale to była komuna i dlatego od był niesłuszny. Jak tak dalej będzie wyglądała władza w naszym kraju to niestety do takich tragedii będzie nadal dochodziło. Przykro o tym mówić emerytowi mundurowemu. Pozdrowienia dla wszystkich policjantów i oby takich zdarzeń było jak najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl czapa i tyle IP: 188.33.160.* 11.02.10, 08:19 jeżeli Stany są takie super, a tam by się z nim nie cackali, to cytując Bolca "trzeba lansować odpowiednie wzorce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łomonosow Wyciąć mu wątrobe i nerki. IP: *.chello.pl 11.02.10, 13:46 Na częśći zamienne młodziana, a póżniej do wapna. Odpowiedz Link Zgłoś
polish-clusterfuck Re: odstrzelic tego smiecia morderce 11.02.10, 08:24 At us, in America, all cop-killers are dead sooner or later, no exceptions!!! U nas w Ameryce, wszyscy zabójcy policjantów zdechną wcześniej czy później, bez wyjątków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: odstrzelic tego smiecia morderce IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 11.02.10, 10:30 U WAS w Ameryce...Przeciez ty tam nie jestes i nigdy nie bedziesz u siebie ,nie uzywaj wiec zwrotow o ktorych nie masz zielonego pojecia Hamerykancu z Lomzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenn RP skazuje na śmierć chorych, bo wydaje kasę na IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.10, 10:22 utrzymywanie wrzodów. Przypuśćmy, że bandyta dostanie dożywocie i pożyje 50 lat. Przy obecnych kosztach utrzymania bandytów wydamy na to ponad 1 200 000 pln. W tym czasie nasze państwo nie będzie miało tych 1 200 000 pln na ratowanie kilku chorych, przez co ludzie ci umrą. A więc nasze państwo skaże na śmierć kilku uczciwych obywateli po to, by mieć za co utrzymać bandytę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: odstrzelic tego smiecia morderce IP: 80.48.4.* 11.02.10, 10:28 Tak jest ,do utylizacji. To ze ze soba miał nóz swiadczy ze był nastawiony do uzycia go. Akurat trafiło na Policjanta ,ale mogl zrobic to kazdemu kto by mu zwrócił uwage. Bezwzglednie, kara smierci powinna byc za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: odstrzelic tego smiecia morderce IP: *.ghnet.pl 11.02.10, 10:53 Gość portalu: edek napisał(a): > dlaczego mamy tej k*rwie fundowac teraz pobyt w pensjonacie ? > > czy z nozem po ulicy chodzi CZŁOWIEK czy to jest jakies bydle > > to całkowicie zdemoralizowany psychopata > niech go sobie przeciwnicy kary śmierci karmią > > > ja domagam sie zeby za moje pieniadze panstwo ktore utrzymuje z moich podatkow > zlikwidowało tego chwasta raz nazawsze > > a kosztami egzekucji obciazyc jego starych i pozbawic ich majatku za to ze wych > owali takie scierwo A ja mam nadzieje, że wypuszczą go po 10 latach i następną jego ofiarą będzie jeden z wielu na tym forum zagorzałych przeciwników kary śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: odstrzelic tego smiecia morderce 11.02.10, 12:17 Pojechałeś... ale jakaś okrutna logika w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts Re: odstrzelic tego smiecia morderce IP: *.netia.pl 11.02.10, 10:54 > czy z nozem po ulicy chodzi CZŁOWIEK czy to jest jakies bydle Z nozem po ulicy chodzi kto chce, np. ja. To nie jest nielegalne. Rzuca smietnikiem w tramwaj i zabija interweniujacego czlowieka bydle i niewazne czym to robi. Zgadzam sie z propozycja zastosowania modelu chinskiego, tj. kula w leb, rachunek za amunicje przeslac rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alessandro2005 Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: *.146.203.131.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.02.10, 10:28 Polska powinna wydzierzawic od Rosji kilkaset lub kilka tysiecy hektarow w glebokiej i dalekiej Syberii, gdzie powstalyby obozy pracy dla takiego scierwa. Wtedy 10 lat = kara smierci, i byloby po sprawie. Nasi wschodni sasiedzi sluza know-how w tej zlozonej i mrocznej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcino Skoro Policjant zginął dziś, to czemu wczoraj IP: *.chello.pl 10.02.10, 21:22 wyłączono forum? A dla Zmarłego - wielki szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Bo idioci z gazety napisali artykuł na zapas. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 22:04 Z 10.02.2010 na gazeta.pl "Mł. asp. Andrzej Struj został wczoraj zasztyletowany przez pijanego chuligana." "By uczcić pamięć po zabitym koledze, forum zostało wczoraj wyłączone." Jak zwykle amatorszczyzna dziennikarska w tym portalu, nawet przy pisaniu o takiej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Bo idioci z gazety napisali artykuł na zapas. 10.02.10, 22:11 To prawda razi tak, że aż zęby bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g.suss Re: Bo idioci z gazety napisali artykuł na zapas. IP: *.chello.pl 11.02.10, 00:42 Gość portalu: Zniesmaczony napisał(a): > Bo idioci z gazety napisali artykuł na zapas. Ta informacja może cię zszokować, ale wszystkie gazety codzienne mają to do siebie, że opisywane w nich zdarzenia są w najlepszym wypadku wczorajsze. Źródłem tekstu jest - co w try miga zauważa byle debil - "Gazeta Stołeczna", która w tej chwili pewnie dopiero się drukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Skoro Policjant zginął dziś, to czemu wczoraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 10:28 Czy dopiero jak zaczna ginac sedziowie to wymiar sprwawiedliwosci zacznie nie odpuszczac zwyrodnialym chlopczykom. Z zyciorysu wynika iz winien on siedziec w pierdlu na wiele lat, ale mamy demokrcje i wiele fundacji praw czlowieka ktore w pierwszej kolejnosci opowiadaja sie za oprawcami pomijac los ofiar. Ten stan to jest wynikiem powszechnej akceptacji zlodziejstwa, kombinowania, oszustw, korupcji i chuliganstwa szczegolnie jesli nas nie dotyczy w mysl zasady wy nam odpuscicie to my w ramach wdziecznosci wam przyzwolimy na dzialnia w stylu Rusia, Zdzisia itp. Tolerujemy kradziez od batonika dla biednego dzieczaka po lewe L4 poprzez wyrwe torebki staruszce do gangow i mafii w roznych dziedzinach zycia. Dopuki mocodawcy naszej obecnej rzeczywistosc beda mamic wyksztalciuchow i miec wpyw na swiadomosc mlodych wilkow to niec sie nie zmieni w naszej reczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... IP: *.pools.arcor-ip.net 10.02.10, 21:27 Nie chuligana, ale bandytę. Nazywajmy sprawy po imieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: *.aster.pl 10.02.10, 21:40 do takich powinno się strzelac jak do kaczek.... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu 11.02.10, 05:43 Twoja wypowiedź jest dwuznaczna, zwłaszcza w obliczu nadchodzącej kampanii przed wyborami prezydenckimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: 193.104.45.* 11.02.10, 07:33 do kaczek nie powinno sie strzelac debilu Odpowiedz Link Zgłoś
4v właśnie przez takie "nazywanie rzeczy po imieniu" 11.02.10, 04:37 masz rację. nazwać sprawę po imieniu. na pewno nie "chuligan". tym żenującym gnojkom kojarzy się to z "hooligans" i ich nobilituje. ale bandyta też go nobilituje. taki od razu czuje się ważnym. groźnym. czuje się kimś. to jest przypadkowy morderca, ale rasowy zakompleksiony szczyl. seksualny frustrat, pryszczate nic, które podwyższa swój status wśród jemu podobnych chłopaczyn kozacząc na mieście. i właśnie tak trzeba nazywać, tych wszystkich napinaczy z żulerskich i menelskich rodzin. miernoty, frustraci, przyszłe pijaczki w brudnych dresikach. póki będzie wokół nich atmosfera strachu - będzie się ich subkultura rozwijać. ich trzeba zaszczuć. sprowadzić do poziomu śmierdzącego żulerstwa. żałosnych bezpańskich kundli, a co najwyżej hien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed pełna zgoda IP: *.chello.pl 11.02.10, 07:16 a nalepiej ich zaszczuć odstrzeliwując to bydło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: pełna zgoda IP: 80.48.4.* 11.02.10, 10:41 Szkoda ze Policjant nie miał broni . Nawet jesli nie miał sluzbowej, to powinien miec prywatną. Kazdy Policjant,a zwłaszcza wywiadowca zawsze powinien ja miec. Bo w jego naturze jest interwencja i pomoc, co sie wiaze z własnym narazaniem .I dlatego jak na poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycu Re: właśnie przez takie "nazywanie rzeczy po imie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.02.10, 09:59 Tak,jak robi się to w Brazylii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grunberg Re: właśnie przez takie "nazywanie rzeczy po imie IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.10, 10:18 U mnie po osiedlu sie buja paru takich zakompleksionych glupkow, sa w tym samym wieku co ten smiec.Zachowanie ogolnie polega na zaczepkach, wyzywaniu i sluchaniu rycha peji i innych debili pokroju hemp gru na wypasionych komorkach za 1pln. Ogolnie totalne napinanie sie, zwlaszcza jak czlowiek sie odezwie do nich. No i podstawa to musi byc grozny pies przy boku i koszulka HWDP. Swoja droga czemu nikt jeszcze nie poszukal haka na tych wszystkich pseudoraperow i ich wiernych zakompleksionych sluchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel karany, wypuszczany...oto PL wlasnmie IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.10, 21:29 szkoda ze sedziow takie cos nie spotyka... Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: karany, wypuszczany...oto PL wlasnmie 10.02.10, 22:05 ale co to ma do rzeczy w tym temacie??? a dla tego policjanta wielki szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: karany, wypuszczany...oto PL wlasnmie 11.02.10, 08:15 Niestety po raz kolejny muszę stwierdzić, że w przypadkach takich jak ten - jestem za przywróceniem kary śmierci. Sprawca miał już poważne zatargi z prawem, należy postawić pytanie: co robił na wolności? Teraz dostanie ileś-tam lat, może dożywocie, po pewnym czasie życia na koszt podatników zostanie wypuszczony na wolność i zapewne będzie kontynuował swój sposób (bandyckiego) życia. Stopień degeneracji niektórych jednostek jest tak wielki, że szanse ich resocjalizacji są równe zero. Dlatego społeczeństwo należy chronić poprzez nieodwołalne i skuteczne eliminowanie tego typu jednostek. Na świecie sprawcy najbardziej odrażających zbrodni są traktowane jako wrzód na zdrowym ciele społeczeństwa i usuwani z całą surowością prawa. Problem naszego tzw. "wymiaru sprawiedliwości" polega na tym, że traktuje przestępców jako "biedne, niedostosowane społecznie jednostki", które należy "wychować, podając im pomocną dłoń". A oni tylko na ową "pomocną dłoń" czekają, nieprawdaż. Byłoby śmieszne, gdyby nie było tak tragiczne. Za dużo u nas w procesie tworzenia i egzekwowania prawa mają różni operetkowi i naftalinowni profesorkowie uniwersyteccy, żyjący w wieży z kości słoniowej swoich akademickich teoryjek, mających się tak do życia jak pięść do nosa. Chwała bohaterowi z Policji. Odpowiedz Link Zgłoś
tertio Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... 10.02.10, 21:36 W obliczu tej wstrząsającego i zupełnie bezsensownego zabójstwa policjanta, który osierocił dwójkę małych dzieci zdobądźmy się na symboliczny gest. Jutro o godzinie 19:00 w miejscu zbrodni, przystanek tramwajowy Fort Wola przy Centrum Handlowym Fort Wola ( www.zumi.pl/namapie.html?qt=fort+wola&loc=warszawa&Submit=Szukaj&cId=&sId=) postawmy znicz. Jeżeli możecie powiedzcie to osobom, które nie mogą pozostać obojętnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu 10.02.10, 21:44 Jestem za. Warszawiacy, ruszcie się! Uczcijmy człowieka, który bohatersko stanął w naszej obronie, przypłacając to życiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 22:00 Zginął śmiercią bohatera. Wielki szacunek. Brak mi słów aby wyrazić żal i ból po stracie każdego Polaka Patrioty a cóż dopiero po stracie kogoś kto na szali prawożądności położył swoje życie. Niech odpoczywa w pokoju !! Nie zapomnimy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: 88.220.105.* 11.02.10, 09:31 Postawcie jeden znicz za mnie. Niestety nie będzie mnie dzisiaj w Warszawie ... Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: *.chello.pl 10.02.10, 21:48 Szacunek dla bohatera. Bezwzględność dla bandytów ! Najpierw pałować potem rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu 10.02.10, 22:10 > Szacunek dla bohatera. Bezwzględność dla bandytów ! Najpierw > pałować potem rozmawiać. Nie popadaj w przesadę histerię z tym pałowaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu 10.02.10, 22:14 Stul, uliczna swołocz. Jak ci się nie podoba to poginaj pod celę do tego ziomka, może jak cię chłopaki przepchają to zmienisz zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu 10.02.10, 22:26 Człowieku czy ja napisalem nieprawdę??? To że wymyślono sądy, kodeks karny, prokuraturę, policję, możliwość obrony, nie wynika z tego, że ustawodawca chciał chronić przestępców, ale z tego że ustawodawca chcial przede wszystkim chronić obywateli, przed służbami, które mają środki bezpośredniego przymusu. PS. kim jest ziomal??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: *.aster.pl 11.02.10, 00:15 Niestety Dyzio ,to ty masz mentalność przestępczą co widać po twoim poście Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu 11.02.10, 12:24 O, kolejny miłośnik delikatnych i subtelnych rozmów z mordercami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kand Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: 213.17.198.* 11.02.10, 09:28 Jak widać na załączonym obrazku inaczej się nie da:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: *.ed.shawcable.net 11.02.10, 04:59 chwala Bohaterom . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Jakby tego dewianta na czas wsadzili,to dziś by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 22:02 siedział i krzywdy by nikomu nie zrobił...A przecież było go za co posadzić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Jakby tego dewianta na czas wsadzili,to dziś 10.02.10, 22:08 człowieku spuść trochę z tonu, przynajmniej w tym temacie. Widziałeś akta sprawy czy tylko sowje sądy opierasz na podstawie skandalicznie źle napisanego artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: Jakby tego dewianta na czas wsadzili,to dziś 10.02.10, 22:15 Taaa, zapewne sam się pobił na śmierć/sam sobie zadał kilka śmiertelnych ciosów nożem. Get a life. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Jakby tego dewianta na czas wsadzili,to dziś 11.02.10, 00:14 Hmm czytaj ze zrozumieniem forumowy mścicielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciompek Kara! IP: *.acn.waw.pl 10.02.10, 22:27 Mam wielką nadzieję, że teraz na komendzie dadzą tej k**** popalic. I jeszcze bedzie trzeba to scierwo utrzymywac do konca jego dni w wiezieniu. GDZIE KARA SMIERCI? Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Kara! 10.02.10, 23:28 mam nadzieję, że nie dadzą tej k ... jak raczyłeś się wyrazić. po to mamy sądy, że czegoś takiego policjanci nie robili. Chłopak faktycznie jest zdemoralizowany, ale to jeszcze nie powód, żeby go pobić na komendzie. Zresztą obecnie może się poskarżyć do rożnych zwichrzonych na tym punkcie organizacji (vide niejaka fundacja helsińska) i zapewniam cie, że wtedy policjantom nie byłoby do śmiechu. Prymitywna zemsta już nie istnieje. Do końca życia tez go nie będziesz utrzymywał, bo maksymalnie może dostać 25 lat. Dobry obrońca 'załatwi" mu 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 23:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: tepicpo to ci powiem że tego chwasta powinni 11.02.10, 00:17 A w takim razie czym ty się różnisz od tego co zamordował dzisiaj tego policjanta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: tepicpo to ci powiem że tego chwasta powinni IP: *.chello.pl 11.02.10, 00:36 Śmieć zabił człowieka, przedmówca Twój mówi o usunięciu śmiecia. Dalej nie widzisz różnicy? Bohaterski policjant. Straszna, bezsensowna strata. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: tepicpo to ci powiem że tego chwasta powinni 11.02.10, 02:42 tym samym, co śmieciarz od śmiecia, deratyzator od szczura, dezynsektor od insekta. Prościej już chyba nie można wyjaśnić. Za parę lat skończy się ta cała bzdurna polityczna poprawność, do władzy dojdą konserwatyści, którzy chcą twardego prawa i ostrej sprawiedliwości i będzie porządek. Zostanie przywrócona kara śmierci, możliwe że także kara chłosty. Polsko i Europo OBUDŹ SIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_rabin_iranu Re: Kara! 10.02.10, 23:51 Na szczęście Panowie z PP wiedzą jak bić by nie było widać śladów. Liczę na długie przesłuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Kara! 11.02.10, 00:16 tak, uczyli sie od swoich sb-ckich przodków... choc jeszcze trzeba miec troche oleju w głowie ... a tego im bardzo często brak... popieranie takiego zachowania PP tylko wypracowuje im opinię tepych brutali ... o czym ty wogóle piszesz ??? zabił i za to odpowie, przed sadem. takie jest prawo a wszelkie prywatne zemsty zostaw sobie niedoścignione marzenie :P naczelny_rabin_iranu napisał: > Na szczęście Panowie z PP wiedzą jak bić by nie było widać śladów. Liczę na dłu > gie przesłuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitlin Re: Kara! IP: *.chello.pl 11.02.10, 02:34 "Chłopak > faktycznie jest zdemoralizowany, ale to jeszcze nie powód, żeby go pobić na kom > endzie. Zresztą obecnie może się poskarżyć do rożnych > zwichrzonych na tym punkcie organizacji..." Ale jak ? Z połamamnymi rękoma i wybitymi zębami ??? To tak żartem. Moim zdaniem wszyscy jestesmy (w domysle społeczeństwo) temu winni. Przez własna obojetność, tchórzostwo i zaniechanie doprowadzamy do tego, że z jednej strony byle chłystek czuje sie bezkarny, z drugiej ktoś nieobojętny i odważny jak zwykle pozostaje sam sobie wokoło tłumu gapiów. Apropos, rozumiem, że ten szczeniak pojawił sie na przystanku nagle i palma mu strzeliła ot tak spontanicznie. Oczywiście "naoczni swiadkowie" nie posiadali telefonów komórkowych by zawiadomić odpowiednie służby. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "obrońca 'załatwi" mu 15." Nieumyslne spowodowanie 11.02.10, 11:31 obrońca 'załatwi" mu 15. smierci: maximum jest chyba 10 lat. Policjanta nie chronil mundur: trudno bedzie udowodnic morderstwo na policjancie (karane duzo surowiej): potrzeba wiarygodnych swiadkow, ktorzy widzieli i slyszeli, zanim doszlo do zadania ciosow nozem, ze policjant ujawnil oskarzonemu bandycie sluzbowy charakter swojej interwencji ... Najdalej za siedem lat bedzie mogl na wolnosci kontynuowac swoje bandyckie wybryki szukajac nowej przypadkowej ofiary. Nie byloby moze najgorzej, zeby nastepnym razem "los" trafil na prawnika szczegolnie z tych reprezentujacych "nowoczesne" trendy w kodeksie karnym. Re: Kara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezet Re: Kara! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.02.10, 15:26 CYTAT: "mam nadzieję, że nie dadzą tej k ... jak raczyłeś się wyrazić. po to mamy sądy, że czegoś takiego policjanci nie robili. Chłopak faktycznie jest zdemoralizowany, ale to jeszcze nie powód, żeby go pobić na komendzie. Zresztą obecnie może się poskarżyć do rożnych zwichrzonych na tym punkcie organizacji (vide niejaka fundacja helsińska) i zapewniam cie, że wtedy policjantom nie byłoby do śmiechu. Prymitywna zemsta już nie istnieje. Do końca życia tez go nie będziesz utrzymywał, bo maksymalnie może dostać 25 lat. Dobry obrońca 'załatwi" mu 15. " Wyjdzie jesli go w celi nie zabiją za dobre sprawowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Kara! IP: 77.223.200.* 10.02.10, 23:29 wiem że zostanie odpowiednio przesłuchany..i mam nadziję że będzie prosił o litość jak go będą zapinać Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Kara! 11.02.10, 00:20 wątpię w to "zapinanie " - akurat w subkulturze więziennej będzie uważany za bohatera, zlikwidował przecież ich największego wroga. Gość portalu: y napisał(a): > wiem że zostanie odpowiednio przesłuchany..i mam nadziję że będzie > prosił o litość jak go będą zapinać Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Kara! 11.02.10, 00:23 przecież to nie gwałciciel lub pedofil baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hw Re: Kara! IP: *.adsl.alicedsl.de 10.02.10, 23:52 ty policmajster idz popracuj troche!! i daj sobie na wstrzymanie!! ty czlowiek jestes czy cham i brutal???cw... moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werqywehr Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 22:03 Hmm, nie wiem kto to pisał, ale komuś się coś pochrzaniło. Po 1.to zdarzenie było dzisiaj, a po 2.to z tramwaju wyszedł policjant jak koleś wrzucił do niego śmietnik. Po tym jak zaczął zwracać uwagę, kolo zadał mu kilka ciosów, tym sposobem umarł. Spoko, ale chyba ktoś tu ma złe źródła. Pozdrawia redaktora artykułu ! Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Wczoraj był dziś go nie ma.... 10.02.10, 22:06 ... jak dziwnie potrafią ułożyć się ludzkie losy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbawiony Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... IP: *.chello.pl 10.02.10, 22:24 tylko kara śmierci.ten typ będzie w więzieniu kimś za zabicie policjanta.ludzie którzy opowiadają się przeciwko kś mają krew na rękach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 22:32 Prawdziwy kibic piłkarski Chwała bohaterom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 22:34 Chwala bohaterom, mialem na mysli Policjanta nie bandyte !!! Jak zobaczylem post zrozumialem, ze moze byc zle zinterpetowany. RIP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dev Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... IP: *.acn.waw.pl 10.02.10, 22:43 Dla tego gnoja powinna być jedna kara - łeb na pieniek! Ale nie, będzie siedział w ciepełku, oglądał sobie telewizorek i może jeszcze miał schadzki w pokoju intymnych widzeń. I to wszystko za moje pieniądze!!! Skandal!!! Mam nadzieję jednak, że panowie policjanci w areszcie potraktują go odpowiednio. Może się na przykład kilka razy potknie i przewróci niefortunnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 09:34 Kara śmierci to znowu nie taka kara , powinny być więzienia o zaostrzonym rygorze . Klatka 2x1 m łoże składane na dzień i codziennie na 10 godz przytroczenie pasami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Nie zapomnę i zmieniam swoje nastawienie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 22:46 Nie pójdzie na marne śmierć tego policjanta. Teraz każdy akt wandalizmu jaki napotkam nie zostanie bezkarny. Jeśli nie będę czuł się na siłach zareagować osobiście jak ten policjant, to nagram na komórkę film, zrobię zdjęcie, zadzwonię na policję, będę świadkiem w sprawie jeśli będzie taka potrzeba w sądzie. I żaden bandyta w Warszawie już nie będzie przy mnie bezkarnie niszczył, demolował i straszył innych. Tyle mogę zrobić dla tego policjanta, który zginął dzisiaj, bo miał odwagę zareagować. Będę, na zawsze, miał w swoim sercu, policjanta, Andrzeja Struja, którego śmierć nie pójdzie w zapomnienie. Cześć jego pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Dozywocie dla sukisnyna!! IP: *.chello.pl 10.02.10, 22:54 Dozywocie dla sukisnyna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs jakie dozywocie? odstrzelic scierwo IP: *.opera-mini.net 11.02.10, 09:47 mamy utrzymywac morderce ? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Nieumyslne spowodowanie smierci: nie dostanie 11.02.10, 11:41 jak pewnie 10 lat. Po siedmiu, za sprawa "nowoczesnego" kodeksu i systemu wieziennego bedzie na wolnosci szukal swojej nowej "przypadkowej" ofiary. Policjanta nie chronil mundur: udowodnic w sadzie,ze zanim zadal ciosy nozem wiedzial kim byl mezczyzna probujacy go obezwladnic bedzie szalenie trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy_świata Re: Nie zapomnę i zmieniam swoje nastawienie. IP: 62.140.211.* 10.02.10, 23:15 taaa jaki kraj takie efekty... generlanie w jakims mniej "cywilizowanym" kraju te k**ę tłum rozjebalb**y na szmate - jesli nie zaraz po rzuceniu smietnika to na pewno kilka przecznic dalej. smiec wrecz modlilby sie o przyjazd policji... u nas bedzie areszt, sledztwo, potem okaze sie ze to nie zabojstwo, ale pobicie ze skutkiem smiertelnym - w koncu zbrodni nie planowal... w trakcie rozprawy wyjdzie ze sadzic go mozna jedynie za udzial w bojce no bo w koncu jakis cywil sie na niego rzucil oraz niewinny akt wandalizmu... znajac zycie dostanie jakies 6 lat prawdziwej odsiadki. i to wszystko jeszcze na nasz koszt... 6 lat utrzymania smiecia i 2 lata kosztownego procesu! btw. sam jakis czas temu mialem baaardzo podobna sytuacje - autobus pelen ludzi, Wola, dwoch pijanych ziomali i zabawa w otwieranie drzwi podczas jazdy - oczywiscie nikt nieczego nie widzi, snieg nap**zdza do srodka, przepychanka z kierowca ... przy piatym przystanku chcialem wstac i zak**ić pierwszemu z brzegu...pomyslalem jendak ze nie warto. dzis wiem ze niestety mialem racje. nie warto reagowac - dostac kose w imie czego? zbitej szyby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: Nie zapomnę i zmieniam swoje nastawienie. IP: *.2a.pl 11.02.10, 00:19 kula w łeb dla gnoja i nic więcej, a co do samej sytuacji widziałem bardzo podobną, wracaliśmy od znajomych, wsiadłem z żoną i dzieckiem do autobusu 189 przy metro Służew w stronę Sadyby, obok nas 2 młodych gó...arzy około 18-22 lata, piło sobie wino i zachowywało się dość głośno, przy przystanku na Stegnach, wylali resztę wina przez okno i zaczęli zaczepiać młodego wyrośniętego chłopaka, który siedział sobie spokojnie, nagle jeden z nich uderzył go z całej siły ta butelką z wina w głowę z zaskoczenia, butelka nie pękła to uderzył go jeszcze raz w twarz i od razu rzucili się na niego zaczęli go bić we dwóch, nikt nie zareagował ludzie uciekali, wziąłem jednego za gardło i przycisnąłem do szyby odciągnąłem go od chłopaka, tamten uderzony chłopak jeszcze chwilę szamotał się z tym drugim i odszedł do przodu autobusu, ten co go złapałem za gardło zaczął mi groźić i mówić że ma 2 butelkę z winem i mi zaraz przywali, jak wyjąłem gaz który ze sobą noszę to już nie był taki odważny. Kierowca nie zatrzymał autobusu, nikt z pasażerów nawet nie krzyczał żeby zamknąć drzwi i wezwać policję, ja akurat miałem przystanek i wysiadłem z rodziną, po 2-3 dniach przypadkowo spotkałem tego chłopaka na osiedlu z opatrunkiem na twarzy - podszedłem do niego, zapytałem czy ktoś ich zatrzymał, wezwał policję, kierowca jak zareagował, nic nikt nie zrobił, chłopak był na policji i zeznawał, dałem mu numer telefonu i powiedziałem że mogę zeznawać jako świadek, - nawet nie dostałem wezwania na Policję, a tych bandziorów już kilka razy widziałem w pobliżu osiedla. tydzień później w podobnej sytuacji bandyci mocno pobili jakiegoś policjanta jak zwrócił im uwagę, chyba w Gdyni czy Gdańsku. Znieczulica społeczna i tyle, a bandyci wiedzą że nic im nie grozi i rządzą i leją kogo popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nie zapomnę i zmieniam swoje nastawienie. IP: *.chello.pl 11.02.10, 23:50 To było w Gdyni...Policjant zwrócił uwage dresom w autobusie to się w 10 na niego rzucili :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitlin Re: Nie zapomnę i zmieniam swoje nastawienie. IP: *.chello.pl 11.02.10, 02:42 Podobną sytuację miałem w tramwaju na Żoliborzu, też było kilku. Wysiadłem na przystanku i zadzwoniłem gdzie trzeba. Komitet powitalny z komisariatu na Żeromskiego czekał na nich pod Halą Marymoncką. Dalsze "ceremonie" odbyły się na "dołku" :) Jeśli dalej będziemy obojętni pozostanie nam tylko siedzenie w domu lub transporter opancerzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ZERO Tolerancji IP: 217.153.167.* 11.02.10, 00:08 Dobrze, ze chociaz dzis masz taka refelksje. Zawsze lepiej pozno niz wcale. Jestem mlodym czlowiekiem kiedy nie moge sam zainterwemowac zawsze zadzwonie na 112 lub na Straz Miejska 986 nigdy nie odpuszczam. Wkurza mnie jak na pokazywanych w mediach nagranich z monitoringu widze osoby co obserwuja biernie czesto tragiczne zdazenie mozna odejsc 5 - 10-15 m i zadzwonic na policje to takie trudne??? Najchetniej po interwencji policji widzialbym jak wolni policjanic spisuja osoby co na monitoringu staly zupelnie biernie tzn. nie zaregowaly chodzby dzownica telefoem. Moze komus jednym darmowym telefonem uratuje zycie??? Nigdy nie przeszedlem obojetnie obok takiej sytuacji, tak samo jak widze bezdonego czy "pijanego" podchodze patrze czy spi czy zyje a w zimie zasze informuje sluzby. Ostatno jechalem metrem do Centrum bardzo sie spieszylem spozniony na spotkanie, ale w moim wagonie jechala grupa patologiocznej mlodziez z patologicznym wychowacom pili wodke i tereoryzowali swoim zachowaniem caly wagon. Gdybym tylko mil wiecej czasu wiadlbym z wagonu i podszedl do zoltego telefonu, zadzwonil do sluzb a na kolejnej stacji wyprowadzilby ich patrol policji... robilem juz tak kila razy... teraz pierwszy raz nie mogelm wyjasc, bo bylem juz sporo spozniony ale od Kabat do Centrum gdzie wysiedli, wysiadalo mnostwo ludiz czy nikt nie mogl poswieciec 30 sec na podniesienie zoltej sluchawki, ktora znajduje przy kazdym wysjciu ze strefy biletowej czy podejscie do Straznika Metra to wszystko ale to jest wlasnie Polski bierny narod tego najbardziej w nim nie znosze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zetesz Re: ZERO Tolerancji 11.02.10, 16:23 Masz rację tylko,że u nas jeżeli zareagujesz właściwie-czyli złamiesz oprychowi rękę to dla prokuratora to ty a nie bandyta będziesz przestępcą. W takich sytuacjach tylko zdecydowane działanie jest skuteczne.Próby mediacji z bandytą kończą się tym,że to my mamy zbitą buzię.Oczywiście psycholodzy są za tym żeby rozmawiać ale ja uważam,że łatwo sobie pogadać w gabinecie.W sytuacji,w której znalazł się ten policjant psycholog na pewno by nie zareagował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfee Re: ZERO Tolerancji IP: 217.17.40.* 11.02.10, 19:52 Mój brat miał takie kłopoty. Był z narzeczoną i jej siostrą na spacerze... Zaczepiło ich czterech gości... jak największemu z nich zaczepiającmu złamal szczękę, po tym gdy wepchneli dziewczyny do wody w parku, to go posądach przez rok ciągali... Że niby sam chłopak zaatakowal czterech innych z własnej woli...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszula Re: Nie zapomnę i zmieniam swoje nastawienie. IP: *.proxy.aol.com 11.02.10, 00:28 Bardzo podoba mi sie twoja odpowiedz jest krotka i stanowcza.Zycze ci tylko abys mial wiecej szczescia niz ten policjant.Mam wielki szacunek dla tego policjanta ,ze nie przeszedl obojetnie lecz zareagowal, nie kazdy policjant jest taki.Wiele i to wiele razy widzialam obojetnosc policjantow czasami nawet nie lubie im odpowiadac,gdy sie mnie o cos pytaja/pracuje w kawiarni/ bo wiem ,ze i tak tego nie wezma pod uwage.Tylko tyle,ze "zrobili swoje" . Ten policjant na zawsze zostanie w moim sercu. Czesc jego pamieci.[*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welcometohell Re: Nie zapomnę i zmieniam swoje nastawienie. IP: *.217-171-57.tkchopin.pl 11.02.10, 00:38 to cie za*ebia i zabiorą ten telefon i tyle. W Wawce zanim dojadą w korkach do błahej w sumie sprawy wandalizmu czy bójki po drechach nie będzie już smrodu. W USA pół tego tramwaju miałoby broń i kolesie byliby podziurawieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Nie zapomnę i zmieniam swoje nastawienie. IP: 89.174.254.* 11.02.10, 01:41 Robilem tak wiele razy, i nawet raz Ktos na Gorze mi pomogl bo sam z dwoma spokojnymi kumplami zostalem napadniety przez 5 bandziorow 1 wyszedl wlasnie z wiezneina za ciezki pobice i chial sie rozerwac napadajac na ludzi - sytuacja beznadziejna ale stalo sie to pod kamera monitoringu. I ci recydywiscie dostali 30 dni prac spolecznych to jest SKANDAL plucie w twarz normalnym Polakom - nasz napadnieta trojka to osoby po 2 fakulteyach zatrudniajace kazdy po kilka osob. Dostali po 30 dni Bo szczesliwie nie zdazyli nas skatowac, kopic lezacych na ziemi w glowy i po ciele, tylko lekko pobic... i kogo to obchodzi ze ja mam problem z okiem i z glowa i nie moge tak wydajnie pracowac jak kiedys a taki bydlak chodiz sobie wolno i ja go utrzumuje. Dzis juz pewnie pobili kolejnych, a moze kogos nawet zabili i znowu bedzie komentarz byli notowani 30 razy.... po CH.j takie prawo!!!!!!!!! A tez zadnen z 5 taksowkarzy nie zareagowal, chocby zadzwonili na Policje nic... chetni skopal bym im dupy. Albo jak np widzialem pijanego kierowce taksowki to zatrzymalem radiowoz. To naprawde nei wymaga wielkiego wysilku gdyby kiazdy normalny Polak pzrez cale zycie chociaz tyle razy co jak przez 30 lat zareagowal to nie bylo by nieukaranych bandziorow. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nie zapomnę i zmieniam swoje nastawienie. 11.02.10, 05:53 Bo taksówkarze to zupełnie konkretne środowisko. Raz w Sopocie chcieli naciągnąć amerykańskich żołnierzy, to zostali przywołani do porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraelomerinetoryks Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 22:47 Z całym szacunkiem dla tego człowieka ale.. trochę zgubiła go pewność siebie i być może rutyna. Jak tak doświadczony policjant powinien ostrożnie podejść do gó...arza i nie szarpać się z nim a jak najszybciej obezwładnić (tak jak to zrobił ten drugi). Nie zrozumcie mnie źle... ale powinna to być nauczka dla innych policjantów: w sytuacji w której ewidentnie widać agresywnego człowieka nie należy do niego podchodzić, ale próbować wymusić poddanie na odległość, wezwać pomoc mundurowych. Życie jest wiele więcej warte niż złapanie chuligana... co się odwlecze to nie uciecze. Jako przykład (nie wiem czy najlepszy.. ale) podam sposób w jaki zachowują się policjanci w USA -> z różnych nagrań realtv czy kamer na radiowozach widać że nigdy nie podejdą do człowieka dopóki ten nie położy się na ziemi z rękami na głowie. Doświadczony policjant był zbyt pewny siebie żeby bać się gó...arza na przystanku i niestety przypłacił to życiem. Szacun dla niego. Myślę, że to morderstwo powinno być przyczynkiem do dyskusji na temat podejścia na bandytów, reagowania policji i minimalizowania ryzyka utraty życia (nawet gó...arz może cię zabić). (tu mała dygresja: przypomina mi się akcja w Magdalence, gdzie też policjantów zgubiła rutyna i niedocenienie przeciwnika) Ku przestrodze i rozwadze. Reagujmy, łapmy ale nie dajmy się zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba Przykre ale chyba popełnił błąd. 11.02.10, 02:07 Przykre ale to wygląda na błąd w sztuce. Interweniował samemu poza służbą. Fatalnie ocenił sytuację. Na nóż w zwarciu na ulicy nie ma mocnych. Szkoda człowieka. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Przykre ale chyba popełnił błąd. IP: 109.243.249.* 11.02.10, 03:03 arbdahrba napisał: > Przykre ale to wygląda na błąd w sztuce. > > Interweniował samemu poza służbą. > Fatalnie ocenił sytuację. Ty prawidłowo oceniasz sytuację i na widok piętnastolatka w dresiku z kapturkiem na głowie moczysz się w gacie... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Przykre ale chyba popełnił błąd. 11.02.10, 05:54 Od policjanta należy wymagać profesjonalnego wyszkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szklana kula Re: Przykre ale chyba popełnił błąd. IP: *.acn.waw.pl 11.02.10, 09:15 kolejny baranek, który naoglądał się amerykańskich filmów... Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: Przykre ale chyba popełnił błąd. 11.02.10, 12:19 Tam przynajmniej bohater dostaje odznaczenie jak w realu - pośmiertnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfg Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: *.jzo.com.pl 11.02.10, 07:26 W jednym z artykułów pisali, że policjant na urlopie musi zdać broń, więc nie sądzę, aby na słowne wezwanie ten morderca położył się grzecznie na ziemi. Co innego gdyby właśnie zobaczył w siebie wycelowaną broń. Poza tym policjant mógł go wzywać, a bandzior i tak mógł do niego podskoczyć, zwłaszcza że był pijany. Potwornie żal człowieka, potwornie żal tego, że nie ma sposobów na bandziorów. Wyborcza lansuje zabijanie nienarodzonych (mój brzuch, moja macica, wszak to tylko zarodek), rozpoczyna dyskusję nad pozytywami eutanazji (trzeba zabijać staruchów w geście "miłosierdzia"), tymczasem nikt nie podejmie dyskusji co zrobić z prawdziwymi bestiami. Bo to politycznie niepoprawne, bo fundacja helisińska, bo Strasburg bo to bo tamto. I gość wyjdzie po 10 latach w glorii chwały wśród swoich ziomków, bo przecież zabił "psa", a jak się pofuksi, to jeszcze odszkodowanie wyciągnie, bo cela o 2 cm za mała była.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Kiedy surowsze kary i przymusowa praca? IP: *.chello.pl 10.02.10, 22:48 Kiedy beda surowsze kary za takie zbrodnie jak i te drobne? Kiedy osadzony bedzie musial rzeczywiscie zadoscuczynic ofiarom czy panstwu? Kiedy kary beda proporcjonalne do zamoznosci tak jak w Skandynawii? Kiedy wiezniowie nie beda musieli siedziec w przepelnionych celach, bo beda pracowac na 3 zmiany szorujac kible w komisariatach, latajac dziury w drogach, albo przekopujac rowy na polach? KIEDY KURWA!!!??? Nie zycze nikomu zle, ale gdyby cos takiego przytrafilo sie czlonkowi rzadu (nie wazne ktoremu) to moze w koncu cos by sie ruszylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacemarine Konieczna głęboka reforma systemu penitencjarnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 23:50 Mniej alimenciarzy i ćpunów w więzieniach! Mniej ludzi w celach - niech cela będzie izolatką wielkości kibla w buwie! Dożywocie dożywociem w całkowitej izolacji! Współfinansowanie kosztów pobytu w więzieniu -niech pracują, skręcają długopisy w tych izolatkach, niech ci skazani na mniejsze kary kopią rowy, autostrady itp., konfiskować majątki skazanym na dożywocie. Większe grzywny za drobne wykroczenia i ściągać je z rodzin młodocianych (jak tatusiowi zabiorą plazmę to synka łobuzerki oduczy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: Konieczna głęboka reforma systemu penitencjar IP: *.chello.pl 11.02.10, 00:12 Akurat z tymi celami to bym nie przesadzal. Zaczynaja sie pozwy wiezniow w sprawach o "nieludzkie warunki w wiezieniach". Chyba prawo UE i obroncow praw czlowieka. Moim zdaniem osodzeni powinni miec ograniczone prawa obywatelskie (nie znam sie na tym, moze maja) albo specjlany status zeby ograniczyc zbytnie meczenie ich przez straznikow. A na przeplnione cele proponuje 3 zmianowy system pracy. Przepelnienia nie bedzie bo zawsze ktorys bedzie kopal rowy, albo sprzatal. Albo chociaz niech maja 8h spacer w kolko, zeby tloku w celi nie robic. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Konieczna głęboka reforma systemu penitencjar 11.02.10, 05:57 W dawnej Mongolii więzienia wyglądały znacznie prościej: Pod gołym niebem, wykopany w ziemi dołek. Kto wylazł z dołka, dostawał strzałę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc Re: Konieczna głęboka reforma systemu penitencjar IP: *.adsl.alicedsl.de 11.02.10, 00:14 tak tak tak wiecej skorumpowanych i brutalnych policjantow w wiezieniach, to sie poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfg Re: Kiedy surowsze kary i przymusowa praca? IP: *.jzo.com.pl 11.02.10, 07:28 Chyba wtedy, jak wypniemy się na eurokołchoz. Bo przecież Łunia jest wielce miłosierna dla bandziorów. Bo Łunia skaże Polskę, bo cela była za mała, bo miał 10 a nie 22 stopnie, bo telewizor w więzieniu się popsuł bo to bo tamto. Odpowiedz Link Zgłoś
t.j.sienkiewicz Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... 10.02.10, 23:03 Byłem świadkiem zdażenia jak dwaj policjanci nie dawali sobie rady z pijanymi bandziarami. Byli opluwani i kopani. Podbiegłem do nich i dopiero wtedy, jak byłem świadkiem, sprawnie położyli bandziorów na ziemi. Zatrzymały się samochody i gapie, którzy zaczęli lżyć policjantów, że są brutalni. Nikt nie widział początku. Podczas rozprawy przed sądem policjanciu tłumaczyli, że nie mogli wcześniej interweniować ponieważ w podobnym zdażeniu zostali oskarżeni o brutalność i gęsto musieli się tłumaczyć. Przełożeni dawali wiarę bandziorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0les Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: *.icpnet.pl 10.02.10, 23:34 To jest wlasnie to...jak maja wypelniac swoje obowiazki skoro za kazdym razem gdy musza uzyc sily musze sie potem z tego tlumaczyc?? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu 11.02.10, 05:59 Wyszkolenie policjanta powinno obejmować również umiejętność napisania sprawozdania, które da się przeczytać i zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam` Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: 83.238.80.* 11.02.10, 12:15 co ty świrujesz? bidusie dawali się kopać i akurat czekali na świadka. Skończ z bajkami myślisz że ludzie życia nie znają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: *.152.150.244.dsl.dynamic.eranet.pl 11.02.10, 18:26 Policjant nie powinien się szarpać z zatrzymanym na zasadzie kto silniejszy Powinien mieć bezwzględne prawo do użycia natychmiast w razie niepodporządkowania się zatzrymywanego, stawiającego opór do wszelkich środków przymusu a w razie zagrożenia zdrowia, lub życia, do używania broni. Należy zakończyć również z asekuranctwem przełożonych, polegającym na poleceniu zdawania broni po służbie. Po służbie policjant też służy i ma mieć bezwzględnie pełną ochronę podczas interwencji, które podjąć musi i w innych nieprzewidzianych zdarzeniach. Jeżeli ma przydzieloną broń służbową to znaczy że Mu przysługuje i nie powinien nikt żądać jej zdawania, bo zna przepisy i jest świadomy odpowiedzialności karnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgvf Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... IP: 94.75.121.* 10.02.10, 23:25 Cześć jego pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polski KAT [...] IP: *.chello.pl 10.02.10, 23:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jancio Wodnik Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... IP: *.chello.pl 10.02.10, 23:29 Cóz , To był policjant, Sprawcza zawsze możne popełnić samobójstwo w celi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0les Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... IP: *.icpnet.pl 10.02.10, 23:31 I gdzie sa wspaniali obroncy praw czlowieka co tak wykrzykuja jak ktos ma dostac kare smierci?? Czemu tego policjanta nie bronili?? Temu gnojowi który go zabił tylko kulka w leb..bo z jakiej racji z naszych podatkow takie gowno ma byc utrzymywane w wiezieniu... Takie jednostki powinny być eliminowane i tyle... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Szacun dla Policjanta,ale dziwię się jak taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 23:43 doświadczony policjant dał się załatwić takiemu chłystkowi...nie moge tego zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Szacun dla Policjanta,ale dziwię się jak taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 23:55 Chłystek miał nóż, policjant zdaje się że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bareloonyeroks Re: Szacun dla Policjanta,ale dziwię się jak taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 00:56 Policjant miał doświadczenie i mógł z większym szacunkiem potraktować przeciwnika, przewidzieć że ten może mieć nóż (skoro był tak agresywny). Żaden "normalny" bandzior nie rzuca koszem na śmieci w tramwaj w środku dnia. Doświadczenie policjanta powinno wzmóc jego czujność że ma do czynienia z furiatem/wariatem. Tutaj być może jego pewność siebie go zawiodła. Smutna sprawa ale powinna dać do myślenia innym policjantom zanim podejdą do takiego na wyciągnięcie ręki. Lepiej wezwać pomoc, zgasić takiego na odległość, powalić na ziemię odpowiednią techniką (przecież ich szkolą) itp. Szacunek dla tego policjanta. Niech jego śmierć nie pójdzie na marne. Tacy ewidentni bandyci powinni być odpowiednio traktowani podczas zatrzymania aby nie dopuścić w przyszłości do podobnych wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Szacun dla Policjanta,ale dziwię się jak taki IP: 109.243.249.* 11.02.10, 03:34 Bareloonyeroks, zgłoś się na "instruktora powalania odpowiednią techniką na odległość". Tylko nie pisz teraz podania o o zezwolenie na pukawkę. zgasić takiego na odległość, powalić na ziemię odpowiednią te > chniką (przecież ich szkolą) itp. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Szacun dla Policjanta,ale dziwię się jak taki 11.02.10, 06:01 Taser. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Szacun dla Policjanta,ale dziwię się jak taki IP: *.subscribers.sferia.net 11.02.10, 11:37 ziggy, ty głupiomądry specjalisto od wszystkiego, jak zwykle na wszystko masz odpowiedź... do kibla też z taserem biegasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Szacun dla Policjanta,ale dziwię się jak taki 11.02.10, 12:19 Może u ciebie w rodzinie panują takie obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: 217.153.167.* 10.02.10, 23:53 Czesc Jego Pamieci! Tylko kara smerci, zlapany na gracym uczynku, nie widze zadnych okolicznosci lagodzacych czy niepwenosci usunac ze spoleczenstwa nie che placic z moich pieniedzy, przeciez ten smiec on bedzie absorbowal swoja osoba wiel osob, straznikow wieziennych, wspolwiezniow, moze lekarzy, dodatkowo sedziow, terapeutow po co to wszystko raz bach i po sprawie. A pieniadze pozyskane ze zdrowych organow smiecia przeznaczyc na fundusz opieki nad rodzina zabitego.., Surowsze kary dla zdemoralizowanych pobice udzial w bojce conajmniej 5 lat. IZOLOWAĆ chlote i najlpeij niech placi za to roodzina przestepcow jesli zyla z kryminalnego procederu, a jak nie to z majatku jaki maja a jak nic to do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmierć kundlom Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu IP: *.home.aster.pl 11.02.10, 00:13 wyobraź sobie co by było gdyby to policjant zabił śmiecia. jaki krzyk podnieśliby obrońcy praworządności czy miał prawo użyć broni i zabijać "dzieciaka". Odpowiedz Link Zgłoś
raryczek Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... 10.02.10, 23:39 w imie jakich wartości mamy teraz utrzymywac tego człowieka przez jakies nastepne 25 lat w zakladzie penitencjarnym??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacemarine Ryj i nazwisko bandyty do internetu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 23:40 Upublicznić wizerunek, matki, ojca zachlanego i całej reszty. Niech wszyscy wiedzą kto ścierwo wyhodował. I niech rodzinka od razu traci prawo do zasiłku, mieszkania socjalnego, pomocy itp. Sami go zatłuką na pierwszym widzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Czy dalej jesteśmy przeciwko karze śmerci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 23:42 w tak oczywistych sytuacjach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q-ku tak "jesteśmy" (mówmy za siebie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 00:01 to że zdarzają się przestępstwa nie znaczy że my tez mamy być jak przestępcy kara śmierci jest powszechna w państwach totalitarnych, nie mam ochoty w takim zyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmierć kundlom Re: tak "jesteśmy" (mówmy za siebie) IP: *.home.aster.pl 11.02.10, 00:08 wolisz żyć w państwie, w którym rządzi bandzior a Ty będziesz przemykał ulicami by pogromcy wiat i koszy nie zdenerwować Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: tak "jesteśmy" (mówmy za siebie) 11.02.10, 00:48 Jeżeli władza bandziora polegać będzie na odsiadywaniu dożywocia, to ja wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpusz... 10.02.10, 23:45 Ten młody bandyta jest pewnie wśród swoich gierojem...i raczej do niego nie dotrze , że jest beznadziejnym przygłupem do skasowania .Mam nadzieję, że koledzy Zmarłego dopilnują należytej mu ...opieki. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Ostatnia interwencja "Andsa" - nigdy nie odpu 11.02.10, 10:13 Na pewno dotrze. Na dorzywociu będzie wiele czasu na rozmyślanie dlaczego zwykłym rzutem kosza zakończył żywot w kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus3 Chcieliscie UE i praw unijnych IP: *.wma.east.verizon.net 10.02.10, 23:45 to je macie. Kary smierci na bandytach sie nie wykonuje to wykonuja ja bandyci na niewinnych ludziach. W PRL-u wg. was milicja byla brutalna, to teraz nie jest tak jak chcieliscie. Do tej chwili po 30 latach ciagacie milicjantow po sadach bo brutalnie obchodzila sie z bandziorami przemianowanymi przez was na patriotow. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Chcieliscie UE i praw unijnych 11.02.10, 06:03 Czy za bandziora uważasz Grzegorza Przemyka? Czy za bandziorów uważasz lekarzy i sanitariuszy z pogotowia ratunkowego? Odpowiedz Link Zgłoś